Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 08:42

Chachacha, prohlížíme se synem obrázkovou knížku. Ukazuje mi pořád dokola kombajn, tak říkám, ať najde hasiče. Kouká zamračeně, hasiči nejsou. Říkám mu, musíš otočit na jinou stránku, tady nejsou. A on: "toč toč toč" a otočil knížku vzhůru nohama. 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:00

DrowRanger Syn bohužel musel spát takhle svázaný, jinak neusnul. A jakmile se ručička uvolnila, bylo po spánku. Od té doby jsem ve znehybňování dětí mistr 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:02

Pinot Noir měli jsme stejnou housku doma

edit: v horku jsem potom tu plínu poskládala na dlouho, aby to měl jen kolem rukou a nebylo mu takový horko, ale ruce musel mít chycený pořád

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:05

MaeGandal Pak už byl velký a měl sílu, tak jsem mu jen srolovanou plenkou přivazovala ruce k tělu  Nejhorší bylo, že to potřeboval i v kočárku, jak se blížilo léto, hrozila jsem se, že všichni uvidí, že vozím svázané děcko. Naštěstí ho ho do doby, kdy se vozil bez přikrývky, přešlo.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:06

MaeGandal Haha, tvůj edit přibyl, než jsem to dopsala 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:17

DrowRanger  nasi holcicku jsme taky nemohli uspat klasickym noseni v zavinovacce, ale zazrak bylo to nosenu na tygra. Parkrat se preslo po byte sem a tam a uz klimbala. Ted jak je vetsi tak usina na rameni. Ale normalnim nosenim poloha na zadech vubec nikdy, asi potrebujou po jidle ulevit brisku. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:20

Ja kdyz mimino ted uspim v noci, tak ji musim polozit na bok nebo brisko, jinak je do 5 minut vzhuru...ovsem tak do 3 mesicu fungovalo nakojit, uspat u prsa, vo nejdriv prehodit do postylky, pak to zacala byt docela alchymie:D

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:23

žluťásek ze te tu mam. Odkdy a co jste cetli malemu? Jsem vcera korzovala v knize a nevedela po cem sahnout. Druha otazka, sxnovci bude na vanoce 2, 5 roku, chci mu koupit ty knihy jaro, leto atd. Ma to cenu?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:25

Karja tygra sa chystám skúsiť, musím napozerať nejaké youtube videá...

rasaNori ja to mám alchýmiu už teraz, malý by najradšej spal nalepený na mne, čo zatiaľ nemôžem praktizovať, lebo po cisárskom v ľahu na boku tak dlho nevydržím, keď ležím na chrbte, on nemá pri sebe prsník a navyše strašne v spánku hádžem rukami, bojím sa, že by som mu ublížila. 

inak u nás posledné 3 dni je obľúbená poloha na spanie vypľujem prsník a strčím si ho pod hlavu ako vankúš, vždy sa pri tom začnem chechtať...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:27

Pinot Noir presne takéto burito mám doma aj ja ale v klasickej zavinovačke...dnes nakoniec zaspal aj po tom, ako som ho preložila do zavinovačky a jemne mu v nej zavinula ruky, každopádne do 30 sekúnd ich mal von, teraz spí jednou rukou na supermana a druhú má trpiteľsky prehodenú cez oči...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:36

Pinot Noir ještě jsem si vzpomněla, že jak jsme balili malého dlouho, tak už měl takový návyk, že když chtěl spát a já ho položila, tak si sám připažil a čekal. Párkrát dokonce usnul, než jsem ho stihla zabalit.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:37

DrowRanger podivej, mne to prvne ukazala laktacni poradkyne, ze zacatku jsem z toho mela strach, ale je to I ulovova poloha pri prdech a hlavne ti zustane jedna ruka volna a muzes ledacos zvednout, otevrit, udelat....

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:52

Pinot Noir taky ma elfi ouska:D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 10:42

MaeGandal zlaty,  to je perfektne 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 11:53

Kolem mě je to samé přenášení, takže jsem kývla ještě na poslední dvoudenní služebku (po ČR) v 36. týdnu. Takže se můžeme klidně vsadit, kdo určitě nakonec porodí předčasně 

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 11:57

rasaNori Mrňous ty knížky zbožňuje už teď (je mu 20 měsíců).

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 11:58

MP Meri Doufám, že jedeš někam, kde je vyhlášená porodnice 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 12:01

rasaNori Určitě to má cenu, Rišák v nich frčí od roka, pořád ho baví. Dali jsme je i jinému klukovi ke 2. narozeninám a jeho maminka říkala, že v nich pořád leží. Myslím, že 2,5 roku je ideál, maminka už třeba nebude muset padesátkrát říkat "netopýr", "ano, taky netopýr", "další netopýr", ale synek už zachytí i nějaký ten děj.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 12:46

SunEclipse Já mám tchýni fajn, přitom jsme měly těžký začátky, trvalo půl roku, než vůbec svolila k návštěvě:-). Svérázná je, ne, že ne, ale umí podat pomocnou ruku a celkově je to člověk, na kterýho se můžu obrátit i v případě nějakýho niternýho problému, věřím, že je to vzájemný.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 12:54

rasaNori jak už bylo řečeno, určite bych nevahala. Syna v roce a půl ještě nezajímají, pořád má radši jednotlivé obrázky. Z leporel s dopravními prostředky už mi brzo hrábne.

A s pohádkami to je těžký, začali jsme po roce jednoduchými obrázkovými knihami s mini příběhem. Třeba fakt jen věta na stránku, deset dvacet stran. Malej hezky poslouchal. Teď mi na pohádky kašle a jen mi pořád ukazuje ty obrázky. Občas to zkouším, ale nechci mu to nějak vnucovat. 

Konkrétně doporučím třeba knihy Petra horacka, mají hezké ilustrace a pidi jednoduche příběhy. Nebo mám moc ráda sérii Hádej, jak moc tě mám rád. Syn má rád Mašinku Tomáše