Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. června 2022 21:49

Anema Ty vypadají zatím nejlíp, díky. Ale asi by mi chyběly vibrace, to se hodí obzvlášť v hlucnejsi společnosti  

Myrtila Tak jsem rada, ze si spokojena! My byli taky, jen jsem si říkala, ze bych se možná měla znovu rozhlidnout, ze třeba seženu něco lepšího ... ale asi skončím zase u nich, jak to tak vypadá (koneckoncu ty poslední nás nakonec díky ty kladně vyřízeny reklamaci nestaly ani korunu, ehm).

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 06. června 2022 21:58

MP Meri na těch našich při přenosu blikaj červený diody, takže stojí někde, abych na ni viděla, a občas mrknu.

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 06. června 2022 22:35

Jak vysvětlit druhačce že nepojedeme na dovolenou k moři, když údajně všechny děti už u moře byli (my jako rodina ne).

Úplně se mi vybavil vlastní obrovský smutek a lítost, když mi bylo kolem 10 roků a začalo se jezdit do Chorvatska a Itálie a my pořád s rodiči jezdili jen po Čechách nebo na Slovensko. Poprvé u moře jsem byla v prváku se školou a pak se sambem když žila sestra ve Španělsku. 

A teď se to skoro opakuje, sambo nemá rád horko a na dovolenou pro celou rodinu tak jak bych si ji představovala jaksi nemáme. Tak jezdíme na hory po Čechách a tak, hlavně turistika a koupání, dokud jsme neměli děti tak i do kempů, to ale s dětma už odmítám. Jsme fakt jediní kdo se nehne z ČR? 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 06. června 2022 22:41

Evaeva jako ona chvilku kouká na binga, pepu, cocomelon, nebo videa se zvířátky, kašpárka v rohlíku... Ale mě se popravdě moc nechce ji programově učit aby vydržela u obrazovky, no. Ona cestuje dovela pěkně, 3-4 hoďky vydrží s nějakou krátkou zastávkou obvykle bez problému. 
DruI nezkoušeli právě, krám navíc už mě tak štvát nebude, když jedeme vlastním autem ale asi pro jistotu vezmu to i to. Stejně bych tu tužku kupovala třeba k vánocům, tak když se neujme teď, dostane jí o půl roku později znovu

No a ještě přemýšlím, jestli kupovat kočárek na panenky. Kdekoliv ho mají, tak se od něj dcera nehne a vozí panenky. Teď o víkendu dokonce i miminko přikrývala a dělala, že si z držáku na nápoje bere pití a dávala napít panence i sobě  Ale bude jí to zajímat i když to bude mít doma? Potřebuju jí nějak zpříjemnit měsíc na táborech, ale tam se trochu bojim, že bude akorát bitva s táborovýma holčičkama, kdo bude mít kočárek...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2022 22:45

JankaM to je blbý a obávám se, že se s tím budeš potýkat dlouho, přestože určitě nejste jediní, kdo zůstává v ČR. Možná bych jí zkusila navrhnout, ať vymyslí jeden dva dny podle svých představ, v nějakých mezích, v Čechách. Jestli to jde, tak se trochu plácnout přes kapsu, zaplatit jí bobovou dráhu, aquapark a zoo nebo po čem touží . Takový jeden den snů. Ale nebrala bych si to remcání moc osobně, my remcaly naopak u moře, že je tam nuda a tak

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 06. června 2022 22:50

Mrakoplas Nejsi v tom sama. Televize dnes bezela pul dne a sladkosti maji denne.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. června 2022 22:50

MPLee nemusíš jí na to učit, když v autě neprudí. Vlastně ani nevím, jak bych na to děti učila, pokud by je to nezajímalo Ale nebála bych se, že si ten návyk přenese i do dnů, kdy se necestuje. Syn měl tablet jen na dlouhé cesty a nebyl s tím nikdy problém. Teda asi první cestu 30min k babičce po té dlouhé cestě trošku vyváděl, ale to se hned srovnalo, byly mu necelé dva. Bereme to jako záchranu pro delší cesty, nedáváme mu ho hned, jak vyjedeme. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. června 2022 22:59

JankaM Jediní určitě nejste, ale pokud po tom děti touží a mate aspoň trochu možnost to utáhnout, tak bych jim to zkusila splnit. Dovolena u more přeci nemusí bejt každej rok dva tejdny v Karibiku za 100k. Je tolik možností ... muzete jet sami bez samba, last minute off season v Egyptě vyjde stejně, jak dovolena po Čechách. Nebo muzete jet naopak všichni někam, kde není vedro, třeba Polsko nebo Francie na jaře ... Můžete jet třeba na podzim do Apulie, do Bari to lítá za hubičku, dtto třeba Porto nebo Barcelona. Já nevím, kolik je dětem, ale určitě se jim dá vysvetlit, ze nemáte možnost dlouhé valecky u moře, ale že chápete, že to chtějí vidět a muzete si udělat výlet třeba 4-5 dní. 
Ale povinny to samozřejmě není, ačkoli asi sama vidíš, ze jim to bude líto (což k životu patří, je vcelku na vás, jak k tomu chcete přistoupit).

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 06. června 2022 23:01

JankaM Tak horko se dá vyřešit cestou k Baltu, tam to prý není tak hrozné. A jestli dcera po moři moc touží, nešlo by trochu slevit z požadavků?

Jinak holt poskytnout jiné zážitky, aby dospěla k názoru, že i bez moře to jde.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 06. června 2022 23:23

MP Meri tyjo za hubicku se dvema detma, ktery platej skoro plnou cenu letenky, to asi uplne nebude. Stacilo mi, kdyz jsem planovala tu Barcelonu a byla jsem sakra rada, ze mi mama pomuze zaplatit pulku ubytovani...letenka pro dospelyho sice byla za 2.5tis, ale dite stalo totez plus poplatky za misto pro nej, kufry, protoze s ditetemnnejde jet jen s batuzkem... No nascitalo se to, inkdyz letenka opravdu levna byla. Takze chapu, ze nekdo jet nemuze. 

A JankaM nejste urcite jediny, proste bych to vysvetlila na ferovku, ze to nemuzete zaplatit a ze se snazite jim vymyslet aspon neco hezkyho tady....

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 06. června 2022 23:35

JankaM 

Nejste. My na to taky nemáme. A škudlit celý rok se mi kvůli tomu nechce, zatím. Já byla u moře třikrát, jednou s našima, jednou na jakémsi dotovaném pobytu s výtvarkou a jednou s tehdejším přítelem. Asi se někdy někam vypravíme, ale určitě to nebude pravidelně a bude to, až děti povyrostou.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 06. června 2022 23:36

JankaM Tak jediní určitě nejste, ale děti prostě chtějí poznat to, o čem vyprávějí kamarádi, chtějí se jim v tomhle směru vyrovnat. A když vezmeš v úvahu finance - ona taková rodinná dovolená v krajích českých může vyjít v konečné fázi i dráž než zmiňovaný last minute u moře. Pokud sambo nechce jet někam do tepla, možná bych se zkusila domluvit s kamarádkou s dětmi v podobném věku.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2022 23:47

JankaMasi si ujasni ci jej to chces splnit (tento rok alebo niekedy neskor) a ste ochotni s muzom zlavit z narokov. Ak nie, tak vysvetli, nie kazdy predsa na to ma peniaze/moznosti a rozhodne kazdy k moru nejazdi. Chapem ju aj teba, my sme s nasimi jazdili po Slovensku, mama nema rada teplo a nas to strasne nebavilo (ale bolo tam viac faktorov). Ked sme isli konecne k vytuzenemu moru, tak som bola akurat sklamana, lebo to bolo Lignano alebo podobna destinacia, kde more bolo kalne, nicim zaujimave a na dlhe roky ma chut presla. Potom az v dospelosti som bola v Chorvatsku a raz som zas po par rokoch zatuzila po mori ale byvaly sambo nemal akurat financie. Tak sme sli do Ch.autom a do kempu. Kedysi som si to nevedela predstavit, strasne som bola heerecka, ze kto preboha chodi do kempu k moru, to budem radsej doma. A samozrejme to bolo super a kludne by som isla znova (ale mne stan neva). Pripadne aj nejaky mobil house je fajn ak stan fakt nechces. A ten Balt ako tu padlo je dobry tip, pripadne ist juznejsie mimosezonu aby nebolo moc teplo a aj ceny prijatelnejsie. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. června 2022 23:51

Hanka H no presne, nas ubytovanie na Slovensku vyjde drahsie ako na Krete, ono to tu nie je vobec lacne. Najvacsiu polozku na dovolenke v zahranici robi doprava a ta teraz isla bohuzial hore. 

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 07. června 2022 00:22

JankaM a čo sambo na to, že dieťa túži vidieť more?

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 07. června 2022 00:59

U nás se cestování autem dost radikálně zlepsilo pokračující autosedackou, má sice furt protismernou, ale je o dost vejs, takže z auta mnohem lip vidí, včetně dozadu a je spokojena 

televizi ji občas poustim, ale na tablet se mi ji zatím taky učit nechce, stačí jak soustředěně čumí do myho mobilu, když se ji ho podaří někde uchmatnout a úplně profi listuje prstickem třeba fotkama 

Ale teda hry nebo pexeso mi zatím přijdou úplný sci-fi, od kolika to vaše děti jsou schopny hrát?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. června 2022 01:27

Potrefenáhusa mladsi zacal tak v 2,5 rokoch Moj prvy ovocny sad a prekvapivo sa chyta aj v Piratoch ale inak doteraz hry moc nechape a skor sabotuje (buduci tyzden ma 3). Starsi to chapal skor. Ale tvoja ma len dva tusim? Tak to ma cas. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. června 2022 01:35

JankaM 

Podle mě musíte hlavně vědět, jestli k tomu moři chcete jet celá rodina nebo ne. Jestli jo, tak jsou různý možnosti, nemusíte být v kempu ani v drahém ubytování. My jsme minulý rok byli na Baltu, protože jsme nechtěli do vedra. Až jsme to trochu přepískli a byla trochu zima. Druhá půlka srpna. Podle mě je tam už tak trochu po sezóně, protože i ubytování mělo nasazené nižší ceny Ale jinak jsme byli hodně spokojení.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 07. června 2022 02:06

Mrakoplas mne prave překvapilo, ze se tu doporučoval tablet s hrama (pexesem) pro mini MPLee - je sice geniální, ale přece jenom má jen rok a půl - i když ona by to možná zvládla, přijde mi, ze má ten drive poznávat nový věci hodně velkej

ovocny sad máme doma, zkoušeli jsme ho i hrát minuly tyden na návštěvě, ale je to ještě moc brzo 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 07. června 2022 02:08

dynda na Baltu (Litva, Lotyšsko) jsem před lety v 2.půlce srpna byla a bylo sice nadherne, ale prý spíš výjimečně, taky může 14 dni v kuse lejt