Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:05
Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:06

Len 

Kdyby se u vás raketa neujala, tak my bychom ji asi využili. Šárka spí dobře, ale občas potřebuje hodně uhoupat.

Offline Gatita
8646 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:13

Mohučanka tech strachu je spousta. Ja se bojim nejvic asi nemoci, moc se o tom nemluvi, ale malych onkologickych pacientu je v poslednich letech spousta a ne vzdy to dobre dopadne, jednu tragedii prozili i kamaradi. Pak nehody v aute nebo v provozu. Nedavno mi syn vyletel na odrazedle z chodniku kolmo do silnice. Uplne znenadani, sla jsem vedle nej a nezabranila jsem nicemu. Auto ho minulo asi o metr, bylo to stesti, ten ridic to vubec nemohl cekat. Strachy se snazim vytesnovat, ale nejde mi to.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:15

Karja mne syn STÁLE hovorí, že chce byť len so mnou. A to je o koľko starší od velkejmalej. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. června 2022 14:26

Gatita Jenze tu onkologii nejak vedome neovlivnis. Taky se bojim nejvic bazenu, protoze to je casto fatalni. Takova klasika je grilovacka u sousedu, kde je bazen. Nasi maji venkovni virivku a taky nejsem nadsena. My mame sice horky sud, ale to viko nezvednu ani ja...
Trampoliny taky nemusim, tech deti s frakturami . Naopak jedovatych kytek mame asi milion, syna kytky vubec nezajimaji. Dvoumetrovou diffenbachii (jako ja od narozeni) v pokoji teda nema . Ale u nasich zustala, ma asi dva metraky, ta tam zustane naveky, nez proboura strop do horniho patra. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:36

Ty jo, do tedka mě ani nenapadlo se bazénu bát  Proste jako bazén + dítě, dávám pozor samozřejmě, ale nic víc. Radši preskakuju, nebo si tu vyrobim nějakou paniku  Ale my nemáme ještě ani tu helmu na odrážedlo

Offline Potrefenáhusa
38929 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:39

Já myslím, ze hodně těch strachu se odvíjí od toho, ze člověk ty hlídače zná....já třeba dostala vynadano od tchyně, když jsem řekl, ze s odrazedlem k narozkam koupíme i helmu, ze ji úplně znicime radost z jízdy, strašně se diví, proč ji poutame v kočárku, lituje ji, ze musi jezdit v autosedacce...muž je stejnej, musím bejt neustále ve střehu. 

Moje mama dělala zubní chirurgii, tak těch příhod už jsem slyšela taky dost...pediatricka nás před letem nejvíc varovala před grilama a ohnistema a bazenama...

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:44
Reakce na MP Meri:

Proste jako bazén + dítě, dávám pozor samozřejmě, ale nic víc. 

​Jasný. Ale když tam nejsi? Dává stejný pozor i babička? Sousedka? Matka spolužáka? 

Trampolínu máme, teď se proti nim jede doslova kampaň, jako nebezpečné to je, uvědomuju si to a zlomeninu skoro očekávám, ale o někom, kdo umřel na trampolíně, jsem ještě neslyšela. Ale utopených děcek je každoročně několik. Frakturu jako z trampolíny měl bráchův syn ze skákání na posteli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2022 14:50

Potrefenáhusa u ohně jsem taky nervózní, mladší vteřinu neposedí. Máma právě s nimi odmítá péct buřty, pokud tam nejsme i my.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:51

Pinot Noir Já nad tím takhle vůbec nepremyslim, to bych ho s čistým svědomím nemohla dat ani do školky. Proste to beru tak, ze to dítě "posílám do světa" a spoustim z oči vždycky s nějakým rizikem. Spoleham na to, ze jsou to dospěli lidé a jsou si vědomi své odpovědnosti. Ze si budu doma kousat nehty ničemu neprospěje, takže se odmítám bát. 
Občas utrousim nějakou chytrou mateřskou radu, jako ze do bazénu jedine s rukávky, babi nezapomeň, ze neumí plavat a at hlavně nejezdi na koni sám a vždycky ho někdo drží ... a zbytek je holt na nich. 

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:54

MP Meri tak stát se může cokoliv, kdykoliv, i ve školce, samozřejmě. Ten bazén je (pro mě) prostě příliš zjevné nebezpečí s bohužel fatálním následkem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2022 14:56

Pinot Noir já si právě jistá jsem, že babička dává větší pozor než já. Z trampolín jsou vážnější úrazy ve smyslu trvalých následků, z těch mám největší strach já (jako z následků). Trampolínu teda taky máme, ale nepouštíme tam víc dětí najednou.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. června 2022 15:15

Gatita nedivím se, že se bojíš, taky bych se bála, ale myslím, že ty učitelky se bojí ještě víc. Já si pamatuju na svoji školku v přírodě v Jugoslávii (nějaký experiment to byl) a bylo to trochu jako vězení. A do moře leda tak po kotníky a maximálně ve dvojici + paní učitelka jako dozor.

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 02. června 2022 15:53

Tak pokračování že včerejška. Prý děti unavené že školního výletu nemůžeme omlouvat rodinnými důvody.

Příště tam napíšu: Dítě zcela vyřízené po školním výletě.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 02. června 2022 16:03

continuity No jasně máš ji omlouvat na nevolnost z nevyspání. Rodinné důvody by to byly kdyby byla unavená z rodinného výletu ;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2022 16:04

continuity Snad jseš zodpovědná ty jako rodič, navíc se tvoje děti učí dobře. 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 02. června 2022 16:08
Offline Kokoska
35051 příspěvků moje polička 02. června 2022 16:33

continuity klidne bych napsala Zaspala diky pozdnimu navratu ze skolni akce!

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. června 2022 17:19

Pinot Noir mám stejný strach z vody jako ty. Sama se s nima nebojím, klidně si vezmu k rybníku oba,ale nespustím z nich na vteřinu oči  a po pár hodinách jsem vyřízená jak po celodenní šichtě. Ale s tchánama bych je k vodě nepustila ani náhodou, když vidím jak je "hlídají " a u našich mají vodu povolenou, ale dobrý pocit z toho nemám.  Prostě v té vodě stačí fakt chvilička nepozornosti a už to nikdy nevrátíš.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 02. června 2022 17:29

continuity čo vy máte za školu my máme atletické triedy a stáva sa, že prídu tréneri do zborovne a povedia, prosím tých a tých ospravedlnte, včera sme sa vrátili neskoro z pretekov.