Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:28

viktorka_od splavu ZP je u nás vlastně otrocké zřízení. Pokud není výjimka jako u hasičů, tak muzes být v práci max 16 hodin a pak musíš mít 8 hodin volno. 

On je ochranářský z jiného pohledu, ale co se týče rozvržení pracovního času je to peklo. Nemluvě už o tom, že kdybych šla já, tak cesta, která nezasahuje do pracovní doby se ani nezapočítá. Takže klidně v pět vyrazit, o půlnoci se vrátíš a je z toho osmička a ráno můžeš na osmou naklusat. A ještě k tomu řídíš. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:28

continuity Věř mi, učitelé toto nerozhodují. I to, že podepíšeš, že dítěti končí výuka o hodinu dříve, než stanoví rozvrh, se děje na základě pokynu, který příslušnému učiteli vydá ředitel. 

Nehrotila bych to - pokud rodič za této situace nechá dítě doma buď celý den nebo dvě hodiny ráno, rozumný vyučující omluvenku přijme. 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:30

Hanka H no vis co,oni mají na každou hodinu jiného učitele, někteří jsou rozumní a někteří považovali za ulejvarnu i narizenou karanténu během COVIDu. 

Navíc ředitelku mají opravdu rozumnou, s ní by to jistě domluvit šlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2022 22:35

Hanka H hele a to reálně jde, nepřijmout omluvenku? Chápu, že jí přijme, bude mít řeči a příští hodinu dotyčného ještě vyzkouší. Ale úplně nepřijmout, to jde? Jeden čas nemoc musel omlouvat doktor, ale to už se nedělá. Až když je těch absencí moc, tak může dítě neklasifikovat, ne?

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:37

viktorka_od splavu Teď jsem se to snažila nějak narychlo najít, ale zatím jsem nenarazila na přesné vymezení této situace. V podstatě ano - pokud pedagogický pracovník vyrazí s dětmi kamkoliv, jaksi se předpokládá, že bude prostě k dispozici po celou tu dobu a druhý den okamžitě zase do práce - včetně tedy situací, kdy jedou přes noc. Jasně, musí jich tam být více, ale jinak jsou v tomhle směru dost votroci. Ředitelé se snaží obcházet i proplácení diet, o proplácení přesčasů nemůže být vůbec řeč.

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:38

Evaeva no přijme, ale přesně takhle. U nás je to navíc tak, že dítko je třeba týden dva nemocné a hned po návratu dopisuje všechny testy za 14 dní + ty nové. Vůbec to nechápu, asi by bez testů ta škola spadla. A to nejsou takové ty čtvrtletní písemky. 

Já bych ji třeba i do té školy poslala, ale klidně se může stát, že hned první hodinu si něco napíšou. 

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:39

Hanka H o přesčasech nemůže být řeč to je mi jasný:-) díky za snahu, mi to přišlo spíš trochu srandovní, každopádně nechápu myšlenkový pochod osoby která to takto naplánuje (když nastane neplánované zdržení tak to je samozřejmě něco jiného)

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:49

continuity Omluvenky přijímá třídní, nezáleží na tom, jakého vyučujícího mají na zameškanou hodinu.

Evaeva Za jistých, velmi specifických okolností, omluvenku lze neuznat, ale v tomhle případu by to neměl být problém. Jasně, i ze strany pedagogů je někdy snaha ukázat, kdo je tady pánem, a dítěti znepříjemnit život. I co se týká absencí, existují jistá pravidla, a ano - za určitých okolností může vyučující dítě neklasifikovat. Někdy dojde až k neuvěřitelným situacím - dítě je dlouhodobě nemocné, po úrazu, nemůže cvičit. Tělocvikáři jsou poněkud zvláštní sorta, a tak se stane, že je dítě na konci roku neklasifikováno, tj. má prodlouženou klasifikaci do konce srpna, a pak musí dojít k jamémusi "přezkoušení".

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:52

Hanka H jenže ten vyučující ji příště napaří tu písemku, ne třídní. Že to papírově projde je jedna věc, druhá je, co kdo tomu děcku řekne.

Já už jsem se rozhodla, že ji nechám doma, ale je to školní akce a tyto konsekvence by za mě měla řešit škola. Už jen nějaká psychohygiena je důležitá. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 01. června 2022 22:58

continuity Souhlasím s tebou, je stejné jako v ostatních povoláních  - někdy prostě narazíš na blba. Pokud uvádíš, že máte vcelku vstřícnou ředitelku, obrátila bych se na ni s přímým dotazem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2022 23:11

continuity já myslím, že minimálně ráno jich tam většina nebude. Takže tu písemku si pak napíší kolektivně

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 02. června 2022 00:16

Wow, tolik krasnych deti ;) Jak jsou naraz z tech novorozenatek uz mali raubiri,tento pulrok velice rychle utekl ;) Jinak je u nas mycka taky nejvetsi lakadlo, a co teprv zdolat vysavac! A vidim, ze s tema zubama je Viki vyjimka, kdyz mu mezi 6. a 8. mesicem vyrostlo skoro soucasne 8 zubu taky jsem si to pekne po nocich vyzrala, kdyz mu v unoru rostly 4 horni naraz

Offline Kokoska
35051 příspěvků moje polička 02. června 2022 00:42
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. června 2022 01:30

Kokoska haha u nas to je skôr ludovka Ceresnicky cersnicky ceresne, vy ste sa mi rozsypali po ceste..:)

Ale Ceresne od Lasicu a Filipa , ten text je skvely a pochopila som ho hodne neskoro:) ale aj ked je Hegerova skvela, ja si ju ako prvu pamatam spievanu Zuzanou Kronerovou a mam to zafixovane s nou.

Ale pred par rokmi ma dostali Lola Marsh, ak niekto poznate tuto izraelsku kapelu, su skveli (a budu aj na Metronome) a ona zaspievala Čerešne , bolo to nazivo uzasne najma ked po slovensky vobec nevie

Offline Kokoska
35051 příspěvků moje polička 02. června 2022 07:35

Mrakoplas je, to je dobry! 

S detma je na zpivani urcite lepsi ta lidova :)

Online Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 02. června 2022 08:00

Ríša ráno.

On: Mami, stala ses hasičem?

Já: Nestala.

On: A staneš?

Já: Doufám, že nestanu.

On: A proč ses nestala něčím?

Já: Jak to? Stala jsem se mámou a taky jsem účetní, to je přece moje práce.

On: No ale já jsem myslel něčím pořádným. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 02. června 2022 08:02
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 02. června 2022 08:06

Pinot Noir No tak alespoň účetní u hasičů bys mohla dělat :o)

Offline Tabea
8166 příspěvků moje polička 02. června 2022 08:11

Pinot Noir lichotnik jeden

Offline notna
9468 příspěvků moje polička 02. června 2022 08:19

brrr Mrakoplas Můj muž taky zůstává s nemocným dítětem, když je potřeba. Mi to výjimečný nepřijde. Byla jsem tak zvyklá. Už můj táta býval někdy s námi při nemoci.

A já jsem nebyla na klasické mateřské, práci jsem omezila a muž částečně taky. Primární osoba jsem byla já, kojila jsem, ale jinak manžel se stará o dceru se vším všudy od narození.