Nojo, někde třeba i psali, že je poloha vhodná pro velká prsa, tak to už jsem se pak ani nesnažila, to bych musela dítě vypodložit hromadou polštářů. Pokyn přikládejte dítě k prsu a ne naopak byl taky vtipný. To bych musela tancovat lambadu, abych přiložila prs k dítěti. Hlavní je, že bylo mlíka dost.
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger Já uz to tu párkrát psala, ale já bych se UM na noc nebála, ale nedávala bych ho přes den. Dělala jsem to s mladším, kamarádka to dělala se svými 3 dětmi a nic se nestalo. Důležité je před tím nakojit, pak teprve dát UM, abys o mléko nepřišla. Jen je důležité UM dávat opravdu jen 1x denně.
S prvním dítětem mi kojení vůbec nešlo, plakala, já neměla mléko, jí se nechtělo sát (to taky může být důvod) byla jsem nervózní a vystrašená, ale zvládly jsme to. Hodně mi pomohlo si na kojení udělat klid, čas, pít horké nápoje, aby se mléko uvolnilo, v mezičase v horké sprše odstříkávat (odsavačkou mi to taky nešlo), aby se dělalo víc mléka. Začátky jsou někdy dost těžký.
Lamicka Úplně to samé u nás, i s tím chozením. Od té doby absolutně samostatná jednotka. Nezmění se to, je jí skoro 26 :-).
To, co sem teď napíšu, není vůbec zlehčováni starosti, o kterých sem píšou čerstvé matky, těm naopak přeju hodně sil. Mělo by to být povzbuzení pro ty, které děti ještě nemají :-). Někdy se stane, že se narodí dítě, které nijak zvlášť netrápí matku při porodu, koukne na prso, ví, co s ním a normálně pije, v noci nechá i pár hodin vyspat... U nás to je vykompenzováno tím, že už v půl roce bylo zřejmé, že to dítě bude vymýšlet blbosti a zlobit jako čert, ale už jsme si zvykli :-).
Dík za uklidnění. Já nekupuju ani odsávačku, ani lahve, dudlík sice mám, ale je to nejaký dárek z tomboly nebo tak neco, lezi nekde na dne supliku
Koukla jsem na obrázky se správnou polohou a nějaké tipy na správnou techniku kojení a tím končím. Nám to prostě půjde samo a hotovo ![]()
999 My jsme měli mladšího taky vzorně spavého, přibírajícícho, atd., lezl v půl roce, chodil v 10 měsících. Teď je mu 5,5 a úplně nezřízená střela není, jen trochu (v roce si přistavěl po okno krabice, vylezl nahoru, otevřel si ho a díval se, jsem myslela, že mě omyje, když jsem ho našla
).
MP Meri Dobře děláš :-). Prostě to půjde.
MP Meri Já jednu láhev měla, ale až po několika týdnech jsem si uvědomila, že nemám nic do ní
Tak jsem pak koupila jedno balení Nutrilonu, kdyby mě porazilo auto, ať má muž čím nakrmit. Nikdy jsme ho nepoužili. Určitě to půjde všechno samo a hladce, nejhorší je stresovat se předem.
brrr U nás v sedmi měsících parakotoul z postýlky, i když jí horní hrana končila v úrovni ramen, v roce se dostrkala kolem zdi i s postýlkou za dveře a zamkla se... když byla trochu větší, pokaždé jsem otevirala dveře pokojíčku se strachem, kde bude sedět... na skříni, na parapetu...Pokaždý vymyslela takovou kravinu, že nám to neumožňovala být o krok napřed :-).
999 jojo parakotouly... já měla postýlku tou kratší stranou vedle postele, a kolikrát mě v noci vzbudilo jak mi dcera z výšky toho zábradlí padla na záda. vytáhla se nějak nahoru a pak pustila hlavou dolů, naštěstí se teda většinou trefila na tu postel:-) poprvé jsem se strašně vyděsila, pak už jsem se jen odsunula a spaly jsme dál
když byla trochu větší, pokaždé jsem otevirala dveře pokojíčku se strachem, kde bude sedět... na skříni, na parapetu...Pokaždý vymyslela takovou kravinu, že nám to neumožňovala být o krok napřed :-).
to je přesný
Nepřestala mě ovšem štvát tím, že se na něco synka ptá, ale čeká odpověď ode mě. Nebo vlastně nevím, co čeká. Ale od malinka se ptá nemluvícího dítěte, jak dlouho spal, co papal, jestli byl na procházce. Zpočátku jsem odpovídala, ale pak jsem začala dělat, že neslyším. Proč se doprčic nezeptá mě?!
Přesně tohle dělala moje tchyně a já jsem za syna poctivě odpovídala. Dnes když si na to vzpomenu si říkám, že jsem musela být nějak nesvéprávná.
Snad mě omlouvá, že jsme u nich bydleli a já chtěla abysme nějak vycházeli. Blbá doba. Nebyly byty.
Připadala jsem si u nich nesvobodně.
Tak už asi vtuším, kde je problém s kŕmením - syn sa zle prisáva. On bradavku vezme do úst, ale potom čaká, že na tej bradavke ostane prisatý bez jeho pričinenia a že mu tam mlieko samé natečie. Doobeda, keď dlhšie spí to aj tak funguje, poobede keď je viac hore a v prsiach už nie je toľko mlieka, tak sa mu nechce snažiť. Skúsim si ešte dohodnúť sedenie s laktačnou, čo mi na to povie.
Tiež mi doktorka vravela, že má kratšiu uzdičku pod jazykom, tak asi preventívne prebehneme aj na ORL.
Inak ďakujem tomu človku, čo mi poradil hojdanie na fitlopte, okrem kojenia je to jediný sôsob ako malého uspať, myslím, že zvážim kúpu tej hačky, čo spomínala slniecko
DrowRanger Bez míče (a babyvaku) bychom byli nepřežili. Ale už nikdy k němu nebudu mít ten vztah, co předtím. Ty vzpomínky na prořvané a prohoupané dny a noci jsou i po 15 letech dost intenzivní.![]()
DrowRanger som rada ze fitlopta zabrala aj u vas.
my sme ju nemuseli pouzit uz 3 mesiace takze po dopisani toho prispevku ocakavam dalsiu prerevanu noc.
ako ste tu pisali ze vam deti zle spia tak ten moj mi to v noci dal poriadne vyzrat a obaja sme to dospali cez obed![]()
DrowRanger co jsou vlastně zač ty "laktační poradkyně"?
DrowRanger nevím, jestli by se ti to vyplatilo kvůli postovnemu na Slovensko, ale ta firma tiki mechulka hačky i půjčuje. Funguje to tak, že si koupíš úplně novou, buď nějakou hotovou skladem nebo si necháš ušít na přání barvu jakou chceš. A když se neksvedci, vrátíš ji poštou zpět a zaplatíš jen půjčovné a zbytek peněz ti vrátí.
Je to fér nabídka pro obě strany, majitelka mi psala, že se jim skoro žádné nevrací, všichni si je zamilují :) na té fb skupině nošení dětí se dají koupit i bazarové. Bývají i na modrém koniku, mají v bazaru přímo svou kategorii.
viktorka_od splavu Z moji zkusenosti jsou to takovy pani, co prijdou, kouknou jak kojis, reknou ti, jak mas co udelat dobre, muzes s nimi resit presne tyhle problemy, o kterych si piseme;-). Uzitecna to vec;-)
Pod kamaradkou ten fitbalon prasknul, jen si narazila zadek, miminu se nic nestalo, tak hopsat radši mirnejc...
DrowRanger co jsou vlastně zač ty "laktační poradkyně"?
V podstatě odbornice na kojení, co pomáhají, pokud je někde problém. Mám dvě kamarádky, kterým zachránily kojení, protože bohužel sestry v porodnici případně dětská doktorka spíše situaci horšily, než aby pomohly (přístup typu s těmahle bradavkama nikdy nebudete kojit - dotyčná kojila rok a půl a teď kojí druhé dítě - a tak....).
Výhoda oproti pediatrům taky je, že většinou chodí za klientkami domů. Pokud vím, tak v zemích, kde je běžná kontinuální péče porodní asistentkou od thotenství až po konec šestinedělí tuhle roli v šestinedělí zastává právě ona asistentka.....
žluťásek jéé, super, idem to hneď poriešiť, uvidím, či sa malému bude hačka páčiť, ale ak by sa páčila, tak by sa dosť uľavilo môjmu aj mužovu chrbtu :D viktorka_od splavu presne ako už písali vyššie, laktačná príde domov, pozrie, ako dieťa pije/nepije, prisáva/neprisáva sa, ukáže správne držanie bez zavinovačky, dá pár tipov, ktoré prvorodička poznať enmusí a pod. Mnohé z nich majú kurzy na masáže bábätiek, nosenie v šatke a pod., čiže vedia poradiť aj s týmto. Problém je len vtedy, ak pred laktačnou dieťa pije ukážkovo, aj keď inak s tým má problém ![]()
Sweet Potato ja ho tiež začínam neznášať, ehm...
Potrefenáhusa raz už takto praskol aj podo mnou, ešte som nemala dieťa, následne som kupovala nejaký s nosnosťou do 100kg a doživotnou zárukou, tak nech sa neopováži prasknúť
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.