Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 10. května 2022 22:23

Muslik 

Bacha u těch tříkolek, některé nemají polohovatelnou opěrku nohou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2022 22:23

žluťásek tyhle hlášky si syn vymýšlí sám. On má takové různé nápady, sedne si ke stolku, vezme sešit a tam si něco "zapisuje", většinou buď, co se stalo nebo na co se těší. Je to hrozně vtipný, nevím, kde to vzal, nikdo z nás to neděláJá teda musím říct, že naši jsou teď taky zlatí, syn už byl teda dneska ve školce, ale zase se mu zhoršil kašel, takže zítra zase doma

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2022 22:25

dzizisketa sis ráno nestihla vyčistit zuby nebo co? Jsou někdy vtipní.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. května 2022 22:30

dzizisketa haha, ten je hustej

Evaeva ať už jdou ty nemoci do háje, fakt. My jsme ani nestihli využít tu permici do zoo, všechny plány v kopru zas. Doma to pytlíkujem jak to jde, střídame se ranní odpolední v práci, abych zas nemusela mít další nekonečný ošetřovný. Ale pak dítě ráno brečí, že vysmrkat může pomoct jenom maminka, mořskou vodu taky jenom maminka, sprchu pustit maminka, uspat maminka... Maminka aby se naklonovala :) 

Offline continuity
43202 příspěvků moje polička 10. května 2022 22:30

dzizisketa není to z nějaké pohádky o drakovi?

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 10. května 2022 22:37

Evaeva Viď, holky přes den kašlaly vcelku ,,dobře,, ale teď mi tu zase hykaj a musela jsem je nacpat fenistilem, tak jsem napsala celou anabázi doktorce, jako ten noční kasel bych brala třeba první dva dny než to začne, ale velkamala mimo jednoho dne fenistiluje od patka aby vůbec spala. Ale jinak vypadají úplně zdrave, nic by na nich člověk neshledal. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2022 22:40

žluťásek u nás to teď naštěstí není moc nemoc. Jako mají rýmu a z té ten kašel, ale blbě jim není. Pracovat nějak normálně si teda neumím představit, teď sotva dám ty dvě hodiny denně. Doufám, že se mladší promoří a další sezóny už budou lepší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. května 2022 22:44

Karja u staršího je hrozně poznat, co ten den dělá. Nedělní výlet jsme odpískali, že bude klidový režim. Takže jsme za zahrádce na obědě neplánovaně potkali sestřenici, lítali tam asi tři hodiny a pak kašlal jak zjednaný. V pondělí jsme měli normální den, chvíli na hřišti, žádné extra lítání a byl v pohodě.

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 10. května 2022 22:53

Karja Ja jsem to teda taky nevedela, ale ten fenistil na kasel neucinkuje. Mrkni kdyztak na instragram na profil orl_nejen_pro_deti. Ma tam o tom prispevek.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 11. května 2022 03:30
Reakce na continuity:

dzizisketa není to z nějaké pohádky o drakovi?

​nebo z nějaký poznámky vůči pejskovi :-)

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 11. května 2022 05:43

Evaeva Aha, tak to my máme teď ty dny klidové, chodíme jen na zahradu nebo výjimečně na procházku, ale tam nelitaji jak tam nejsou jiné děti a tak. Jsou na houpačce, dokud není matka zmožena, a pak písek a kuchyňka. Velkamala se z toho snad dostává, a malamala do toho spadla, zase má teplotu;-(. Njn, jediná neměla to naše druhý kolo. Na ten fenistil mrknu, já vím, že není na kašel, používám ho na to zklidnění, ony dokáží kašlat několik hodin v kuse, velkamala tak ,,jako spí s tím kaslanim,, dlouho než se třeba po dvou hodinách kašlání vzbudí, ale malamala nespi s tím kašlem. 

No teď budu venčit velkoumalou a malamala ta se z toho teprve pos... že bude muset zůstávat bez maminky a segry doma. Ale velkamala s dědou sama rozhodně nepujde. Už teď je mi jí líto! 

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 11. května 2022 07:13

Já jsem si vždycky říkala, že období "a proč" bude brnkačka, protože mám přirozené sklony vysvětlovat a poučovat. Tak dcera nemá období a proč, ale období "co když" (A co když přijdeme na hřiště a bude tam Karolínka? A co když půjdeme domů a ve schránce bude pohled? A co když vlastně cokoli.) Mě z toho trefí, ono se na to ani pořádně odpovídat nedá! :o)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. května 2022 07:23

Karja Evaeva nemůžou to být alergie? Příšerka má už víc jak měsíc alergickou rýmu a občas z toho i kašle.  A teď poslední dva týdny kvete něco strašného, jsem úplně KO navzdory lékům. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 11. května 2022 07:29

Sairon Přemýšlela jsem o tom, ale poté co jsem si něco o těch alergiích přečetla, tak myslím, že určitě ne 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 11. května 2022 07:43

Bugaboo bee. Jaky je? 711990 MPLee 

Jaky je pri pohybu po Praze? Myslim tim obrubniky, schody, kocici hlavy, tramvajove koleje. Prejede to v pohode? Nasla jsem ted jeden na marketplace za hubicku. Po operaci nebudu moct nejspis delsi dobu pouzivat nositko a mala toho moc neujde. Tak pokukuju po nejakem malem a lehkem kocarku pro dvoulete dite, co v kocare nespi. Kriterium je fakt to male a lehke, co me nebude stvat, ze je vetsinu casu prazdne a ja nahanim batole na odrazedle. Nechci ale zadne golfky, se kterymi nebude ten pohyb po prazskem terenu komfortni, ani sportak typu valco, my kocar mame moc fajn, ale jak jsem zvykla na pohyb bez nej (naposled jsem s nim jela venku asi v rijnu), tak se mi s tou velkou veci uz nechce moc tahat.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 11. května 2022 07:52

Zuzuli Ja jsem s nim spokojena, Tonda vazi 14 kilo a i s nalozenym kosikem se s nim da dobre manipulovat. Dlouha striska, prodluzovaci sedak i zadova operka jsou super. Ma specificky odpruzeny kolecka, musi se s nim najizdet trosku jinak. Kdyz sjedes obrubnik nejddiv prednima kolama, muzou se ti zaseknout na kostkach a blbe se z toho dostava. Jestli chces, muzes vyzkouset nas. Mam Bee6. Nekupovala bych nic starsiho nez Bee3 (je Bee, Bee plus, Bee 3, Bee 5 a Bee6). Dobry ale je, ze je skvele servisovatelnej minimalne na 2 mistech v Praze. 

Jo a jeste, sama ho i s ditetem zvednu do vysoky tramvaje. Dobre se drzi. Ale nedavno jsem pomahala pani s Valco snap a tyjo ten je o dobry 2 kila lehci nez Bee! Fakt me to prekvapilo. Jinak ja se ale uz Bee zbavim a chci koupit uz jenom tohle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. května 2022 07:54

Sairon moje máma mi to taky říkala, ale nemyslím si. Přitáhl to mladší naposled ze školky a staršímu to sedí na té mandli:( I jsem mu v neděli dala ten Aerius, aby se na noc zklidnil ten kašel, ale druhý den to bylo stejné.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. května 2022 08:05

Evaeva Ten suchej dráždivej kašel je teď nějak rozšířený, kolegyně má doma s tímto kašlem dceru a včera u doktorky poslechově ok, ale na krk má dělat teplý bramborový obklad. Nevím no, já ji slyšela kašlat v telefonu a přišlo mi to jako černej kašel, urputný, štěkavý.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 11. května 2022 08:07

711990 diky, tem z toho odkazu vypada dobre, neco takoveho, co ale skvele prejede i kocici hlavy s tramvajovyma kolejema (treba krizovatka u Tylaku ), bych prave brala. On ten kocar bude aktualni az nekdy v cervenci, az se budeme vracet do Prahy a ja uvidim, jak na tom fyzicky jsem. Ale uz zacinam okukovat moznosti. Ten na marketplace je bee plus, ten tedy mam nechat. 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 11. května 2022 08:16

711990 já hrozne obdivuju, jak to sledujes a obmenujes, pro mě by byl ideální jeden kocar od začátku do konce, už ten vyber zkraje byl utrpení, vůbec jsem nevěděla, z který strany začít. Teď už třeba vim, co mě štve a co je pro mě důležitý, ale vybírat ideální kocar by byla moje smrt