Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 25. května 2022 10:04

Potrefenáhusa tak nic už jsem se v tom zamotala:D

Jo ty požadavky muze když do toho prudej děti ze něco potrebujou tak ty jsou taky super a plus to davkovani jak píše Evaeva, z toho taky kkvetu vzdycky;)

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 25. května 2022 10:06

continuity hele a k cemu jsou dobry ty specializovany tridy? Realne je to prospesnejsi, nebo jde jen o oddeleni tech min nadanejch deti?

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 25. května 2022 10:15

Evaeva Já jsem nad tím přemýšlela včera, když jsem přesně plnila nějaký požadavek ,,borůvky a mlíčko,, že ti co mají víc dětí určitě vydávají jídlo jen v určité přesně stanovené časove intervaly. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 25. května 2022 10:19

rasaNori no ja ako mám tie dve deti, tak mám fakt pocit, že ich mám tak päť :) staršia je zasa chorá (tentokrát vydržala v škôlke až celé dva týždne) a ja ako som príšerne unavená, nemám absolútne na nič energiu, mám chuť sa rozplakať aj nad plnou umývačkou. Staršia od rána od siedmej len rozpráva, mladšia vstáva o piatej a potom len mrnči, lebo je unavená, ale spať nebude dlhšie ako 10 minút... muž mal včera v práci 16-ku, fakt dúfam, že dnes príde z práce normálne, ale stačí jedna blbá poznámka a objednávam si ten bager, čo ktosi núkal vo vzťahovom vlákne

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 25. května 2022 10:53

711990

Oni mají o dost víc matiky a fyziky třeba, nemají už žádné volitelné předměty, narozdíl od ostatních tříd.  nebo větší dotaci na jazyky v těch jazykových, některé předměty pak jen v anglictine. Přijde mi lepší rozvíjet ty talenty než všechny učit vsechno.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2022 10:55

rasaNori můj muž žádné požadavky nemá;) jemu asi brnkám na nervy naopak já, když se ho ptám, jestli si odpočinul, když jel třeba něco zařizovat. On vůbec nechápe, že čas bez dětí = odpočinek

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 25. května 2022 11:03

continuity no a v ty 5. tride uz je ten "talent" jasnej? Asi bych si nechtela vybirat matika/jazyk. Ale chapu, diky:)

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 25. května 2022 11:18

Evaeva Tak to ten můj dost dobře ví!:-D 

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. května 2022 11:59

711990 To asi neni matika na ukor jazyka ne? Spis vetsi dotace hodin treba na ukor kresleni . Ja continuity uplne chapu. 

Online Gatita
8646 příspěvků moje polička 25. května 2022 12:01

711990 myslim (vim ale prd, skolu continuity vubec neznam), ze to je proste trida pro deti ambicioznejsich rodicu nebo pro ty, co uz ted vedi, ze nechtej po devitce na ucnak. Ale slysim o tom poprve, na nasi zs nic takoveho nebyvalo, tak me to taky zajima. Ale tipuju, ze jak je ted ta inkluze, tak se to resi exkluzivnima tridama

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 25. května 2022 12:27
Reakce na Gatita:

Kauza nocnik. Mladsi syn 2 a pul. V zivote nesedel na nocniku. Starsi syn doma s nestovicema a nudi se. Tak jsem mu rekla, ze muze mladsiho trenovat a ze za kazde nacurani do nocniku dostanou bonbon oba. Takze po deseti minutach prvni uspech. Po jednom dni mladsi na doma bez plen. Jdu se zahrabat. Starsi si z nej udelal dojnou kravu. Travi ted spolu dny tim, ze mladsi sedi na nocniku a za mocneho povzbuzovani se snazi vymacknout jeste neco:))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2022 12:40

711990 my na základce měli těch specializovaných třídě několik a u mě teda bylo jasné, že by to měla být matika. Naopak jsme tam kromě jiných tříd měli i praktickou třídu, pro ty nejslabší.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 25. května 2022 13:10

Jos no je to vic matiky na normalni pocet hodin jazyka(=malo). Tak bych nedokazala vybrat. I kdyz jazyk se da resit jazykovkou, na rozdil od matiky. 

No dost me tohle prudi, protoze jak pise Gatita,cast deti odejde na gympl, zbytek do exkluzivnich trid a na konci zbyde ta nejslabsi cast a ta at se o sebe postara. A logicky kazdej rodic chce pro dite to nejlepsi(vcetne me) takze se ten tlak na exkluzivni tridy a gymply zvysuje a je to inkluze naruby:( 

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. května 2022 13:21

711990 No to, co popisujes je ale zacarovany kruh. Jak pises, kazdy chce sve decko poslat na tu nej skolu ze. Nekde jsem slysela, ze i sociolog Prokop ma deti na vyberove soukrome skole. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2022 13:24

711990 jo, je to začarovaný kruh. Já si myslím, že to může vyřešit jedině velká reforma školství a ta nás asi jen tak nečeká. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. května 2022 13:38

711990 u nas to je matematicka trida, driv ty deti uplne vyskladali do nove tridy, jenze jim z kazde tridy odesli ti nej, takze meli tridu premiantu a tridy trochu horsich. Pak zavedli matematickou skupinu a ty deti odchazi jen na matiku. Pro ty nadanejsi bylo lepsi to prvni, pro ostatni je lepsi ta druha situace.

Kazdopadne se zvysil odchod nadanejsich na 8leta gymnazia. Ja byla vzdycky proti ale dcera chtela a je fakt, ze se jen poflakovala, takto bude mit konkurenci.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. května 2022 13:40

711990 pokud bude Tonda talentovany, tak ho tez budes chtit potlacit mezi lepsi nebo jemu rovne. 

Kazda trida pakna druhou stranu muze jet svym tempem. 

Online Gatita
8646 příspěvků moje polička 25. května 2022 13:45

Tak vysledky zapisu do MŠ: umistili jsme se na krasnem 59.miste. Takze 43.pod carou. Jako ja vedela, ze se nedostanem, ale ze to bude takovy masakr...nejmladsimu prijatemu bude v zari 4 a pul.  Vubec netusim, co budu delat, jestli se nedostanem ani za rok. To uz nas totiz i vyrazi z tech soukromych jesli

Offline notna
9465 příspěvků moje polička 25. května 2022 13:49
Reakce na 711990:

continuity no a v ty 5. tride uz je ten "talent" jasnej? Asi bych si nechtela vybirat matika/jazyk. Ale chapu, diky:)

​U dcery na zš nemají speciální třídy, ale pro některé žáky možnost rozšíření. Dcera chodí na víc hodin angličtiny. Tu má na úkor češtiny. Ale žáci, kteří mají tu rozšířenou angličtinu, zároveň v té češtině jsou dobří a naprosto jim stačí méně hodin. Děti nadané na matematiku zase mají volitelný předmět matiku navíc. Ta není na úkor žádného předmětu. Přijde mi to jako dobré řešení. Chodí všichni dohromady, ale zároveň je tam i jistá míra individuálního přístupu podle nadání dětí.

Chápu i ty speciální třídy, kde je zaměření třeba na tu matematiku, jazyky apod., protože některé děti už na zš mají talent nebo vyšší inteligenci a i tyto děti potřebují jiný přístup. Podle mě je problém ve společnosti, která vnímá zš jako něco méně. A v přístupu rodičů, kteří přeceňují svoje děti, nutí je do víceletých gymnázií nebo speciálních tříd. Mám v okolí několik rodičů, kteří tlačí hodně na doučování, aby se dítě dostalo na gymnázium. A byly to hodiny dřiny, aby ty děti přijímačky zvládly. Podle mě je tohle špatně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2022 13:50

Candance on to samozřejmě udělá každý rodič, že se to dítě snaží někam protlačit. I když ví, že celkově to není správná cesta. Proto je potřeba reformovat celý systém, aby rodiče neměli tu potřebu děti ze základek brát.