MP Meri já nevím, jaký je rozdělení kompetencí u Apolináře, respektive jestli nechají (cizí) porodní asistentku vést cely porod a doktor je tam jen na Grand finale (potlesk a šití). Tady to tak je a mám kamaradky, které měly z druhého porodu hrůzu. Na doporučení měly asistentku (tu stejnou), která je tím porodem skvěle provedla. Dovedu si představit, že je super mít někoho, kdo mě zná, s kým si sednu a kdo ví, z čeho mám strach a jak se tomu vyhnout, než to tam v bolestech sypat někomu cizímu. V té nemocnici, co ta asistentka působí, je to tak, že ta stejná zůstane po celý porod. Já byla v porodnici, kde se mění po 8h. U syna jsem stihla 3 různé, podruhé myslím jen dvě. Kurz vedla asistentka z té porodnice, která mi byla tak strašně nesympatická, že bych to těžko překonávala. Ale sama říkala, že chemie mezi matkou a asistentkou musí sedět a když to tak není, tak se asistentka stáhne a přijde její kolegyně. Naštěstí jsem to nemusela řešit. Žena kolegy u ní rodila a on z ní byl totálně nadsenej.