Karja s ATB by mel byt clovek v klidu a nechodit na slunce. Nojo nojo, ja vim, ze rikat tohle matce dvou deti je rada nad zlato ![]()
Vše o těhotenství a dětech
No a naši mě právě volali, že vezou holky z chaty do Ostravy, ale že má malá teplotu
jako mohly by ty choroby už jít do hajzlu??? Muž včera přijel z Prahy, a večer začal pokaslavat a ráno už regulérní kašel. Test mají oba negativní, takže ne covid, ale zase něco jiného...
jako mohly by ty choroby už jít do hajzlu??? ...
Ano, prosím!
Ať je vám brzy líp.
rasaNori Asi tak! Já od včerejška premejslim jak to dělaj tady jedni lidi co mají 4 děti, vždyť to musí být furt něco. Zvlášť třeba ty neštovice s dlouhou inkubační dobou musí být výživný!
Karja no jak bych ti to řekla, mladší měla mít v lednu kontrolní odběr krve Ještě jsme tam nebyly, protože od konce ledna jsme všichni více méně nonstop na hromadě.
Teď tam jdu volat, uz se mi k tomu nahromadila i preventívka starší.
Letos je to fakt výživný.
continuity Jejeje, tak snad se vám zadari už konečně. Já si nechci moc stěžovat my tak hrozne to neměli, malamala marodí vždy hrozně krátce (naštěstí) a velkamala třeba dala od koncr října do těch velikonoc téměř bez nemoci! Jen ryma, krátká střevní a pak nějaké pitome preventivní izolace kvůli kovidu.... My si to marození necháváme na to lepší počasí no!
rasaNori nechci tě samozřejmě děsit, ale dcera chytla covid doma. Pondělí a úterý horečka, pak už nic, test pozitivní až ve čtvrtek...
Karja neštovice jsou blbý, ale zase jednou za život. Jinak bych řekla, že je celkem jedno, jestli máš nemocné dva nebo čtyři. Spíš častěji něco dotáhnou. Já teda doufám, že se promoříme letos, taková nemůže být každá zima až do těch šesti sedmi let. Dneska je mám zase oba doma
Ani moje máma si nepamatuje, že bysme byli takhle pořád na hromadě.
Evaeva ajj myslím si, že to bylo tou covid izolaci. Prostě tělo si odpočinuli no, zlenivnelo.
continuity já se chystám naočkovat mladšího už od září
Karja jojo, taky bych řekla
Karja já teda mám strach to vůbec napsat, ale moje děti nikdy tak často nebyly nemocný, jako to pořád čtu tady. Tady bylo 10 dní ošetřování na dítě na rok, nikdy jsem to nevybrala. Ted od covidu je to 20 dní. S dětma sama a bez hlídání, takže jsem ty děti nikomu nemohla vrazit. Jednou jsem teda měla 1 den hlídání. Proto jsem třeba taky proti neštovicím nechala naočkovat. Protože být doma měsíc, to nevím, jak bych to udělala. A asi to tak tady dělají všichni, protože ve školce byly za 7 let neštovice napsaný na nástěnce jednou. Jedno dítě.
Tabea a loni a předloni u vás byly školky a podobně zavřené jak? Protože moje děti loni v zimě prostě téměř nebyly v kolektivu, kroužky a staršího školka fungovaly 14 dní, za celou zimu neměly rýmu.
Tabea U nás se na nástěnku ani nikdy nepisou. A teda Seger děti taky ještě nezazily nikdy takovou epidemii až ted (jako myslím u nás, ono v jiných lokalitach to může vypadat jinak), ale tady od února v každé třídě tak 2-3 děti, ale to víme tak jako od jiných maminky žádné info na papíře nikde není.
Evaeva předloni od půlky března, pak postupně uvolňovali, děti složek a lékařů, pak děti, co by to negativně poznamenalo vývoj a děti samozivitelu. Až někdy od června myslím všichni. Loni moje děti chodily celou dobu, nějakou dobu mohly chodit jen děti zaměstnaných rodičů.
Já jsem se po návratu do procesu ve skolce od učitelek dozvěděla, ze tam od Velikonoc chodilo minimum děti, tak 4. Všechny měly ten sajrajt, co kluci, horecky přes 40 několik dnů, tuberacky kašel atd. Naše školka byla loni otevřená, chodil jen starší a taky byl zdravý, celou covid zimu chodili v partě stejných 6 kluků, z toho dvakrát brachove, takže k našemu jen 3 jiné rodiny a byli v pohodě, letos jsou na hromadě všude vsichni, co tak poslouchám. A osobně jsem přesvědčena, ze to je tím, jak jsme vsichni chodili zarespiratorovani, ze si tělo odvyklo úplně na kontakt s bacily a teď se nám to pekne vrací.
A musim pochválit syna, byli jsme dnes na alergologii a imunologii a byl moc šikovný, s výjimkou jednoho dýchacího testu (prý těžkého) ty ostatní všechny zvládl, naskrabali mu 10 testu alergenů na předloktí a brali 4 velké
ampule krve a všechno to ustal se cti a celkem dobrou náladou, zabrecel jen trochu od 3.ampule, už mu to nechtělo moc téct, ale jinak tedy ![]()
Tabea hele já si dělala první test v neděli odpoledne, den předtím mě začalo skrabat v krku. Celý týden jsem doma poctivě chodila s rouškou, jedla jsem venku nebo v herně. Holky jsem otestovala ve čtvrtek večer, a babička si je odvezla na chatu. Tam je testovala včera večer, pro jistotu, a nic. Tak si říkám že po 7 dnech už by se něco ukazalo![]()
Malenge ten je teda statečný ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí