Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 21:11
Reakce na letfenixa:

Ake su to knihy, to jar, leto? Knihy kupujem stale, aj v kniznici sme prave dnes boli, ano, aj dnes sme pozicali knihu o bagroch. 

A ake obzory sa mi otvaraju! Uz viem aj co je demper a grejder! 

Rotraut Susanne Berner

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 21:17

Ginevra Dakujem.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 21:24

letfenixa Ano, grejdr jsem donedávna taky neznala, ani slovo traktorbagr. V těch knížkách od R. S. Berner je i dost dopravních prostředků, zatím "čteme" především ty  V Létě je dokonce hořící auto a hasiči v akci, tak to je top! A v některé je horkovzdušný balón, taktéž velký oblíbenec 

Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 22:22

Byla jsem týden se svou úžasnou sladkou třítýdenní neteřinkou a bože, já chci taky miminko!  A pěkně takové hodné krásné voňavé velikosti tříměsíčního, jako je Kačenka 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 22:25

DrowRanger 

Syn měl taky dost špatné spaní, když byl kojený. Usnul při kojení, ale jen třeba na 20 minut. Pak dvě hodiny pláče nebo nošení a takhle celý den, jen v noci začal ke konci šestinedělí spát líp.Já si myslím, že jak jsem kojila na požádání a na začátku mlíko teklo proudem, nenaučil se pořádně napít najednou a takové to popíjení znamenalo, že nikdy nebyl pořádně sytý, a taky to asi může způsobit problémy v břiše, jak pořád tak trochu tráví. Vím, že se to nedoporučuje, ale mě pomohlo syna jednou za čas zvážit, když přibíral, věděla jsem, že jí dost a holt to teda nebudu měnit, i když to bylo na palici. 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 22:26

dzizisketa 

Vlastní je vždycky krásné a voňavé. Ostatní nekomentuji 

Hezká ikona 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 23:19

Sairon hele, ohledně "potniček" lepší se zeptat pediatra/y, co to teda je. Jak říkám, já myslela, že novorozenecké akné a ona to alergie. Ale tím neříkám, že je to tak u vás.

U miminek je to často alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM) a tím pádem je třeba vyřadit veškeré mléčné výrobky, takže bezlaktoza nepomůže.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 00:34

DrowRanger 

Koukám, že mužovi se povedlo uspat  Při tom spurtu právě táta je asi jediný, co pomáhá, jakmile dítě cítí matku, chce mlíko, pořád, pořád, pořád. Než mi došlo, že jsme zrovna uprostřed spurtu, dost to trvalo, ale pak to bylo úplně jasný. U nás to byly asi dva dny.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 07:03

dynda to by dávalo zmysel. Ale včera večer som dávala um. mlieko a skúšala odsávať a zistila som, že mám úplne prázdne prsia. Ono pár kvapiek vyšlo, ale zrejme mu to nestačilo? Tak neviem, či to všetko vypil počas dňa alebo sa mi včera stopla tvorba...Každopádne som zas užila bylinky na podporu tvorby mlieka (laktačná kázala vysadiť) a uvidíme.

Dnešná noc bola zas naopak úplne skvelá, malý spal od pol desiatej do 4:30, potom sa za necelých 30 minút nakojil, zaspal pri prsníku a spí doteraz. Asi prvý raz od pôrodu som sa vyspala.

Inak čo sa jedla týka, tak strukoviny, kapustu, brokolicu alebo zeleninu  ktorej by mohlo nafukovať nejem vôbec, väčšinou mám raňajky/večeru chleba so šunkou, syrom a maslom a na obed dáke mäso s niečím.

S vajciami malý problém mať nebude, ma napadlo, že mi mama varila vtáčie mlieko, kam idú aj vajíčka, mala som ho viacero dní po sebe a malý vtedy spinkal aj správal sa normálne, to vlastne vylučuje aj to mlieko, keďže to tam ide tiež. Uvidíme, aký bude dnešok a zajtrajšok, každopádne uspávať bude otecko, ehm.

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 07:51

DrowRanger To, že nevytáhneš nic odsávačkou, ale neznamená, že máš málo mléka. 

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 08:02

DrowRanger Mnozstvim odsateho mleka se nestresuj, to nemusi nic znamenat. Nektere zeny neodstrikaji nic a koji roky. Jestli mimino dost cura, tak ma dost. V bylinkach na kojeni nekdy byva fenykl a ten pry taky nadyma. Taky cerstve pecivo muze delat neplechu.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 08:03

dzizisketa bacha na to, co si přeješ;)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 08:32

DrowRanger Já jsem musela úplně přestat jíst chleba i pečivo. I staré tvrdé housky.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 08:36

Mohučanka chleba/pečivo mám denne, to by asi plakal každý deň, nie? Toto rodičovstvo je strašá veda...

ziginka Pinot Noir skúšala som aj ručne a nevyšlo nič, včera asi z toho stresu ani mlieko večer už nebolo. Dnes musím poklopať je zatiaľ všetko ok, tak ak sa teraz malý rozhoduje v akom režime pôjde, tak dúfam, že vyhrá tento dobrý režim...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 08:42

DrowRanger jestli se jedná o spurt, tak je normální, že večer není mléko. Zvedla se poptávka, tak chvíli trvá, než se srovná nabídka.

A já ani ručně ani odsávačkou neodsála nikdy nic. Děti prospívaly v pohodě.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 08:43

MaeGandal asi áno, hlavne sa nestresovať, veď ak dokŕmim umelým, nič sa nedeje, hlavne, že malý bude sýty a spokojný.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 08:46

DrowRanger hele, spurt je normální vývoj, dítě to přežije i bez dokrmování. Bavíme se o normálně prospívajícím kojenci. A během pár dnů se nabídka srovná. Pro ten spurt je důvod, dítě sílí a potřebuje vydatnější mléko, a pokud se nabídka nesrovná s poptávkou během spurtu, tak by mohly být problémy do budoucna.

Nechci strašit, chápu strach z vyhladovělého dítěte, co nebude prospívat, ale dítěti se během spurtu nic nestane. Příroda ví, co dělá.

Offline divy_mak
4 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 08:49

Potvrdzujem, že ak mlieko nejde odsávačkou, ešte to nič neznamená. Ja som krvopotne odsávala pol hodinu 20ml. Prsia plné. Bála som sa zápalov, ale nešlo to. Pediatrička mi to neverila, ale laktačná potvrdila, že sa to stáva. Proste mlieko sa spustí až keď sa prisaje dieťa.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 08:50

DrowRanger A v porodnici jsi normalne kojila, malej ti tam pribyval a nikdo neradil dokrmovat ne? Pokud jsi mela dost mlika v porodnici, tak by bylo divny, kdyby jsi ted za takoviu chvilku mela opravdu malo, aby mu to nestacilo. zvlast kdyz rikas, ze ho mas furt u prsu;-).

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 29. srpna 2018 09:03

DrowRanger Souhlasím MaeGandal Jestli je to spurt, UM akorát uškodí. A taky je třeba si připustit to, co mi řekli už v porodnici - děti prostě někdy řvou. Pokud jedlo, čuralo, není v mokru, není mu zima a řve, tak se nedá nic moc dělat. Nechci znít jako kojofanatička, ale s tím UM bych si dala chvíli pokoj