Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43202 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:02

Zu poslali ti výtěr na kultivaci? Dá se udělat citlivost na antibiotika, těch bakterií co tam najdou a podle mě nejpozději po druhém neúspěšném pokusu je to už nutnost. 

Já chápu,že práce je důležitá, ale uhnat si z toho trvale následků je blby. Když si ve stavu,že ani pořádně nevstanes z postele, je chození do prace dosti nerozumné. Proč máš vlastně dovolenou?

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:14

Evaeva Karja mi přijde, ze holcici teplaky jsou dost nedostatkovy zboží, naposled jsem koupila v klucicim haemku takový okrovy, jinak je to všude černá, modrá, seda 

ty tuniky a leginy jsem si taky myslela, jenže naše dite jednak jak strašně dlouho lezlo, tak se mu to pletlo a plete se to furt, i když už chodí, bejva i vztekla :-) a leginy se ji často zarezavaj, já mám nejradši teplaky s vysokým napletem, moc super máme z fleru, i podedeny od caldero dětem, ale je to 500 za teplaky

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:15

viktorka_od splavu Určitě, já jsem to tak pochopila s tou detskou. No na hromadě. Ono holky to tak odpovídá věku, a sambo on to nikdy nedomarodi, hned jde na tu stavbu a tam je skutečně hrozně, vlhko a tak, já bych tam být nemohla, jenže jeho to tam baví, to ani není že by honil čas nebo peníze, prostě se mu uleví a zas tak jde strasit...a děda ten je hodně nahlej na marození. Takže oni tak nějak odůvodnit jsou. Ale díky moc, já si to obchodim nějak ty doktory, přece jen bych ráda fungovala s holkama na 100procent už.

Zu Nevím, pokud nepotřebuješ do práce vyloženě TY z nějakých vážných existenčních důvodu nebo jak to rict, tak bych rozhodně nechodila. On to pak za tebe nikdo jinej marodit nebude, kdežto práci udělá. Držím ti palce ať je ti brzo líp, mně zas takhle blbě není, vezmu děti na vychazku, na náku dojdu, ale je to prostě furt nemocnej režim. 

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:15

#continuity nene, výtěr nedělali, na druhé kontrole jsem chtěla, ale já měla z šílený rýmy dost velkej žaludeční problém a celý Velikonoce jsem zvracela, tak jsem si ho tam nebyla schopná vydobít, protože se mi nemohl doktor ani podívat do krku. 

viktorka_od splavu mě to přijde u mýho praktika trochu na hlavu, já vlastně tři týdny nevěděla ani diagnózu a jo, měla bych začít být asertivní, ale učím se to, je to špatný... 

dovolenou jsem měla plánovanou ten první týden, bylo mi trapný to rušit a dát si PN, pro tu jsem si šla až pak, když to ani po týdnu nebylo dobrý. Každopádně jsme doma domluveni, že klid po pracovní době budu muset zachovat, kvůli pár projektům do práce prostě musím a budu to řešit dál. Ta citlivost na atb, to je z krve? To si klidně zaplatím, protože poslední roky je každá nemoc zoufalost!

a děkuju za vyburcování, myslím si, že jsem soudná, ale u doktora si vždycky přijdu jako když si vymejšlím

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:17

Evaeva No jako tvrdé rifle jsem jim nikdy ani nezkoušela, na lepšo mají ty jegginy, ale nejradši mají nějaké zateplené legíny, ale tepláky mi přijdou lepši do chladnějšího počasí, jak je tam mezi tou kůži jakoby ten vzduch. Plus ty teplé legíny se pranim ztenčují. 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:19

Zu jo to já si přijdu taky vždycky jako blbec ale už jsem se zocelila (chodila jsem bohužel hrozně moc se synkem), prostě si vždycky řeknu no a co, za to svoje zdraví jsem fakt zodpovědná jen já, pan doktor je prostě v práci (to nemyslím špatně, jen že si prostě udělá svý a de dom, dr. House je jen v televizi

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:21

Karja ne, ale mám smlouvu na dobu určitou a pár projektů, který bych potřebovala malinko posunout nebo předat (není tedy komu), klidně bych je asi zvládla z domova, takže bych ráda zkusila příští týden naťuknout možnost HO, který s ústupem covidu do pozadí dění byl zrušen. Dneska jsem po měsíci byla hodinu venku a špatný, špatný moc, normálně jsem fyzicky kaput  

a na druhou stranu jsem už měsíc v posteli, mě z toho fakt šibe

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2022 21:23

Potrefenáhusa no mým klukům se nic nezařezává, na nich visí snad i ty legínyskoro všechny kalhoty i tepláky do gumy, mimo těch legín, v pase upravuju, moc nevím, na koho to šijí, protože podle tabulek ani moc hubení nejsou.

Karja já tepláky na ven nedávám, oni si sedají v písku a tak a mají to hned vlhké.

49378 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:23

Zu tak nenaťukávej a rovnou řekni že si buď prodloužíš neschopenku, nebo budeš pracovat, ale z domu. jestli to nějak pomůže tak bych zmínila že mám "asi něco nakažlivýho na plicích

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. května 2022 21:25

viktorka_od splavu zrovna jsem to chtěla napsat, ho očividně být může, když byl za kovidu, tak buď tonebo neschopenka.

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:25

viktorka_od splavu máš pravdu a já to jednou dám, ono jak jsem tam teď furt a je mi furt blběC tak už zábrany padají. Hlavně poté, co povídám, že jsem 4 dny v sobě neudržela ani trochu vody a pomohla mi až kamarádka jedním lékem, ale měla jen dvě tablety, tak jestli mi to nebo něco jiného může napsat? Podivil se, proč mi jich nedala víc

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:25

Zu Hele voni ty praktici jsou prostě nějaký divný mi jako přijde. Ta naše je třeba jako osoba milá a usmevava, ale ty její praktiky milý nejsou. Minule jsem tam seděla ještě s kamarádkou, přišla sestra, ani nám neřekla dobrý den a vystekla ,,co  nastydlý obe?,,. Nebo jsem se objednala na předporodní vyšetření na čas abych tam ve výsledku čekala v čekárně hodinu a půl a naproti mě někdo chrchlal? Měsíc před porodem, kde mě vyšetruji kvůli případne anestezii si tam v čekárně něco chytnu, no tak to dává smysl...A vevnitř pohoda, žádný prominte že čekáte, ale smalltalk, konverzace, úplnej slow rezim. A teď taky jako mi třeba vzala krev, druhý den jsem šla okolo, tak jsem šla pro výsledky, vysla sestra s predpisem a říká mi ,,paní doktorka vám předepsala antibiotika, máte vysokou sedimentaci,, a sluš. Přitom mi brali tři zkumavky, tak mi třeba mohli říct co testovali nebo prostě něco víc. Ale prostě tohle jednání člověka vždycky tak zaskočí, že je těžké jednat, zvlášť když člověk není nějak připraven a oni si to tam přece jen trénujou denně jak s člověkem trochu vymést. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:28

Zu Asi bych to udělala jako Viktorka. Buď nepracuju nebo z postele. Mám antibiotika a zřejmě nějakej bacil typu tubera, černý kašel a nevím jaký humusy dneska ještě jsou.....ať si to rozmyslej jestli to chtěj! 

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:31

Zu určite buď asertivnejsia,  ale ja ti rozumiem. Mňa naposledy vyviedla z miery pediatricka, prišla som k nej s chorým synom, samozrejme vopred telefonicky ohlásení a keď som ju požiadala o potvrdenie mojej priepustku, tak najskôr si za to vypytala euro a potom to komentovala slovami "keď vám to za to stojí ". Vôbec nechápem dodnes, čo tým myslela. Takže teraz tam bol kvoli papierom muž a keď chcel doporucenie na alergologiu, tak ho neodbila ako mňa vlani, keď som to chcela, že "nevidí na to dôvod ". 

Držím palce, nech sa tvoja liečba posunie

49378 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:31

Karja jojo, chce to trénink (což je hodně smutný teda)

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:33

Karja ježiš, to je přesný, se tu směju, ale ono je to na pytel. Já po odebrání mandlí nemám angíny co měsíc, ale jednou za rok tu bronchitidu a když už si vymůžu odběr, tak na ten se jen volá- takže jsem se už několikrát třeba polomrtvá dozvěděla, že "vše v pořádku, jste zdravá, nashle", abych musela volat znovu a chtít PN, protože jsem do kanclu nemohla s rýmou, kdy krabice kapesníků na den nestačila (a samo, že pak to přešlo v kašel). No, ať jsme všichni co nejdřív zdraví, já chci jít ven, z okna smutně koukám na zelenající park a přijímám fotky přírody od kamarádů, hrozně mi to chybí!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:34

Ako dokaze hento dieta zaspat :)) nasa mala opicka

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:35

continuity nad vami som premýšľala, keď si písala, že mužovi ani nevysvetlil, ako má barly správne používať. Ja už od zdravotníkov nečakám vlastne nič a keď náhodou (1 zo 100) mi niečo vysvetlí,  tak som v ešte väčšom šoku ako keď sú nepríjemní.  

Otec bol tento týždeň na polročnej kontrole na neurologii.  Výsledok- krásne sa zlepšil,  dobre reaguje a lepšie komunikuje. v skutočnosti sa s ním nedá dohovoriť už takmer vôbec, komoli strašne.  

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:37

viktorka_od splavu Jo přesně je to smutný! Já takhle s lidma nejednam, takže já čumim no. Musím to mít vždycky připravený co říct a přece jen takhle u doktora mají prostě znalostma navrch, takže je to těžký. Třeba teď v té školce mi ta ,,komunikace,, ohledně neprijeti šla, ale taky jsem první den cumela až pak večer to promyslela a myslim, že se mi to povedlo. No musím se víc připravit. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 07. května 2022 21:40

Mrakoplas Manžel má hezký vlasy! Tyhle tmavý vlnitý se mi vždycky na chlapech líbej. Malej je teda dobrej.