Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8997 příspěvků moje polička 18. května 2022 11:17

Já jsem fakt úplně blbá. Dohasila jsem si to na úřad, že nechám malé udělat občanku a Rosťovi novou a zapomněla jsem na rodný list

Aspoň že Rosťovi tu novou udělají na základě staré. Jsem vážně úplně marná. A další termín na online objednání je až v červnu, to ji pak budu muset nechat udělat zrychleně.

Online Pinot Noir
29951 příspěvků moje polička 18. května 2022 11:19

MPLee ráno tam ještě byl i červenec, urvala jsem 27. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 18. května 2022 11:41

MPLee 

To je hrozný. Co vám řekli na lince 155? Přece když mám dítě, co nedýchá, představuju si, že by ji stejně odvezli, i když se povedlo ji přivést k vědomí. A v nemocnici už by ji na neurologický vyšetření vzali rychle. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. května 2022 12:28

mnum zatím jsme to měli jen 2x, ale minule bylo hodně sourozenců. Hráli jsme na koberci v dětském koutku, tak to bylo velmi neformální a skupinky se různě přelívaly. Klidně to někdy zkuste, o nic nejde. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. května 2022 12:37

Len právě sw to stalo znovu. Jsem sama mimo domov, ještě se psem. Vážně uvažuju, že příště uz si tu rychlou nechám přijet a pak jí snad vyšetří

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 18. května 2022 12:38

MPLee to bych udelala teda!

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. května 2022 12:43

711990 jako dokud se to opakovalo po 2-3 měsících, tak mi přišlo snesitelné počkat. Ale 2x v 24 hodinách už je na mě moc. Teď to ani nebyla žádná rána, spadla nejdřív na zadek a pak se překlopila. Seděla na asi 30cm vysokém rantlu, z kterého lezla dolu. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 18. května 2022 12:44

MPLee Já bych to asi tak vážně udělala. A to jsem vůči využívání fakt nastartovaná (i tady mě kolikrát překvapí, co se bere jako normální chování), ale tady jde do háje vážně o život. Vůbec se mi nelíbí, že je to tak častý. Vůbec bych se nerozpakovala a tu rzp nechala přijet.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. května 2022 13:03

dzizisketa ja už som z nevyspatia tak mimo, že čakám kedy niekde zabudnem niektoré dieťa. Dnes som zabudla kľúče od bytu a muž musel bežať domov z práce aby mi otvoril. Ale ten rodný list naštve no, zvlášť pri tých čakacích lehotách 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. května 2022 13:04

MPLee bože to je šialené no volala by som aj ja asi RZP

Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 18. května 2022 13:06

MPLee hrôza

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. května 2022 13:33

Len 711990  No teď si trochu vyčítám, že jsem to neudělala už dnes. Jenže jsem byla sama, se psem docela daleko od domova. Tentokrát naběhla rychleji, tak během 20-30s odhadem. Už si i pohrávám s myšlenkou, jestli je nezavolat teď a netvrdit, že je to aktuální, nebo prostě že se to během dne opakuje. Nebo zda vyrazit na pohotovost. Naše pediatrička je dneska až odpoledne, ale asi mi nepomůže. Minule mi i říkala, že by kvůli afektovnímu záchvatu 155 nevolala. Jenže je to opakovaně. A při malé ráně. Já to dítě neudržím bez pádu a leknutí. Rostou jí stoličky, což možná násobí tu bolest při pádu? Špatně kvuli tomu jí, předchozí dny dostávala paralen a nurofen na bolest, protože jinak to nešlo. Ale že by to mělo až takový efekt se mi nechce věřit. No, malá už spí, já nedokážu dělat nic jiného, než koukat do kočárku, jestli dýchá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2022 13:36

MPLee já myslela, že poprvé jste záchranku volali. Asi bych to udělala nebo zkusila urgentní příjem, ale je otázka, jak jí skutečně budou vyšetřovat. Aby akorát neřekli, že je mimo ohrožení života a máš se objednat na neuro.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. května 2022 13:43

Evaeva volali jsme poprvé a volali jsme včera, protože to trvalo dlouho. Ale když se probrala, tak nám jen řekli ať jí sledujeme a kdyžtak jedeme na pohotovost/ voláme znovu. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. května 2022 13:48

Karja jsi dobrá, jestli jdeš k chlapovi, co jsem koukala v Brně na terapeutky, tak ty co se mi podle webovek líbily,nebo mi byly doporučeny,tak mají všechny plnou kapacitu a nové klienty neberou a k chlapovi se mi nechce takmě to vždy demotivuje a vykašlu se na to. Ale mám skvělou fyzioterapeutku, která dělá i takové různé, z mého pohledu ezo terapie, tak teď zkusím něco u ní a uvidím jakého lepšího člověka to ze mě udělá

Jinak děkuji všem za tipy, našla jsem na marketplacu playmobile zámek, tak příšerce vezmu to, zkusím tu kočíčí hru, ale moje děti ty deskovky moc nebaví a ještě něco vymyslím krtkovi. S pastelkama, samolepkama atd počítám. I s věcmi na pláž, ale jednak se bojím že bude ještě studená voda na celodenní máchání se, a navíc je nechci celý den smažit na sluníčku, takže ať mám i nějakou zábavu pro ně do stínu na terasu.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 18. května 2022 13:49

MPLee Já bych s ní zkusila vyrazit do nemocnice, třeba se vás někdo ujme, řekneš že to měla dvakrát za sebou teď a z prkotiny v podstatě. Já nevím, ono si člověk říká ,,neobtěžovat, neobtěžovat,, ale co jsme byli teď na pohotovosti pokaždý tak to vždycky byla jakoby kravina ale nikdo se tak na nás rozhodně nekoukal. A když jsme tam byli s vážnou věci tak nás zpucovali, že jsme nepřišli dřív. Zkusila bych to dneska prostě, že máš strach aby se to neopakovala teď často nebo tak. Ono budeš i klidnější, takhle se těžko vyspíš. Oni ji nějaké základní vyšetření třeba udělají. Vem si opnute tricko ,,chudák paní těhotná, do toho takový starosti,,. Určitě se na ni někdo koukne. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. května 2022 13:50

MPLee Já teda nejsem úplně hystericka matka, ale v tomhle případě už bych volala/jela taky. 2x za 24 h je vic než dost, to není žádný zbytečný plašení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2022 13:55

MPLee aha, no já jsem si samozřejmě nepamatovala, jestli to volání mělo nějakou dohru. Je to hrozné, vůbec se nedivím, že jí teď sleduješ.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 18. května 2022 14:00

MPLee pripojuji se k MP Meri , vůbec nejsem hystericka matka, laryngitidy, zvracení, strašlivé horecky atd., vše jsme zvládli doma, na urgent jsme jeli jednou, když měl syn zánět středního ucha na státní svátek, tam fakt neslo o to neplasit a vydržet, ale v tomto vašem případě už bych byla na cestě. Ztráta vědomi 2x za 24h je myslim zcela legitimní důvod, rozhodne bych se neomlouvala, jen řekla, jak to bylo ted i v minulosti a ze jsem k smrti vydesena a potřebuji, aby dítě někdo poradne prohlédl, protože co kdyby se to opakovalo, až budeš sedět třeba na wc a nebudeš vedet, ze se to děje

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 18. května 2022 14:16

Sairon Mně je to asi jedno, tak oni na to mají vzdělání, myslím si, že tam by mělo být jedno jestli je to chlap nebo ženská, pochopit to snad musí stejně:-D. A mně je to pro komunikaci jedno, já jsem taková sebestředna, tak budu rada, že mě někdo poslouchá:-D. Ale taky doufam, že to nebude nějakej starej chlap, co žije doma v modelu jak z 19. století, ale myslím, že tam pracují spíš mladší ročníky.