rasaNori jsou to roztomile holčičky. A slušelo jim to.
Vše o těhotenství a dětech
rasaNori to jsou krásný svatebčanky ![]()
eless Gratuluji k úspěchům na školkové i školní frontě. To musí být skvělý pocit, že se to konečně začalo hýbat tím správným směrem, moc vám to přeji ![]()
Sairon já bych jim k tomu ještě vzala jednu nějakou novou hru, co by mohli hrát i spolu. Tenhle věk je teda oříšek, aby to zvládli a bavilo oba, ale na tom našem deskoherním kroužku zatím vždycky měla velký úspěch Kočka Karla.

Postřehová hra jen s pár komponenty, které když vyndáš z obří krabice, vejdou se krásně i do dětského batůžku. Filcový kousek sýra, šest dřevěných myšek, obrázková kostka a dřevěný kelímek ve tvaru kočky. Jeden hraje za kočku, ostatní hráči jsou myšky. Kočka hází kostkou, když padne obrázek kočičky, snaží se myšky chytit (přiklopit je na tom kousku sýra). Myši naopak musí co nejrychleji uskočit ze sýra pryč (ucukneš s myškou za dlouhý ocásek, provázek co držíš v ruce). Je to fakt pěkná nenáročná hra, pro 2letýho bude ještě těžký teda hrát jakože na body, ale myslím že ho to bude bavit i jen tak si s tím cukat a triskat kelimkem :-))
MPLee Ty zástavy dechu musí být noční můra, vůbec si nedovedu představit něco takového zažít jednou, ne tak opakovaně.
Jimik na vašeho kocourka jsem přesně myslela, jak mu to pěkně šlo ![]()
rasaNori
Ty jsou! To byla ta svatba v lese? :-) A co jsi nakonec měla ty?
Jé, sraz! Moc rada bych sla a videla se s vami. patky mam i volne, ale mame naplanovane se znamymi Mirakulum, tak budem trdlovat jinde:)
eless velka gratulace, musi to byt uleva. Ted uz urcite bude vse na dobre ceste.
My se do skolky nedostali. Sice jsem necekala nic jineho, ale ted kdyz to mam potvrzene, tak jsem zklamana. Zatim se nic nedeje, syn je v soukromych jeslich spokojeny a po 3.narozeninach ho snad hned nevykopnou, ale za rok touhle dobou uz na to bude proste velky. Takze budem platit jako mourovati za neco nikoli optimalniho. No doufam, ze ho vezmou za rok, situace tady je uplne strasliva.
Gatita ještě to můžeš zkusit v průběhu školního roku. Dost často se to povede. Poprvé bych se preptala někdy v listopadu, prosinci.
Gatita mně připadá, že v čerstvých 3 letech je málokterý kluk zralý na státní školku. Proč myslíš, že v čerstvých 4 bude "moc starý"? Placení chápu, taky nemám z tohoto důvodu radost z dalšího roku v soukromém zařízení. Ríša šel do státní krátce před 4. narozeninami a bylo to podle mě akorát.
Pinot Noir spíš bude velký na ty jesle. Já měla stejnou zkušenost se starším synem, ve třídě pro děti 2 až 3 roky byl nejstarší a po zimně bylo vidět, že se tam nudí. Mladšího právě budu dávat do třídy pro větší.
Evaeva jo tak, u nás je ta skupina namíchaná, můžou tam děti do 5 let.
Garfie ono to jde trochu vidět vedle holek, nakonec ty kraťasy a zlatý vrsek, obřad byl ve skalách a z kempu se šlo cca 3 km. Ta nelezecka část rodiny bylo vidět, že na podobné podmínky moc připraveni nebyly, holčičky měly většinou bílé punčosky a to v tom prachopisku bylo pak výživné...
Pinot Noir u nás právě jsou třídy 2-3, 3-7 a letos nově 2,5-4. Je to věk v září a kluci, jak jsou hned na podzim, byli první rok nejmladší. Staršího jsem druhý rok nechala v té nejmenší třídě, aby nebyl zase nejmladší, ale neměla jsem to dělat. On byl teda i lockdown, takže se ta třída nevyvíjela společně.
mnum poslala jsem podrobnou anamnézu, zprávy od všech lékařů, ke kterým jsme se dostali a čekáme, až nám zavolají a termínem. Začínám ale uvažovat, že jí objednám ještě někam- . Zale ty tsrmíny budiu asi všude blbé.
Ono teda opakovaně už je to lepší, než ty první epizody, už jsem víc v klidu. Ale pořád je to strašně hnusný. Teď jsem navíc nebyla u toho, byl s ní v obýváku muž. Rostou jí 2 stoličky a už 2 dny skoro nejí, jakmile jí posadíme ke stolu tak přichází totální záchvat pláče. Tak dostala pár křupek a sušeného manga na gauč. No a dělala blbosti, zamotala se do deky a spadla dolu. Ale nějakým kotoulem, rána nebyla slyšet. Jen se asi zase hodně lekla? Já už si teda podle toho pláče, který nastal, říkala že je to v háji a běžela jsem dolu. Muž uklízel a nebyl si jistý, jestli něco nejedla, takže jsme ještě řešili jestli se zároveň nedusí
Už jsem aspoň "v klidu" ověřila, že pulz má hmatný, chvilku jsem ji teda pozorovala a pak začla pro změnu s umělým dýcháním. Pořád nevím, jestli je to nutné, ale nedokážu se koukat na batole co je bílé jak křída, nedýchá a jen čekat. Muž se mezitim i dovolal na 155 a popsal situaci, trvalo to docela dlouho. Pak naštěstí zase naskočila, 10 minut mi plakala v náručí a pak si řekla o pohádku v televizi
a byla v pohodě. A mužem jsme pak napůl žertovali, že to dělá schválně, když jí jinak pohádky nepouštíme
Já jí v noci budila a kontorlovala...
Ježiš, pardon za sloh
MPLee strašný ![]()
MPLee to je teda fakt šílené! Batole se naštve/lekne x krát za den a pokaždé čekat, co z toho bude... Snad se někam dostanete co nejdřív. Zkusila bych klidně víc pracovišť, dlouhé lhůty budou asi všude, ale je to o náhodě, třeba někdo vypadne.
MPLee já bych teda dychala taky, tím ji určitě neublížíš. Je to hrůza, držím palce, ať je to už jen lepší a ideálně ať z toho vyroste.
continuity ano, to udelam. Presne tak se nam podarilo nacpat do skolky starsiho (ani jsme nebyli u zapisu). Sel tenkrat v lednu, byly mu akorat 3 a pul a byl na to presne zraly. Ale uz tenkrat to byl skoro zazrak, a to tu bylo rodin s detmi vyrazne mene.
Pinot Noir jak pise Evaeva , bude velky na ty jesle. Mam zkusenost se starsim synem, ze kdyz z jesli odesly ty vetsi deti, a on tam zustal jako jediny trilety mezi osmnactimesicnimi, byl z toho takovy zvadly a otraveny. A cenova politika me uz taky stve, chodime tam ani ne 5 mesicu a uz dvakrat zdrazovali, a jeste takovym pitomym zpusobem, ted napr. zavedli zpoplatneni prescasu 200/h - od 15h
, nastupovali jsme tam s tim, ze otevreno je do peti... Zas je to blizko a ucitelky tam jsou skvele. No abych to shrnula, nejhorsi na tom je, ze zas nemam nic vyresene a budu brzy muset koumat, kam mladsiho uplacirujeme.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí