Evaeva my budeme mít v létě v knihovně jednou týdně dopoledne čtenou pohádku asi s nejakym programem. A pravděpodobně i ty deskovky, docela to frčí a chodí dost dětí.
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek výborně! Budeme se těšit.
Já tyhle debaty teda dost preskakuju, protože se mě to ještě dlouho nebude tykat, ale opakuje se to tu celkem často a vždycky mám z toho pocit, ze minimálně každej druhej má tady geniální dítě, který potřebuje výběrovou školu. Popravdě nevím, co si o tom myslet.
že to tu nie je reprezentatívny výber, to je všetko.
Ehm, byla jsem v práci vyjednávat podmínky mého nástupu zpět, nachystaná jak budu hrát na city a vydírat ,že buď mi dají co nejkratší, nebo se ještě nebudu vracet. Takže jsem nadšeně a sama od sebe
navrhla že se vrátím na celý ![]()
Bože já se budu na podzim nenávidět. ![]()
slniecko Ze tu není reprezentativní vzorek je jasný, ale v mým reálným okolí se koncentruje řekněme podobná sociální bublina a tolik géniů teda nepozoruju.
Ale čert to vem, já to nikomu nezazlívám, jen mě to (už ponekolikate) překvapilo.
MP Meri jenže oni to právě nemusí být géniové, stačí lehce nadprůměrní, aby už o tom rodiče uvažovali.
MP Meri tak nemusis si ani myslet, ze mas genialni dite, ale presto pro nej muzes chtit co nejlepsi vzdelani, at uz je to cokoli. Mne to prijde uplne prirozeny a spis by me zaujalo, kdyby to zrovna tady mel nekdo jinak.
Malemale vypadla nausnicka a než jsem si na to po pár dnech vzpomněla, má to srostlé....jsem úplně blbá! Hresila jsem na to, že velkemale to nezarůstá, ale tohle byla rychlovka. Je prostě menší no;-(. Aaach jo!
Karja to fakt? Jedna dcera si je furt vytahuje a ted uz je nemela snad 3 mesice
Nema to jen ucpane nejakym mazem?
Podle mě se ty osmileté gymply přeceňují. Jsem absolventka, ale kdybych šla na čtyřletý, nic by se nestalo. A u nás třeba Rosťa s největší pravděpodobností nebude studijní typ, takže tohle řešit nebudu. Stejně v tom našem dementním školství jde akorát o zastaralou frontální výuku, která akorát děckam natlačí do hlavy více nepotřebných faktů k přijetí na VŠ, které taky v žebříčcích moc neexcelují. Čest výjimkám, ale to ty provařené pražské gymply stejně nejsou. Bohužel u nás platí, že stupeň vzdělání dětí se odvíjí od stupně vzdělání rodičů, na periferiích to je ještě ke všemu stálé častěji nižší vzdělání, než mají rodiče. Očekávat, že dítě v tomhle systému spasí tzv. náročnější, ale stále konvenční škola, je naivní.
Candance Já myslím, že záleží podle věku. Já je teď neměla půl roku a v pohodě. Co jsem tak googlila na emiminu tak těm malejm to zaroste klidně za tři dny....a zrovna tyhle co se tak boji doktorů....Zkusim ji to ještě pořádně zítra, ale ono než ji trápit doma je možná lepší to udělat bezbolestne u lékaře.
DrowRanger pre mna si hrdinka ze davas popri detoch aj kusok tej prace. Naozaj mas vysoke ocakavania ale vsetko sa proste stihat neda. Ja som sa opat zamestnala ked mal syn 2 r 7m a siel do sukr. jasiel. Potom do toho dosiel covid a ja som 2 mesiace robila z domu nez ma prepustili a napriek tomu akym sposobom so mnou vybabrali tak som bola rada ze som prec lebo sa to uz nedalo zvladnut. Dokonca ani teraz nestiham co by som mala pri jednom dietati a to som zlavila najma z naroku na poriadok. A vyhradila som si aj cas pre seba ako psychohygienu si kuknem film alebo serial a je mi jedno kolko riadov je v kuchyni a kolko hraciek roztahanych v obyvacke
Očekávat, že dítě v tomhle systému spasí tzv. náročnější, ale stále konvenční škola, je naivní.
Preto ani tak nehľadám "náročnejšiu" školu, aj keď v konečnom dôsledku asi je, ale školy s iným systémom, ako tie bežné, no.
Ale vážne, aby bolo dieťa spokojné, všeobecne aby bol človek spokojný, potrebuje primerané ciele. Čiže nie príliš nízke, ani príliš vysoké, motivačné, ale dosiahnuteľné. a že tie budú mať všetky deti totožné vo výbere pozostávajúcom z priľahlých ulíc je naivné. Buď musí ten systém reflektovať že sú rôzne a prispôsobiť sa tomu, alebo budú rodičia voziť deti krížom krážom. A dobre robia.
Karja a co ji nechat bez náušnic, dokud se nepřestane doktora bát..
Karja mne se to stalo u starsi, porad si rozepinala nausnici, tak jsem ji sundala, ze zajdu nekam do zlatnictvi at ji nejak upravi aby to neslo tak snadno. No bylo leto, dovolena, pak nemoc a po 2 tydnech uz to neslo protahnout, asi tam byl jen spuntik, ale bolelo ji to, tak jsem ji netrapila. Uz to budou 3 roky co je bez nausnic. Mladsi nemela nausnice ani nastrelene, v case kdy byl na to idealni cas, byl covid, a ted uz by to nedala. Starsi by uz nausnice chtela a ja ji chci vzit na pichnuti to piercingoveho studia k profikum, ale v tom kde jsem se divala, to delaji bud detem do 1 roku nebo az od 6.
Takze kdyby nekdo vedel, kde v Praze s detmi na pichnuti nausnic a ne nastreleni, budu rada za tip ![]()
Tabea Ve starším věku se to prý hůř hojí a doktora se může bát do 15, až ji to sroste, tak ji tam vezmu, ono to nebolí, jen musí držet hlavu, takže ji budeme držet hlavu 3.
Musí v ČR holcicky nosit na TV přelepené uši, nebo náušnice sundavat?
Tabea cože?![]()
continuity Jo, tady (minimálně teda ve dvou základkách, co znám), musí náušnice buď ven, nebo ucho přelepit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí