Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 07:29

Pinot Noir no ty svačiny a hlavně teda absence oběda, je jediné, co mi vadí na té naší miniškolce. Jinak program mají snad i lepší než má starší ve státní. T. na státní teda nemá zcela jistě, je to ještě prcek, i když by ho nejspíš taky vzali.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 07:34

MPLee to se asi může změnit. Já pořád otravuju s tou sedmou nemocí, ale to měli pupínky v obličeji okolo pusy, na chodidlech, tříslech a dlaních. Ale právě to taky začalo pupínkem na bradě. Pro svůj klid můžeš zavolat na gyndu, ale já myslím, že to bude v pořádku, pokud si je měla. K imunitě silný průběhu nepotřebuješ.

Online Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 02. května 2022 07:35

MPLee nejdřív flíčky, pak pupínky, nakonec vodnaté puchýřky. Ale ne všechny, u některých to zůstane jen v té fázi fleků, nebo pupínků, navíc přibývají pořád další, takže tak ten třetí, čtvrtý den už jsou na těle všechny fáze pěkně pospolu. Nohy jsou teda ale poslední místo, kde se objevily. Nejdřív trup a hlava. 

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 02. května 2022 07:41

MPLee Starsi deti mely nestovice, kdyz jsem byla v 8. mesici. Taky jsem je prodelala jako dite a v tehotenstvi mi to nic neudelalo. Myslim, ze je rizikovych par dni pred porodem spis kvuli prenosu na novorozence.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 02. května 2022 07:41

Evaeva no ale k 6. nemoci bývají horečky, ne? Kolem pusy je nemá, spiś na tvářích, nose, čele... Na gynekologii jdu zitra na kontrolu, ale ono stejně nemám moc co s tím udělat, od malé se neodioluju, ani kdybych chtěla. Tak si asi akorát nechám poradit, co můžu brát na imunitu...

Pinot Noir no akce s dětmi na tento týden stejně radši ruším a uvidím, co z toho bude zítra. Včera měla 2, dneska podstatně víc, tak se trochu bojím, že to bude ono. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 02. května 2022 07:45

MPLee dají se píchnout nějaké imunoglobuliny, ale pokud jsi je měla, tak to bude v pohodě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 07:46

MPLee můžeš se nechat naočkovat i teď, ale přijde mi to zbytečné, když si je měla. Já teda mluvím o sedmé nemoci, ale ano horečky bývají, ale to i u neštovic. U 6. nemoci taky bývají vysoké horečky a kluci měli jen mírně zvýšenou teplotu. Kdyby se jí pupínky na těle neobjevily, zašla bych k doktorce, taky to může být něco úplně jiného 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 02. května 2022 07:47

DrowRanger skôr pasovy opar ako kiahne

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. května 2022 07:54

Těma genetickýma vlohama se sambo ohání taky, to už jsem tu určitě říkala. Takže je bohužel i názorově konzistentní  Obecně bych za tenhle přístup rozdávala rány lopatou.

Mimochodem švagr jde teď na rodičák, od 2 do 3 let, musím uznat, že má celkem koule, jsem na nej zvědavá. On teda v práci regulérně vyhořel, takže je to trochu příjemné s užitečným, ale i tak. Bejt to můj syn, tak řeknu, že společně s odporem k práci má celkem šanci si to v tomhle věku i užít. Ale jejich malej je strašný torpédo (=čti asi normální dítě ), já z něj jsem na inkfart za jedno odpoledne.

Jo a dost úsilí věnovala segra tomu, aby si vysvětlili, že bejt doma s takhle větším znamená plus minus i včetně domácnosti, ne že segra přívalí večer z práce a bude ještě vařit oběd na druhej den.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 02. května 2022 07:57

continuity měla, i si to do teď pamatuju, jak mě strašně svědila záda a že jsem si je tam v noci tajně škrábala, tak mi pak rodiče lepili na noc na ruce ponožky  Tak snad to bude ok! Dneska ještě počkám, jak to bude vypadat a kdyžtak tam zítra zajdu. 

Evaeva mě se ty čísla dost pletou, jak ještě nic z toho neměla. No ale teplotu, ani zvýšenou za poslední měsíc neměla. 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 02. května 2022 08:01

U nás sa prihlášky do škôlky nosia počas 3 májových týždňov. 

Môj partner, keďže nepracuje, tak plynule prevzal domácnosť,  syna vyberá zo škôlky,  venuje sa mu a rešpektuje, že ja bývam vyflusnuta zo školy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 08:18

MPLee podle mě teplota může a nemusí být, všechno to jsou virózy. Počkej, jak se osype, řekla bych, že zítra bude jasno.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 02. května 2022 08:23

Dítko odjelo já školu v přírodě a učitelka nám posílá fotky z deníčku, kde to píší. A dnes k tomu dopsala:

Naše děti jsou moc hodné, hezky papají a i hezky

spinkají. 

Jak málo stačí k radosti.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 02. května 2022 08:27

MPLee nestovice zpravidla zacinaji na tele a dal se rozsirujou az pozdeji, ale ta 7., co zminuje Evaeva to by vas asi dost mohlo potrapit. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 02. května 2022 08:31

711990 neštovice začínají na hlavě a jdou pak zhora dolu. Akorát jsou na té hlavě obvykle ve vlasech, tak se to u prvního v rodině často přehlédne.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. května 2022 08:37

711990 continuity tak jako tak, nohy bývají poslední, to mně právě u malé mplee zarazilo. U nás to bylo jasné druhý den večer/třetí ráno, když pupínky pořád přibývaly jen na dlaních a tvářích (puse)

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 02. května 2022 08:46

Evaeva to mě taky, já bych dítě zajela ukázat doktorce.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. května 2022 09:46
Reakce na žluťásek:

MP Meri já jsem si to potvrzení od lékařky nechala ověřit na Czechpointu na poště, vyšlo to významně levněji než 6 formulářů u doktorky

​Tak sem si myslela, že to tím taky obejdu, ale na každém tom formuláři je vygenerovaný název školky. Do jedné jsem volala, jak by se na to tvářili, že bych použila ten formulář od doktorky a z toho udělala ověřenou kopii, no pani se málem vyvrátila, že to ještě nezažila. A že doktorka musi potvrdit formulář pro konkrétní školku (v tom nevidím ani špetku logiky, dítě proste buď způsobilé je, nebo není, nehledě na konkrétní zařízení přece). 

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 02. května 2022 09:51

MP Meri a to ty jsi z práce na formuláře zvyklá! Já bych asi zvrátila hlavu a vyla na měsíc.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 02. května 2022 10:51

MP Meri hahahaha hele ale doktorka mi to potvrdila fakt na pockani. Volala sem tam uz pred mesicem(ja sen hujer hroznej) a rekla mi at prijdu jeste ten den a bez ditete, jen to vyplnila podle karty.