Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43214 příspěvků moje polička 18. května 2022 08:47

Gatita víš co,vyřešeno nemám ani ja. Jak jsou ty deti dva roky od sebe a ta naše základka není nic moc, tak každou chvíli řeším nějakou školu. 

Akorát mladší píše přijímačky. A to ještě ani nevím, jestli chci, aby ji do te výběrové tridy vzali.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. května 2022 08:48

Evaeva no právě. A ona je fakt torpédo, nejde ji držet v klidu, už vůbec ne dlouhodobě. Učíme jí, ať si sleze sama, když někam vyleze, umí to bezpečně. Ale pořád jí je 15 měsíců a občas prostě udělá blbost nebo neodhadne vzdalenost a nejde jí stát pořád za zadkem. 

continuity tak teoreticky se dá ublížit i špatným vdechováním, ale v tom si celkem věřím. I doktorka mi řekla, ať radši dýchám. Vyrůst by z toho měla, do 5 let snad. Do te doby se asi zblázníme. A hlavně jí fakt nechci dávat hlídat nikomu, komu nevěřím v kvalitě první pomoci. Našim jsem zaplatila kurz, další do úvahy připadá kamarádka co je záchranář a tím to končí.  

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 18. května 2022 08:49

MPLee je to hrozne. Asi to budou ,,jen" ty afektivni zachvaty, ale i tak je to desive. Urcite je namiste minimalne eeg vysetreni. V tomto veku jeste nelze ocekavat ze nebude plakat. Zkusila bych obvolat vicero pracovist, treba nekde nejaky pacient vypadne a dostanete se k vysetreni neurologem driv.

edit: a umelym dychanim ji urcite neublizis, pokud nepouzijes prilis velky objem, ktery by ji prefoukl. Taky bych se nedokazala divat na nedychajici dite a pocitat cas, jak dlouho to trva...

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 18. května 2022 08:50
Reakce na Sairon:

Pojedeme v létě na 3 týdny k moři a ráda bych jim před cestou pořídila každému nějakou novou hračku, ať mají jednu věc, co je zabaví a já nemusím tahat x krámů.

​Tak jestli budete mít písečnou pláž, tak hlavně nejrůznější věci na písek. Kupovala bych stejně všechno až tam, ať to nemusíte tahat s sebou. Leda bys myslela hračky i do auta, ale to možná spíš pojedou pohádky nebo budou spát?

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 18. května 2022 09:03

continuity ha ha, presne, uz jak jsem ten svuj post psala, tak jsem si rikala, ze jako rodic nebudu mit nikdy nic vyreseno nafurt. Dceri drzim palce. A s tou ZŠ ti rozumim, ja jsem z te nasi ted taky nejaka rozpacita. Nejdriv mi prislo strasne super, ze ji syn bude mit minutu od domu, ze jakoby zustane ve svem prostredi a ze tam bude mit kamarady ze skolky. Vsechny ty deti, co znam, jsou hrozne sikovne a jakkoli to bude znit elitarsky, mela jsem radost, ze bude chodit do skoly s chytrymi detmi fajn rodicu. No takze ted jsem zjistila, ze ze synovych 6 kamaradu nepujde nakonec s nim do skoly nikdo,bud pujdou za rok, nebo jdou do jine skoly. Coz je pro me  signal, jestli na te nasi skole neni neco blbe, kdyz tam nikdo z tech uvedomelych rodicu nechce deti dat. Uz jsem i koukala na tu popularnejsi skolu, ale objektivne jsem na ni neshledala nic moc lepsiho, krom Aj od prvni tridy. Ale furt na to musim myslet, jestli jsme neudelali chybu.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 18. května 2022 09:11

žluťásek Tu kočku snad koupím. Velkamala z her zvládne jen Kámen nůžky papír, i na pexeso prdí, vždycky změní pravidla úplně do absurdna a nenechá si to vymluvit. Vlastně deset minut vysvětluje svoje pravidla:-D 

Offline Kokoska
35047 příspěvků moje polička 18. května 2022 09:33

Pinot Noir u nas, teda u vnuku, byla statni skolka od 3 let v pohode. Starsi si zvykl za tyden, jen teda chtel, aby ho tam rano vodil tata. 3 mu byly v cervenci, v zari normalne nastoupil. Mladsi je narozeny v pulce zari, od cervna mel chodit do soukrome, tam to nejak neklaplo, po prvnim nadseni to naprosto odmital. V zari nastoupil do statni, dostal se to stejne tridy s tim starsim a asi to pomohlo, chodi tam od zacatku rad. Dokonce brecel, kdyz ho chteli vyzvedavat po obede, ze nechce domu. Jen ty nemoce, no. Ale to by prodelal urcite i v te male soukrome, s tim se asi nic nenadela.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2022 09:39

Kokoska můj starší syn státní školku sotva zvládá teď, ve čtyřech a půl. Je vidět, že je toho na něj moc. Chodí domů po obědě, pak je dvě hodiny zalezlý a dělá si něco svého. Spát tam naprosto odmítá, to je pak ráno vždycky řev, od Vánoc jsme to teda nezkoušeli. A to chodil do miniškolky od dvou let, v létě před školkou byl na celodenním příměstském táboře, není na mě nijak fixovaný.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. května 2022 09:41

mnum zkousim to od rana, nejblizsi termin mam zatim na srpen  Budu to zkoušet dál.  Popisu to přesně odpovídá, ale budu klidnější, když se vyloučí další problém. 

Online Pinot Noir
29949 příspěvků moje polička 18. května 2022 09:47

MPLee mně se dnes podařilo objednat na neurologii kousek od nás, na Proseku. Stálo mě to teda vstupní poplatek-úplatek, ale co by člověk neudělal. Doktorka má i dobrá hodnocení, což už jsem teda ani neřešila, hlavně aby nás vůbec někde vzali, jen ten Kolín, jak radila Karja jsem zatím obcházela právě kvůli dost negativním hodnocením.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. května 2022 09:58

Karja tohle je taková hra pro nehráče, ta baví napříč :) syn hraje hry od 2 let, ale pexeso popravdě taky dlouho nechápal

U nás ještě z těch jednoduchých her hodně frčelo Djeco Little match, hraje ji rád doteď. Djeco Little match

Offline continuity
43214 příspěvků moje polička 18. května 2022 09:59

Gatita na tom prvním stupni hrozně záleží na konkrétní učitelce. Já jsem se zajímala hlavně o to a ta, která je měla první dva roky byla skvělá. Problém nastal až od třetí třídy starší, to jsem bezúspěšně řešila přestup už od čtvrté třídy. No a mladší zas měla štěstí na učitelku, takže až do páté třídy ok. 

Offline Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 18. května 2022 10:14

žluťásek já si zatím u nás ty hry vůbec neumim představit, budem holt muset někdy dorazit do knihovny 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2022 10:17

žluťásek pexeso u nás nejde hrát do teď ale ten little match je super, hraje to i tříletý synovec (líp než starší syn) a i mladší to hraje rád, akorát neumí barvy, ale oni hrajou s otevřenými kartami.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 18. května 2022 10:32

MPLee chapu, taky bych chtela mit vyloucene horsi varianty. Drzim palce s terminem, at se podari najit neco drive

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 18. května 2022 10:35

žluťásek do knihovny na hrani bych moc rada dorazila, ale bojim se prijit s obema holkama, jak jsou na ruzne urovni chapani a u obou najednou byt nemuzu. Tak se bojim ze by to dopadlo tak, ze velka by se kvuli necemu vztekla, zatimco ja bych jen behala za malou a branila ji krast a rozhazovat hraci komponenty ostatnich hracu... 

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 18. května 2022 10:38

continuity ucitelku budeme ted mit asi dost dobrou. Co jsem se ptala ruzne sousedu, tak prvni stupen tu byva ok, ale ten druhy asi nebude zadna slava. vzali mi vitr z plachet ti synovi kamaradi, ze sem nejde fakt nikdo, me mrzi dost. 

Offline continuity
43214 příspěvků moje polička 18. května 2022 10:42

Gatita do druhého stupně času dost, syn se ti třeba trochu vyprofiluje - přijde mi dost svůj - a budete možná hledat s úplně jinými požadavky než byste hledali teď. 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 18. května 2022 10:45

Pinot Noir To je dobre, žes to teda prozkoumala. Ony tam s dětma chodily kamarádky, ale víceméně se zdravýma, tady je jedna dětská lékařka, co tam posílá i s prkotinama. Takže ty si na nic nestěžovaly. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. května 2022 11:13

Pinot Noir na tu jsem dneska narazila, na online fotmuláři má termíny taky až konec srpna, tak jsem ani nevolala. Zkusím to, Prosek máme za rohem. Poplatek/úplatek bude už asi skoro všude, pokud rovnou nejde o soukromé zařízení, kde se platí komplet všechno.