Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 14:25

Kokoska neee.

Jedno budeme mit v Cesku druhy za dva mesice v Recku.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 14:26

letfenixa Tak to by mohl být Bohumil nebo Bohuslav třeba, když už mají Jaroslava. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2022 14:52

letfenixa bobo by mohl být Robert nebo Bohumil, Bohouš - od Bob 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. dubna 2022 14:53

Kokoska no to je jasné, že si to nechala na nich.

Online Kokoska
35036 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 14:56

Karja chodi a vtipny je, ze ucitelkam to doslo az nekdy v lednu, kdyz jsem je vyzvedavala oba najednou. 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 15:17

Práve mi to napadlo! Bruno! A vlani ho mama oslovovala Brunko a teraz Bobo.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 01. května 2022 03:26

Kokoska ked som chodila na zs tak ucitelky vobec netusili ze tam mam surodenca. Zistili to po niekolkych mesiacoch az nastupil na druhy stupen ked som ja bola uz v 7ke a stazovali sa mi ze vyrusuje  vzdy som nahodila pohlad typu a co ja s tym? 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 01. května 2022 07:01

Len je to hezké jméno,ono je to z výběrem těžké, zdá se že je spousta hezkých jmen, ale když člověk musí vybrat jedno dítěti na celý život...a musí se líbit oběma, případně prarodičům.A po pár letech vám dítě vyčte proč má tak blbé jméno .

Moje dcera je teda se svým spokojená a když vybírala jméno pro své dítě, řekla že asi poruší předsevzetí -nikdy nedat dítěti jméno po sobě, ale nakonec vybrali jiné a moc hezké.

Emílie je hezké jméno, jenom si nesmím vzpomenout na segry tchýni.Jdyz jsem vybírala pro dceru libila se mi Laura a Olga.Lauru jsem vyřadila, protože jsem nenašla početnou zdrobnělinu a Olgu mi vyřadila starší kolegyně z prace větou,,je to hezký jmeno, ale co já znala Olinu vždycky to byla pěkná ku..a.,,no zapremyslela jsem a taky jsem jednu takovou znala . a to pro svý dítě nechceš 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 01. května 2022 07:12

Kokoska Honzík bje léta klasika, me se líbil daleko dřív než jsem měla v plánu děti.Takze u syna to pak byla jasná volba,to že Jan byl tchán, nerozhodovalo,on si celý život myslela že je vnuk po něm,a já mu to nevyvracela.Honza je švagr dcery a mají syna Honzíka.Vnuk od manželovy dcery je Honzík, jeho táta i děda Honzové.rozlisujeme, malý Honzík,Honza a velký Honza.u toho švagra přidáváme příjmení většinou.nejvic se nám pletou ti se kterými se nejvíc stykame , můj syn a manželův zeť.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 01. května 2022 07:18

v rodině máme holčičku s velmi zvláštním jménem a moc hezkým musím říct.ale stejně se jí říká zdrobnělinou typický českého jména, které je tomu jejímu podobné.

Offline letolet
754 příspěvků moje polička 01. května 2022 07:42
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva jakoze nezdrobnela Šára!

​dcera ve školkovém věku nepoužívala zdrobněliny. Došlo mi to, až když jsem si všimla, že místo žehlička a hrdlička říká žehla a hrdla. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 01. května 2022 08:13

Vlm Naštěstí jsme jméno vybírali jen pro sebe, preference prarodičů jsme vůbec nebrali v potaz. Naštěstí se nikdo teda neozval, že by se nelíbilo, ale příště už bych ho předem neříkala. Všichni měli tendence mluvit o nenarozeném jménem a mně to vůbec nešlo, přišlo mí to zvláštní. Bylo to pro mě prostě mimi, a taky nevěřím na 100% odhadu pohlaví.

Jo, že si dítě jednou bude nejspíš stěžovat, s tím prakticky počítám.Ale já mám třeba svoje jméno ráda, i když tady není oblíbené. Jmenuju se po tetě. Sestra to schytala hůř, jmenuje se po mámě (má hezký jméno, ale je to děsně nepraktický). Předem jsem vyřadila jen jména v nejbližší rodině. Pro holčičku jsem teda zvažovala jména po obou prababičkách (Eva a Lucie), ale tušila jsem případný mrzení na druhé straně a taky slaví obě v prosinci, tak jsem to s klidem zavrhla. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. května 2022 08:25

Len Vlm na prarodiče se teda neohlížíme vůbec, jméno jsme předem řekli asi 3 blízkým kamarádům. U nich jsme věděli, že to nebudou komentovat. Zbytku jsme argumentovali, že stejně neznáme pohlaví - už to byl ro rodinu problém a pořád dokola se prali, jestli jim to jako nemůžeme říct. No nemůžeme, když nevíme  Jméno se teda dozvěděli až po narození a to už nikdo nic neřekne, když už je to hotová věc. U druhého to uděláme stejně

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 01. května 2022 08:38

Tak předevčírem jsme ještě stihli vycházku do polí a od včera opět domácí vězení s neštovicemi. Malý to teda schytal pořádně, má jich tak 100x víc než měl starší a dnes se probudil s horečkou přes 40.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 01. května 2022 08:41

Len to já se jmenuji po tátovi ,mamka chtěla zkrácenou verzi,ale matrika to nepovolila.

Dcera měla pro druhé dítě jasno, pokus bude kluk tak po tátovi,u nich se jméno dědí, takže děda, táta i jeji muž, mají stejné jméno a já po tátovi stejné v ženské verzi.tak by byl vnuk i po mě.Ona byla do poslední chvíle záhadná, já vyzvídala a ona odpovídala většinou,, když myslíš,, takže je jeden vlastně do poslední chvíle netušila jestli bude kluk nebo holčička i když podvědomě jsem tušila kluka.Jednoho dne jsne se dočkali a přišla fotka,na první pohled celý tatínek, Šokující překvapení bylo jméno ,NEBYLO po tatínkovi, ale úplně jiné.Jak se to to povedlo,ptam se dcery.Nene to vybral tatínek, měl nového kolegu a jeho jméno ho tak nadchlo, že porušil rodinnou tradicí

Online Kokoska
35036 příspěvků moje polička 01. května 2022 08:43

Vlm tak to Honziku mate taky dost :)

Online Kokoska
35036 příspěvků moje polička 01. května 2022 08:46

Pinot Noir no potes! Snad mu na ty horecky neco zabere, pak bude hned lip. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 01. května 2022 08:49

MPLee to schvaluji, překvapení až do konce

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 01. května 2022 08:53

Známí mají Barboru a její tatínek ji říká Unko. To se mi líbí, zní to tak něžně.

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 01. května 2022 08:57