Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2022 10:24

Tabea já myslím, že akorát nemůžou být velké. Ale to se řešilo až na střední.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. května 2022 10:33

mnum A proč ne nastřelení ,ale propíchnutí? Už se o tom nějakou dobu bavíme s příšerkou, že chce,ale ještě nesebrala odvahu a myslela jsem že nastřelení je lepší. 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 26. května 2022 10:39

Sairon určitě je lepší to píchnout, akorát to lékaři neradi dělají, protože to déle trvá. To nastřelení poničí tu tkáň mnohem víc. U starší mě doktorka přemluvila na nastřelení, vydrželi jsme to půl roku všelijakého krvácení a nakonec jsme museli ty náušnice vyndat. 

mnum máš nějaký tip na to piercingové studio. Já už dětem náušnice slibuji mnoho let.

Každou chvíli čekám, že starší ty uši píchne některá spolužačka. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. května 2022 10:40

Tabea my jsme museli na basketu náušnice sundavat, pokud byly dlouhé nebo velké. Vím o protrženém lalůčku, když měla postižená v uchu kroužek, ani ne moc velký, ale prst se do něj vešel...krve jak z vola s malými náušnicemi neměl nikdo problém.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 26. května 2022 10:48
Reakce na Tabea:

Musí v ČR holcicky nosit na TV přelepené uši, nebo náušnice sundavat?

​Fotbalistky si náušnice na zápasy musí sundávat, kontroluje to před zápasem rozhodčí.

A fotbalisti asi také, když je mají....

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 26. května 2022 10:50
Reakce na continuity:

Každou chvíli čekám, že starší ty uši píchne některá spolužačka. 

​V patnácti mi druhou dírku do ucha píchla spolužačka, naši se mohli pominout

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 26. května 2022 10:58

Mermaid já to asi prežiji, aniž bych ji vydědila, ale tu první by mohla dostat tam, kde to umí. 

Online Tabea
8164 příspěvků moje polička 26. května 2022 11:03

Mohučanka dupali já si to pamatuju taky z mimoskolniho sportu, ze školy ne. Dcera náušnice nemá, i když jednou to komentovala jedna příbuzná v ČR, že bez nausnic není pořádná holcicka.

Tady ve školce nemá náušnice skoro nikdo. Až tak ve školním veku. Dcera po nich nijak nebaží, z důvodu zranění a pak toho lepení/sundavání ve škole, podnět ode mě nepřijde. 

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 26. května 2022 11:08

711990

Ona je rozhodnutá překvapivě už teď ve dvou letech za náušnice chce. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 26. května 2022 11:21

Karja tak to jo:) holt budete drzet:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. května 2022 11:31
Reakce na Tabea:

Musí v ČR holcicky nosit na TV přelepené uši, nebo náušnice sundavat?

​Na naší ZŠ to nevadilo, na gymplu sundávat a to i piercing, florbal stačilo přelepovat a jednou vadily i rovnátka. Hodně záleží na koho narazíš, jako u všeho.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 26. května 2022 11:43
Reakce na dzizisketa:

MP Meri 

Podle mě se ty osmileté gymply přeceňují. Jsem absolventka, ale kdybych šla na čtyřletý, nic by se nestalo. A u nás třeba Rosťa s největší pravděpodobností nebude studijní typ, takže tohle řešit nebudu. Stejně v tom našem dementním školství jde akorát o zastaralou frontální výuku, která akorát děckam natlačí do hlavy více nepotřebných faktů k přijetí na VŠ, které taky v žebříčcích moc neexcelují. Čest výjimkám, ale to ty provařené pražské gymply stejně nejsou. Bohužel u nás platí, že stupeň vzdělání dětí se odvíjí od stupně vzdělání rodičů, na periferiích to je ještě ke všemu stálé častěji nižší vzdělání, než mají rodiče. Očekávat, že dítě v tomhle systému spasí tzv. náročnější, ale stále konvenční škola, je naivní.

​to je naprosto presny. chodila jsem na osmiletej gympl, kdybych byla na ctyrletym, taky by se nic nestalo, matiku s nama stejne ojebavali a doucila jsem se ji az nedavno, co ji potrebuju k praci.

mnohem vic nez celej viceletej gympl mi dal rocni pobyt na britske internatni skole, kterej jsem mela na stipendium. byla jsem taky "ambiciozni dite", ale mela jsem to dost vlivem rodicu (coz podle me plati pro vetsinu deti, ze to je prostredim), v dospelosti jsem se od toho dikybohu aspon trochu oprostila. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. května 2022 11:46

continuity ja koukala na Hell, oni maji k tomu i nejaky clanek.Sairon Tady je k tomu clanek, je to pro tkan setrnejsi a bezpecnejsi stran infekce

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 26. května 2022 12:05

continuityMně říkala doktorka, že z píchání naušnic ustoupila, protože řada dětí už druhé ucho nechce vydržet a prostě uteče. Bolí to víc než nastřelení. Sama jsem si nechávala nastřelit asi před rokem, nikdy jsem náušnice nenosila a na ORL mi to nastřelili asymetricky, jedno ucho jsem musela nechat zarůst a přestřelit jinde, příště už bych při výběru byla opatrnější. Problémy po nastřelení nebyly žádné, náušnice si užívám, váhala jsem asi 30 let 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 26. května 2022 12:24

mirajo mě říkala to samé, že často se stihne jenom jedna. No a nedopadlo to moc dobře. Já jsem původně myslela na ústav lékařské kozmetiky, ale děti už zas tak malé nejsou. To piercingove studio je dobrý nápad. Tam píšou,že se im to stalo asi jednou ( že dítě uteklo po jednom uchu) a za měsíc si přišlo pro druhou. Hlavně pokud to píchnou symetricky a nějak s rozumem, doktorka mi strčila do ruky lihovku, ať ji tam udělám tečky. No vím o tom prd, kde se to má píchnout, sama mám jednu dírku níž. 

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 26. května 2022 12:36

continuity Taky netuším. Něco málo o akupunkturních bodech na uchu by ten člověk vědět měl, ale jestli ví nebo ne, to se těžko dozvíš. Doktor na akupunktuře ze mě mít radost nebude, chystám se tam zase kvůli krční páteři, zatím mi vždycky pomohl. Problémy chronické, s dírama v uších nesouvisí.  

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 26. května 2022 12:41

Lilly_Ku no je fakt, ze ten muj gympl byl vlastne uplne stejny opruz jako zakladka, akorat bazirovali na vetsich podrobnostech a bylo treba vic biflovat, pamatuju se, ze jsem byla furt unavena, protoze jsme meli treba 3x tydne do ctyr. Umim vicemene kulove, jazyky jsem se naucila v kurzech a na Erasmu...to je dost smutny, kdyz to vezmu kolem a kolem. Jedine plus byli spoluzaci, byli takovi sikovni, vsichni pak sli na VS, takze ja "musela" taky. Diky nim jsem mela nejaky vnitrni motor. Ale mas uplne pravdu, 4 roky by mi stacily bohate. Sla jsem tenkrat zkusit prijimacky proto, ze jedine 2 holky, se kteryma se ve tride dalo mluvit, vzaly kramle ve treti tride. 

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 26. května 2022 12:48

Ty jo, my jsme s tím vůbec neměly proplemy s tím nastřelením, jen jeden čas jsem tu dírku dezinfikovala asi tři dny. To držení bylo spíš problém u dělání těch teček, že si to chtěla doktorka v klidu prohlídnout zda to má souměrné....No já bych to určitě nezvládla namalovat! Jinak náušnice pod slibem lízátka proražena....ufufuf, fakt se mi oddychlo, mám poučení pro příště. A vám ostatní jsem treba připomenula nějaky rest nebo tak;-). 

Dnesni pulden považuji za velice úspěšný, máme náušnici, máme skolkova fota včetně sourozeneckých (a to jako není zas taková sranda ,,neee, nechci mamka bude fotit (mladší) ,, ,,neeee mamka nepůjde domu, mamiii,mamiii,, (starší včetně držení za nohu a odtrhávání ucitelkou) no tak zas mě půl maminek ze školky politovalo, to já ráda! A ještě mám uvařeno na zítra a zajištěné hlídání....

Online dzizisketa
8999 příspěvků moje polička 26. května 2022 12:53

mirajo 

Mně teda píchnutí dírky vůbec nebolelo. Bylo to před čtyřmi lety, takže si to ještě živě pamatuju

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. května 2022 12:53

mnum continuity díky.  Z trefení nějakého akupunkturního bodu mám trochu obavy.  Plánovala jsem nějaké piercingove studio,  kamarádka si to pochvalovala, že si tam vyhradí dost času a všechno malé slečně v klidu vysvětlí.