Debata o skolach ma dostala, radsej ju skusim vytesnit. Inak co som zachytila, v Prahe je taky problem zohnat skolku? Aj sukromnu ci len statnu? Kamaratka akurat riesi problem s jaslami v Bratislave, ze je to extremne drahe a je tak trochu zmierena s tym, ze dcera do jasli nenastupi a do statnej akolky az ako predskolacka, to si ja popravde fakt neviem predstavit.
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger jak kde,v naší městské části umístí všechny děti starší tří let a i pár mladších. Ale jinde je situace, koukám, o dost horší.
711990 já bych právě ráda šla s oběma, ale nevím, jestli to do konce června stihnu. Tak uvidíme. V září pak zase začnou rýmy a už to nepůjde ![]()
Evaeva no, to mi ani nepovidej. A odpoledne je blby kvuli tomu spani, vid
Evaeva u nas je to tiez tak, umiestnuju sa teda deti od 3 rokov, ale hodne rodicov dava deti aj do sukromnych skolok (ja som nala stastie, ze Artura vzali, povodne mj volala riaditelka, ze ho neberu a nakoniec sa dostal, lebo starsie deti nenastupili). Inak mna dost zaraza postoj niektorychbrodicov, vo vchode mame 2 rodiny, ktore maju deti prihlasene v skolke, ale nedavaju ich tam olatia ten mesacny poplatok ako udrziavaci. A pritom poznam osobne par mamiciek, co mali hlavu v smutku, ze im deti do tej skolky nevzali pre nedostatok mieata aj ked museli nastupit donorace a zhabali miesto v sukromnych skolkach. Pride mi na hlavu, ze mize niekto rok zaberat miesto v skolke ked tam dieta nechodi (a nemyalim ore choroby).
MP Meri nečetla jsem celou diskuzi, ale myslím, že betsey má pravdu v tom, že tady jsou matky trochu specifické, které se dětem věnují (každá svým způsobem), přemýšlí, co je pro ně nejlepší, co je bude bavit... podle spolužáků ve školce nebo škole můžu říct, že je plno rodičů, které na děti kašlou a je to dost smutný. Takže je jasné, že chtějí pro děti to nejlepší. Třeba my měli štěstí, že spádnová základka je výborná, kdyby nebyla, asi bychom taky dělali vše proto dostat je na jinou. Dcera jde teď na gyml, ale protože chtěla, ne protože musí prchat z blbé základky (často je gympl řešení).
Inak kedy konecne zacnwm mat pocit, ze nieci popri evoch detoch stiham? Dnes som sa od rana nezastavila, podarilo sa mi aj odist od malej cez 2 jej spanky a aj tak som nespravila ani stvrtinu veci do orace a v domacnosti. Ten kolotoc okolo dvoch deti je neskutocny a vobec nemam pocit, ze by sa to nejak menilo k lepsiemu. Ci dokial ich nemam obe v ibstituciiach ani nemam ratat so zlepsenim?
711990 no byla by to dost honička, dopoledne mnohem lepší, i bych staršího vzala ze školky kvůli tomu. Ale příští týden už nás čeká dost vyšetření kvůli těm mandlím, navíc ho nechci zbytečně tahat mezi nové bacily, pak rekonvalescence,... A stejně potřebuju v létě s nimi něco dělat.
DrowRanger stíháš, pokud obě děti žijí a prohodíš s nimi pár slov, postavíš pár kostek
ty k tomu ještě pracuješ, takže jsi superžena
DrowRanger tak toto by zaujímalo aj mňa. Ja teda cez Klárin spánok neurobím vôbec nič, bo spí tak 10 - 30 minút v kočári, ktorým musím neustále húpať. A to mi pripomenulo, že som zabudla objednať tú raketku na kočár
MP Meriprotoze je tady vetsina matek, ktere se detem venuji, podporuji je a to je hrozne poznat.
DrowRanger to misto si tam drzi proto, ze se boji, ze se za rok nedostanou. Ono totiz kazdy rok zalezi, kolik deti z te skolky odejde, takze kdyz je hodne odkladu, uvolni se treba jen 10 mist jako v jedne skolce tady u nas. Ale je to takove divne, ja to neudelala (mela jsem moznost vozit syna do MŠ pres pul Prahy, tam by nas vzali, ale nedala bych tu logistiku, tak jsem to prenechala zoufalejsim) a bojim se bojim, abych toho za rok touhle dobou horce nelitovala.
betsey Olivia teraz ako sa zacalanplazit ma ten spanok nekludnejsi aj cez den aj v noci, takze jeden ranny alebo obedny spanok musim cely lezat pri nej aby sa nezobudil po 30 minutach. Tie ostatne sa snazim zdrhnut a nieco doma robit, je to 50 na 50, vcera takto sama spala 1,5 hodiny, dnes 25 minut. A teda poobede ked pride aj artur som v jednom kolotoci poziadaviek, esteze Olivia este nevie rozpravat
.
Ma to napadlo v nadvaznosti na to, ze kamoska co ma prve dieta dnes davala na insta prispevok, ako bola behat, do toho ribila a este aj dieta a domacnost obstarala. Ja som si dnes udelila medailu ze som vy avila niekolko pracovnych mailov a telefonatov (vrchil bolo prechadzanie zmluvy s klientom s placucim dietatom na rukach...), bola nakupit, oprala a vysala a venovala sa detom. Cas pre seba je v horizonte nula,nula nic. A to mi Olivia celkom spi.
. Ja som si dnes udelila medailu ze som vy avila niekolko pracovnych mailov a telefonatov (vrchil bolo prechadzanie zmluvy s klientom s placucim dietatom na rukach...), bola nakupit, oprala a vysala a venovala sa detom.
a to sa ti zda malo? Si superzena, medailu si zasluzis!
DrowRanger no jedna moja kamoška má prvé v rovnakom veku ako Klára. Keď som jej povedala, že Klára večer už tak 19.30 spí, tak jej reakcia bola: to je super, to môžeš aj ďalšiu skolu vyštudovať! Akosi zabudla, že mňa potom čaká ešte jedno dieťa ![]()
Mrakoplas hej no, napisane to cyzera dobre, ale tie veci bez deti zabrali tak 40 minut, teraz ich mamnrozlozene dk celeho dna. A teda roboty mam tolko, ze neviem kde zacat, asi si otvorim vin9 a vykaslem sa na to
.
Asi mi skor chyba trochu volna pre seba, dat si vanu, ist na pedikuru alebo na nakup oblecenia...potrebujem nove topanky a nakup furt odkladam, lebo je stale nieco ine na robote s detmi...je to take zvlastne, asi som mala nerealbe predstavy (a zabudla ake to je casovo narocne venovat sa babatku).
letfenixa U dcery ve třídě odešly na gympl dvě děti z 24.
DrowRanger mne úplne najviac chýba joga. Doma takmer vôbec nehrozí zacvičiť si. Jedine keď je Alica v škôlke ( čo je tak týždeň z mesiaca) sa mi podarí sem tam 20-30 minút a tak 2× do mesiaca do jogoveho štúdia. Pre mňa zúfalo málo. Ale nad pedikúrou som presne dnes rozmýšľala, že si objednam nejakú psychicky odolnú pedikérku k nám domov do toho bordelu a decká nech mi aj po hlave skáču ![]()
DrowRanger ty toho chces stihnut strasne vela, to je s detmi proste nerealne a zbytocne ta to stresuje. Co sa da, vypusti/odloz/prehod na muza/ignoruj :) My lemry bez ambicii to mame v tomto jednoduchsie.
Tu absenciu casu pre seba chapem, to je des. Neda sa hodit deti muzovi, ist na pedikuru a pocas nej si naobjednavat topanky online? Dve muchy jednou ranou
. Ale teba asi najviac trapi pracovna vytazenost, ze? Tam sa to asi moc neda odsuvat.
Mrakoplas že jo! Kdybych s druhým jako miminem stihla to, co dneska DrowRanger plácala bych se po ramenou. (Možná i teď
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí