možná to patří do blbých dotazů - máte některá fajn tchýní, kterou máte rády?
Když tu čtu o tchýních, trochu se začínám bát, že budu vždy ta špatná - mám jen syny
Když tu čtu o tchýních, trochu se začínám bát, že budu vždy ta špatná - mám jen syny
Ano, mám fajn tchýni, se kterou vycházím dobře nejen já, ale i mí rodiče - maminky dokonce sem tam něco podniknou spolu. Akorát teda můžu zatím posoudit vztahy v rámci bezdětného manželství. Moje babička s mamkou mají taky jako tchýně-snacha super vztah, dokonce lepší, než moje máma s její mamkou. mamka říká, že má babičku za odměnu. A taky si vždycky říkáme, že pro ty naše chýně se to označení fakt nehodí
Moje švagrová by přísahala, že teď měla její malá nejlehčí průběh chřipky z celé školky lavně díky kojení (je jí přes dva). Ale tak může to být samozřejmě čímkoliv.....
Já mám skvělou tchýni. Máme se rády od prvního seznámení, byla prostě od začátku přátelská. Syna miluje, on ji taky, úplně by se pro něj rozkrájela. Bohužel tchán už je dost nemocný, kdyby se syn narodil třeba o 10 let dřív, mohli si ještě všichni hezky užít.
SunEclipse Já mám fajn tchýni a mám ji ráda, i když občas mě taky štve, ale není to tím, že by byla tchyně :) Má přehled, takže témat k hovoru plno, ráda si s ní povídám. Je kliďas a neprudí, když se jí něco nelíbí :) V dubnu jsem začala pracovat a pro ni nebyl problém přijet 200 km, když byly děti nemocné, aby nám pomohla, když moji rodiče nemohli (bydlí nedaleko). Toho si moc vážím.
SunEclipse Moje tchýně je jinak skvělá, je to milá, hodná a nekonfliktní paní, vzdělaná a s rozhledem. Má svoje mouchy a libůstky, vše ale v kategorii neškodných a úsměvných záležitostí. Znám ji skoro 20 let a mám ji ráda. A právě proto mě její chování tolik šokovalo. Zřejmě se na vnuka tolik těšila, že nemohla počkat ani minutu a už 24 hodin po císaři mi musela stát u postele a hodinu po příjezdu z porodnice koukat, jak kojím. Ale je to moje chyba, měla jsem to zatrhnout já. Oni by se maličko naštvali, ale ještě by těch pár dní vydrželi, když čekali tolik let, a já nemusela mít blbé vzpomínky.
rasaNori sebec je podla mna ten, kto vam chce vnutit dokedy mate kojit. Ved do toho nikoho nic neni. A co som citala nejake vyskumy, tak najdôležitejšie je kojit do pol roka, potom ked uz dieta prijima plnohodnotne prikrmy, uz dostava potrebne ziviny inak. Ja som mala v hlave plan 9 mesiacov, bohuzial sa podariilo len toho pol roka ale ak by slo vsetko v poriadku, tak mozno aj do roka by som potiahla. Ale je to kazdeho tak osobna vec, ze by som si nikdy netrufla niekomu hovorit kolko ma kojit.
betsey presne, doteraz ked si spomeniem ako bol chudak maly hladny a ja mu nemala co dat, mi je uzko.. Ak by niekedy bolo druhe dieta, tak si uz preventivne kupim mlieko dopredu. Hladne si dieta nenecham aj keby sa kojofanaticky rozliali na kolomaz.
SunEclipse Já mám taky bezva tchýni, rozumíme si a někdy mám pocit, že ke mně má blíž než k vlastní dceři (ona totiž asi není úplně nejlepší matka, rsp. rozhodně je lepší tchýně než rodič). Ale upřímně, jsem ve svém okolí spíš výjimka.
SunEclipse Vubec, moje sestry maji super tchyne a od byvaleho pritele na jeho mamibku casto vzpominam:-/. Znaly jsme se teda jen dva roky, tak by se treba pak nejake mouchy nasly, ale fakt jsme si rozumely. Ta soucasna je trosku I spis na nervy nemocna, proste to neni bezna osoba, v tom je ten problem.
JÁ jsem dobrá tchyně ![]()
Ale máš recht, už jsem se tady nad tou věčnou kritikou (a donebevolajícím nevděkem
) několikrát podivila.
Vono totiž ani zeťové či snachy nejsou dokonalí, milé maminy!
SunEclipse Mám výbornou tchýni. Máme se moc rády. Oceňuju, že nám nikdy neradila a do ničeho nezasahovala. Asi to pro ni nebylo úplně jednoduché, když viděla, jak se dva čtyřiadvacetiletí exoti starají o mimino, ale vydržela to. Vždycky čekala, až se zeptáme :-). O vnučku moc stála, tak třeba když jí byly tři měsíce, nabídla se, že si ji vezme k sobě na zahradu a vozila mi ji jenom na kojení. Byly to asi tři kilometry, tak to šlo realizovat. A od tří let spolu létaly k moři.
Na návštěvu vždycky jen ohlášeně a ideálně s hrncem jídla
. A to jídlo dopředu zkonzultovat :-).
Mrakoplas Od roka maleho chodim do roboty a ked idem bez neho, tak sa ma to vypytuju. V podstate cudzi ludia. Akoze co si myslia, ze som male dieta zamkla doma a isla sa len tak prejst?
SunEclipse ja mám moju svokru rada, len teda občas ma vie vytočiť
Ale to ma vie aj moja mama, akurát, že mamu môžem poslať do kelu, svokra sa tam posiela ťažšie, vrátane nevyžiadaných rád a pod. (ale momentálne padá aj táto zábrana).
Mrakoplas my sme mlieko kupovali cestou z pôrodnice a presne kvôli tomu, že nebudem pozerať na to, ako mi dieťa reve od hladu. Ak budem mať mlieko a bude mne aj malému vyhovovať kojenie, tak jasné, že budem kojiť koľko s abude dať, momentálne mám v hlave tých 6 mesiacov minimálne ale v prípade, ak by som zistila, že je mlieka málo, bez milosti by som začala dávať umelé, neverím, že by mohla byť v pohode matka, ktorá by počúvala ako jej dieťa plače od hladu a popri tom sa snažila rozbehnúť si laktáciu...
Hele moje tchyne...malou bych ji sverila bez debat, ale jako kazdy clovek ma sve mouchy a obcas i masarky. Tim ze ma svagrova uz dvouletaka tak ma porad tendenci ze svagrova to dela tak a tak tak at to tak delame taky, ze ji to funguje.
SunEclipse ja mela hrozne moc hodnou, fakt skvelou tchyni.. akorat ten jeji syn stal za prd;-) (aneb nektere zeny jsou asi vazne lepsi tchyne nez matky:P
soucasna je taky fajn, ale holt uz pres 70, spoustu let v duchodu, moc spolecnych temat neni ale popovidame, vychazime v pohode. bydli daleko=zaklad dobreho vztahu;-)
viktorka_od splavu no a to je přesně ono. Tvoje matka také bydlí daleko a jsi za to ráda?
viktorka_od splavu Jinak ja postavu po porodu mela peknou, jeste jsem se asi ctvrtej den po porodu ukazovala priteli, at kouka, jak vypadam. Ale ted jen kynu, jak jsem doma tak se jen a jen laduju, bily pecivo, sladkosti, sladky jogurty, je mi ze sebe blbe! Jo a na vsi se blbe vari jsem zjistila, se to furt musi planovat a to jeste neumim!
SunEclipse momentalne bydli bliz, ale nebylo to tak vzdy, kazdopadne nema ve zvyku caste a/nebo neohlasene navstevy. je to cizi clovek prece. manzel, ev. deti jsou jeji pribuzni, ja ne. ted to myslim obecne. ale jako tchyne necekam ze bude snacha mit vztah se mnou jako s matkou, to je nerealny prece.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.