DrowRanger Souhlasím s Pinot Noir , proč mu dávat UM, když máš mlíka dost? Teda pochopila jsem, že chceš jít za chvíli do práce, ale zkus s tím ještě chvíli počkat. Mimochodem nemůže být dítko přejezené? (Teda jestli je to u miminek možné
)
Vše o těhotenství a dětech
MaeGandal nejde o to, že by som sa bála, že malý nebude priberať, odkedy sme doma pribral 300g, skôr ide o to, že ja nezvládam dobre, keď celý deň plače, asi je to normálne, ale som z toho nervózna, uplakaná a zúrivá, čo teda neprospieva nikomu u nás doma, už aj pes odo mňa včera radšej utekal... Čiže ak 50ml umelého mlieka mu naplní bruško a on konečne zaspí po celom dni plaču, radšej mu ho dám, akoby som strávila ďalšiu noc snahou o ukľudnenie uplakaného dieťaťa, ktoré sa nevyspí, neoddýchne si a a druhý deň bude zas unavené, mrzuté a nebude sa chcieť prisať.
Karja v pôrodnici som kojila, ale asi zo 3 razy som aj dokŕmila, navyše kým som ležala na jiske, malého dokrmovali umelým mliekom z fľaše normálne detské sestry. Inak v pôrodnici schudol, nepribral, ale ževraj je to v norme (priznám sa, že som nečítala žiadne tabľky, koľko by malo dieťa priberať).
DrowRanger Dcera asi plakala pokaždé, když jsem ten chleba nebo housku zkusila, to je fakt. Jinak v porodnici zhubne každé dítě, nás kvůli tomu nechtěli pustit domů. Čekalo se, až začne dostatečně přibírat a pak jenom až začne přibírat, protože kdyby se čekalo, až začne přibírat dle tabulek, jsme tam dodnes.
Jinak jak píše Pinot, miminka pláčou, bohužel, i když by jim teoreticky nemělo nic scházet. Držím palce, ať se to obrátí v dobré.
DrowRanger Po porodu děti na váze ztrácejí, klidně 10%.
DrowRanger já si ten pocit bezmoci a zoufalství dobře pamatuju:-( asi to moc nepomůže, ale je potřeba si připomínat, že 9 měsíců bylo prostě v tom nejpříjemnějším prostředí, dostatku, klidu a bezpečí co existuje... a najednou je všechno jinak, hrozná dřina se najíst, usnout, uklidnit... a tak pláče, protestuje. a nakonec si zvykne. každý si zvykne, páč zpět do dělohy to nejde![]()
drž se!
kdyby se čekalo, až začne přibírat dle tabulek, jsme tam dodnes.
![]()
Nápodobně. Syn pořád váží 10 kg, za 2,5 měsíce mu budou dva roky ![]()
Hele, to mimino je poměrně čerstvý, ne? Máš ho dost "svázaný"? Oni jsou fakt nervózní z toho, že maj najednou tolik volnosti, nedělá jim to dobře. Mně jich bylo líto, že jsou jak ve svěrací kazajce, ale jim to pevný zavinutí prospívá... když nedaj pokoj, klidně celej den (t.j. nejen na usnutí).
Neboj se, prsa se po porodu většinou hodně naplní, až moc, a časem se produkce ustálí na nějakém normálu a většinou pak v prsou mléko mezi kojením není, nejsi cisterna, jsi spíš výrobna. Myslím, že ten pokles produkce může nastat kdykoliv, a pro dítě je to rozhodně důvod k nespokojenosti a taky je to hlavní důvod bojkotů kojení. Ale když se dítě přisaje, mléko se mu spustí a po dobu kojení prostě teče, proto se nemusí vůbec dařit s odsávačkou, prostě ten stroj nespustí produkci. U někoho se to dá pozorovat podle toho, že když dítě pije z jednoho prsu, z druhého se mléko spustí také, třeba pár kapek. Nějak se tomu dokonce říká, u mě to fungovalo hodně, když jsem kojila, druhým prsem jsem vždycky promočila hromadu materiálu.
Mně v porodnici říkali, ať pořád kojím, ale nikdo už mi nepřišel říct, že když se kojení rozjelo, už bych neměla kojit pokaždý, když dítě zabrečí. Já byla fakt na baterky, úplně mimo. Pak přišla jedna sestra a řekla, že ho taky může tlačit bříško. Oni ty děti nepoznají, jestli mají hlad nebo je trápí něco jiného v břiše. Prostě pláčou, protože se necítí dobře a pobyt u prsu a sání je uklidňuje, i když hlad nemají. A jen tak pro zajímavost, my ani v roce a půl kolikrát nepoznáme, že brečí kvůli hladu (výjimečně někdy v noci), naposled už jsme do něj málem nalili Nurofen a pak nás ještě napadla flaška a dobrý.
Jo a myslím, že problémy s bříškem začínají právě nějak po dvou týdnech věku, to trávení se na začátku teprve vyvíjí, může být všechno každý týden jinak.
Asi většina nás tady byla z prvního dítěte takhle na větvi. Já fakt nevěděla nic, vůbec nic, obě maminky už si nic nepamatovaly, plus jejich zkušenosti s kojením byly skoro nula, nejdřív to samo šlo a pak to nešlo, takže Sunar. Kamarádky řešily s dětmi jiný problémy než já, prostě je to takový osamocený boj.
Syn někdy v tom období 3 - 9 týdnů trpěl na větry a tam jsme teda trávili den opravdu nošením na tygra a jízdou v kočáře. Pak to přestalo, evidentně zesílil a už se pak uměl vyprdět sám bez pomoci.
Držím palce, ať si to rychle sedne.
MaeGandal nojo, laktoza je vlastně mléčný cukr a ne bílkovina
děkuji za nakopnutí, některým jedincům zjevně zůstává těhotenský mozek i po ukončení těhotenství.... piji bezlaktozové běžně kvůli sobě a ted jsem se tím pořád nadšeně prolévala, že přece nemůže ublížit ani malé. ![]()
DrowRanger Pro novorozence je všechno nové a náročné, teprve se jim zapojují svalové skupiny, břišní stěna, může pro ně být bolestivé i čůrání. Vydrž.
DrowRanger ty jo, tebe pribral skvele, to by som sa fakt UM nezaoberala, moja za dva týždne, čo som sa snažila len kojiť, pribrala 10 g, tam som nemala iné východisko, len to UM
No to já si právě pojišťuju, aby se splnilo ![]()
To, co sem teď napíšu, není vůbec zlehčováni starosti, o kterých sem píšou čerstvé matky, těm naopak přeju hodně sil. Mělo by to být povzbuzení pro ty, které děti ještě nemají :-). Někdy se stane, že se narodí dítě, které nijak zvlášť netrápí matku při porodu, koukne na prso, ví, co s ním a normálně pije, v noci nechá i pár hodin vyspat... U nás to je vykompenzováno tím, že už v půl roce bylo zřejmé, že to dítě bude vymýšlet blbosti a zlobit jako čert, ale už jsme si zvykli :-).
betsey kebyže nereve ako drak, tam UM ani neriešim, ale takto, keď viem, že už je tak dorevaný, že sa neprisaje, radšej mu strčím fľašu. Ale kúpila som si prsné mušle, sú skvelé aj na zachytávanie mlieka, čo by som inak utrela do plienky, čiže ak bude kríza, dám mlieko, nie UM :)
DrowRanger prsné mušle, to som nikdy nepočula. Ale asi by mi to vyriešilo rovnaký problém aký má dynda s tečením z druhého prsníka pri kojení
betsey áno, to mám aj ja + keď nekojím a manipulujem s malým, deje sa mi to isté. Ako bonus sú tam odvetrávané krytky na ochranu bradaviek proti treniu o podprsenku, no na nezaplatenie. Je to toto:
https://www.najnakup.sk/prsne-vlozky-chranice-prs/avent-musle-zberace-materskeho-mlieka-2-ks
Ehm, já o tom vím, ale nezkoušela jsem to - další krám doma. Trochu se bojím, že na má sotva viditelná prsa by to možná ani nebylo, bradavka by neprolezla do toho sběrače. Docela mě pobavilo, jak tu popisujete, že si dítě lehne na prso
. Já jsem měla celkem slušnou zásobu odsátého mléka z nočních přebytků a z bojkotu kojení a dítě toho vypilo kolik? Nula mililitrů... Takže kdybych se ještě s mušlema vyvářela či co, to by mě pak asi odvezli úplně.
dynda Mě i baví, jak jsou ve všech návodech a videích o kojení vždycky kozy jak vozy, s prominutím, a bradavky jak pivní tácek. Jak mají kojit plošiny, to nikdo neukáže. A že v tom rozdíl je! Třeba kojit vleže na boku pro mě bylo neproveditelné.
Pinot Noir Jo, to mě taky vždycky hrozně a teď to napíšu: sralo! Měla jsem ty záněty, všude rady kojit na fotbalistu, ale fotbalista na videu pomalu ležel na posteli, to se to potom půl hoďky kojilo, kdežto můj fotbalista aby se dotknul postele, to by musel stát:-D.
999
jj, náš mladší bylo ukázkové miminko. Usnul všude, spal dlouho, dobře sál, spal docela pěkně, moc nebrečel. Pak začal v 6 měsících lézt, v 9 plnohodnotně chodit a od té doby si dělá co chce. Jsou mu 4 a nějak tuším, že se to nezmění
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.