Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 08:16

Inak ako tu niekto písal, že poloha poležiačky je len pre veľké prsia, tak v tomto smere to tiež nie je tak smerodajné, prsia mám cca stredné, nie také obrie (a zatiaľ nie také vyťahané, pardón neviem ako to inak nazvať) ako sú na videách/fotkách o kojení, ale moje dieťa sa poležiačky prisaje tak na 15 pokus. Proste behá okolo toho prsu, posúva sa o brucho, zlostí sa a aj keď náhodou trafí, prekvapí ho to tak, že sa zas pustí . Keby v tej polohe tak dobre nezaspával a ja som už nemala odpečené zápästia  držania hlavičky pri ostatných polohách, kašlem na to...

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 08:52

DrowRanger tvoje je ještě malinké, neovládá svaly, takže některé polohy jsou ještě těžké. Vleže bych ze začátku kojila tak, že dítě kompletně zafixuju kojícím polštářem nebo dekou do nějaké polohy a k němu si pak lehnu. To právě může být, že když najde prso, tak je zrovna v poloze, kterou nedokáže dlouho udržet.

To, že nedokáže dlouho sát je taky u těch malých normální. A omlouvám se za nevyžádanou radu, ale právě z toho důvodu, pokud chci pokračovat v kojení, bych se vyhla dokrmování z lahve, ze které to teče snadněji než z prsa. Protože to by to kojení mohlo taky brzy skončit.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 08:56

DrowRanger jestli máš kojící polstar, zkus si malého položit na něj při kojení vleže. Nebo si ho jím podložit na bok, zapře se a nebude tolik stěhovat.

Přeju hodně štěstí s hačkou. Vezmi k ní rovnou i matraci, stačí ta kokosová. Složená deka uvnitř je naprd. A určitě tu nejměkčí pružinu 3-10 kg, tužší miminko nezhoupnou. Gumový lano je nanic. Mám ohledně hačky vyzkoušeno všecko :-))

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 10:16

O boze, jeste ze mrne se kojilo naprosto ukazkove, tohle resit tak me slehne. Vsem vam drzim palce at se to co nejdriv ,, upravi,, k plne spokojenosti;)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 13:51

rasaNori že jo. Ještě jsem chtěla napsat (jsem nějak pozadu), že fakt nechápu, co je komu do toho, jak dlouho kojíš. Jakoby toho člověk neměl v tom prvním roce dost na rozvažování a promýšlení. Tedy ono to v tom druhém roce není o moc lepší, spíš jiné, ale s tím minimiminkem mi to přišlo mnohem citlivější. U nás teď byl ze strany babičky nátlak na nočník, ale pak ji dcera počurala a je zase klid.

Včera jsem viděla ten tvůj sporťák naživo v tramvaji, to je teda stroj!!!  

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 14:23

Karja Ten dotaz na fusak trochu zapadl - měla jsem první zimu poděděný beránčí, pak jsem si do sporťáku koupila Emitex 3v1. Za mě dobrý, ale já nejsem náročná ;)

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 14:44

Pinot Noir Mně ten emitex přijde fajn pro už větší dítě, co je oblečený v kombinéze. Pro mrně bych radši péřový nebo berana, že nemusí být tak navlečený.

(Mám emitex nahoře nepromokavý, asi kočárkovina a uvnitř fleece. možná jsou ale i jiné zimní emitex?)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 14:46

Karja A jo, fusak. Já koupila od Little Angel, myslím, že typ Mazlík, bylo mi sympatický, že je vyrábí v Táboře. Fungoval skvělě i v -20.

Edit: teda samozřejmě v něm dítě nebylo v těch -20 nahatý, ale v kombinéze. 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 14:54

žluťásek Je to možné, měla jsem na novorozence právě toho beránka. Ale myslím, že i kdybych měla ten Emitex hned první zimu, tak bychom to zvládli. Ale jak říkám, jsem v tomto nenáročná.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 14:58

Pinot Noir Já jsem vlastně pořádnou zimu s novorozenětem ani nezažila, než jsme se rozkoukali z porodnice a doma, bylo venku pomalu 15 stupňů.

Ten emitex je fajn, že se rozepíná po stranách, ne uprostřed a vejde se tam v klidu už i veliký dítě s botama (ve spodní části je podšitý nepromokavou látkou právě na ty zmazané boty, dá se otřít a nemusí se pořád prát).

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 15:02

žluťásek A byla jsem strašně ráda, že jsem tyhle věci (fusak, zavinovačky, kočár, deky atd.) dostala, i když to bylo 15 let staré. Vůbec bych se před porodem nebo těsně po něm nedokázala rozhodnout 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 15:04

Pinot Noir Měla jsem to stejně. Kočár jsem vybírala až po půl roce sporťák, to jsem byla fakt ráda, že už vím co od něj chtít. Fusak mám taky poděděný :)

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 15:05

Diky, no ten fusak to bude jeste neco teda. Ja jlavne vubec nevim, jak se oblika pulrocni mimino do kocarku v zime. Jsou nejaky slecialni zatepleby hadry uz v 68/74? Neco jako kombineza pro vetsi nebo se proste narve dl dvojech tlustejch teplaku a hotovo?

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 15:18

Karja Nase deti mely takovou super zimni kombinezu z HM, kde se daly pretahnout ruce takovou jako kapsou (misto rukavic). Do toho jsem jim davala jen body a puncochy, kdyz byla fakt fest zima, tak treba i mikinu, plus zimni fusak. Fajn jsou na podzim a mirnou zimu fleesove kombinezy z Lidlu. 

Ted jsem si vzpomnela, jak jsem maleho v 5 mesicich nosila na horach v manduce (ta kombineza + zateplena kapsa), uplne se mi po tom zastesko. Lidi se na nas chodili koukat, protoze mi neverili, ze tam je miminko :) 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 15:41

MaeGandal pre nás sú ťažké zjavne všetky polohy, nechce piť v žiadnej...dobre sa nakojí len v noci a nadránom, potom celý deň stávkuje, nenaje sa poriadne, tým pádom cez deň nespí...Netuším čo s tým, ale týmto tempom ( a pri tom reve) tomu dávam ešte 2 týždne, kým sa na kojenie vykašlem...On nechce ani tú fľašu, večer z nej vypije max. 20-30 ml, ale stačí to na dokŕmenie sa a na to aby sa ukľudnil a zaspal, kojenie potom v noci mu problém nerobí, tak nejak všeobecne nerád saje a prisáva sa, neviem či to je tou krátšou uzdičkou alebo čím... Dnes od deviatej spal 2x30 minút, je nervózny a zlý, vidím na ňom ako by strašn spal a zároveň vidím, ako ten spánok premáha. 

Fakt by som si nikdy nepomyslela, že pre dieťa je taká veda zaspať a najesť sa...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 15:46

Karja 

Na výběr je hodně, jsou fleecový kombinézy /overaly, jsou zateplený zimní kombinézy, docela mě pobavilo, že vůbec, ale vůbec teď nevím, v čem jsem syna v zimě vozila. Aha, tak už vím, on byl teda roční, takže už měl zimní bundičky, na nohy nosil punčocháče a silnější tepláky a zateplené capáčky a seděl ve fusaku. A nesnášel rukavice...

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 15:57

DrowRanger Soucitim s tebou. Ale vazne to bude den ode dne lepsi. Mne prislo, ze ty deticky proste nemaji na kojeni silu, je to pro ne moc prace, ale jak rostou jde to lepe. Jinak nase mlada taky u kojeni obcas chytne hysteraka. A rve, sice rve hlady, ale tak ze se neprisaje, tak ji musim dobu nosit a parkrat uz to byla takova katastrofa, ze jsem ji musela hladovou uspat a pak jak se probouzela, tak uz to v polospanku slo.

Diky za tipy, tak ja pohlidnu po tech kombinezach pak, to se mi zda nejlepsi.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 15:59

Karja DrowRanger jojo, v tom polospánku je to kouzlo:-)

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 16:22

Mohučanka hele ale projede vsechno:D 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. srpna 2018 16:34

viktorka_od splavu Karja teraz sme vybojovali ďalšiu bitku s kojením, ja normálne rozmýšľam, či mu neblížim pri držaní, lebo bojkotuje viac menej jednu stranu, alebo či to už moc študujem (môžem blížiť vlastnému decku nesprávnym držaním?), ale keď som ho prehodila na inú stranu, do 30s zaspal (kto to mal ten tip s prenášaním na vankúši? dnes som to využila), vôbec netuším, čo som spravila, najprv som si myslela, že som mu priškrtila prívod vzduchu do bezvedomia...

Ako, musím poklopať, že už 2 alebo 3? noci po sebe zaľahol tesne po deviatej a fakt nás nechal spať tých 5+ hodín vkuse a v noci v tom polospánku sa ozaj aj pekne nakojí.