Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 16. června 2022 07:07

notna souhlasím, všichni takoví nejsou, ale čo tak vidím, čím větší doktor Cvach, tím víc to pacientovi nechá sežrat. 

Dostat tu péči tady v Praze ani problém není, (když vám není 80+), ale ta vnitřní komunikace mezi zdravotníky dosti vázne. A je to teda frustrující. On by asi nějak to zvládnul zdravý průměrně asertivní clovek, ale nemocný v tom lítá celkem dost. 

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 16. června 2022 08:01

Emerald notna jsem moc rada, že vaše děsivý příběhy měly dobrý konce, ale ten strašnej stres... ufff...

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 16. června 2022 08:08

Ja tedy mam se zdravotnictvim vesmes ok zkusenost, ale je fakt, ze slo vzdy o rutinni veci nebo prevenci. Ani nemuzu rict, ze by se k nam choval nekdo (krome te jedne doktorky na orl, ktera byla tak priserna, ze ji tu uz nechci ani komentovat) hnusne.vlastne byli vsichni uplne normalni a v tom Motole to i dost odsypalo. Ale ta nejistota je hrozna, posilani sem a tam, bez blizsiho vysvetleni, clovek ma porad dojem, ze at ho poslou kamkoli, vzdycky je tam jakoby nevhod, "a proc ze vas sem poslali?". A jak pise continuity , normalne by to clovek ustal, ale kdyz je mu blbe nebo lita s ditetem, ktere je natekle tak, ze neni k poznani, a vybaven naznaky strasidelnych diagnoz, tak je jak nesvepravny. Byla jsem rozklepana a v pytli tak, ze jsem malem pri odjezdu srazila autem hlidace na motolskem parkovisti.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. června 2022 08:11

Já jak teď vybírám zase porodnici, tak si docela otevírání traumátka z prvního porodu a cumim, ze je jich celkem dost. A část z nich má na svědomí ani ne snad personal, i když i tam se najde, ale ten systém. Bohuzel mě kvůli specifické vadě krve odesílají opět do Apolinare, ale obavám se, ze tam v klidu neporodim už ze samotný podstaty  Vůbec nevím, co s tím

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 16. června 2022 08:32

MP Meri Doporučuji svoji porodní asistentku. Já s tím mám skvělou zkušenost. Pomohla mi moc vše zvládnout v pohodě. Pro mě ta jistota, že mám někoho komu věřím, je to odborník, byla k nezaplacení. I behem těhotenství .

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 16. června 2022 09:11

Potrefenáhusa Tak ja nechtela, aby to vyznelo vuci nasemu zdravotnictvi blbe. Vetsina mych zkusenosti je dobrych a nejvic jich mam prave z Motola. Proste i zdravotnici jsou jen lidi, kteri se muzou splest ( mozna i v dobre vire, aby nic nezanedbali ). 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. června 2022 09:17

notna Nějakou asistentku mám v plánu, k porodu teda spis ne (neříkám kategoricky), ale chtěla bych aby se mnou někdo v podstatě spis probral ten minulej porod, než ten budoucí. Já mám fakt celkem trauma a jít rodit na stejný místo, kde se mi zdálo všechno špatně mi prijde úplně nemyslitelný. To teda ani nevím, jestli nějaká promluva s asistentkou má šanci změnit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2022 09:19

Gatita k nám se v tom Motole chovali taky normálně, ale mám pocit, že jen proto, že syn je celkem bezproblémový a vyšetření zvládá dobře. Doktoři byli skvělý jak na ambulanci, tak v té lůžkové části. Ale ty setry tam jsou asi už vyhořelé, takže tomu dítěti neřeknou ani "pan doktor se ti jen podívá do pusy", ale hned na mě "vemte si ho na klín a takhle mu držte ruce,..." dítě samozřejmě nervozní a zmatené, že neví, co se děje a tak. Nebo tě pošlou na oběd do jídelny zatímco je dítě na operaci a už ti neřeknou, že tam běžně dávají jídlo sebou, takže si ho můžeš bez problémů donést. Já jsem samozřejmě chtěla být zpět, až se vrátí, dost jsem spěchala a takové věci mně napadly až ex post,... Ono to jsou drobnosti, ale ve výsledku to dělá hrozně moc. A tu známou si tam fakt přehazovali přesně jak to píšeš, přitom to nebyla nebo nemusela být žádná banalita.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2022 09:23

MP Meri to je blbá situace, když víš, že pro zdraví je nejlepší ten Apolinář, ale kdybys dostala na výběr, tak jdeš jinam. Věřím, že to nakonec zvládneš líp než před tím, ale chápu tě. Nepomohla by ti s tím i ta tvoje terapeutka? Myslím, že společně s porodní asistentkou se těch traumat snad dokážeš zbavit, máš na to ještě šest měsíců nebo kolik:) (to zní trochu jako, že co řešíš, ale tak to vůbec nemyslím, právě naopak)

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 16. června 2022 09:36

MP Meri Třeba u té promluvy zjistíš, že to jde zvládnout i v klidu. Je to hrozně individuální. Já měla taky první zkušenost blbou. Proto jsem se rozhodla, že podruhé chci mít v zádech někoho, komu věřím a kdo bude celou dobu se mnou. 

S tím stejným místem tě naprosto chápu. V Brně jsou dvě porodnice, kde jsem mohl rodit. A podruhé to bylo od začátku  plánované na tom druhém místě než při prvním porodu. Ovšem bylo to období baby boomu a v momentě, kdy jsem začala rodit, byla moje porodnice úplně plná. Kvůli moji diagnóze by mě vzali, ale podmínky polní. Tehdy mi PA navrhla,ať jedeme na místo prvního porodu. Sesypala jsem se jako domeček z karet. Ale hodně rychle mě dala dokupy a bylo to dobré rozhodnutí. Zvládla jsem to a jsem za to ráda. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. června 2022 09:43

MP Meri chapem ta, traumu z prveho porodu som mala tiez, hrozne som sa druheho bala. Ale ja som mala moznost zmenit porodnicu. Keby nie, tu moznost asistentky ani nebola ale verim, ze by mi pomohla (moja trauma bola sposobena najma pristupom personalu a mojim pocitom zlyhania). Keby tam bol niekto pre mna, kto mi pomoze (aspon psychicky) a postavi sa za mna, bolo by to uplne iné. Sambo tam teda bol, ale toho nebrali vazne uz vobec. 

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 16. června 2022 10:14

MP Meri já nevím, jaký je rozdělení kompetencí u Apolináře, respektive jestli nechají (cizí) porodní asistentku vést cely porod a doktor je tam jen na Grand finale (potlesk a šití). Tady to tak je a mám kamaradky, které měly z druhého porodu hrůzu. Na doporučení měly asistentku (tu stejnou), která je tím porodem skvěle provedla. Dovedu si představit, že je super mít někoho, kdo mě zná, s kým si sednu a kdo ví, z čeho mám strach a jak se tomu vyhnout, než to tam v bolestech sypat někomu cizímu.  V té nemocnici, co ta asistentka působí, je to tak, že ta stejná zůstane po celý porod. Já byla v porodnici, kde se mění po 8h. U syna jsem stihla 3 různé, podruhé myslím jen dvě. Kurz vedla asistentka z té porodnice, která mi byla tak strašně nesympatická, že bych to těžko překonávala. Ale sama říkala, že chemie mezi matkou a asistentkou musí sedět a když to tak není, tak se asistentka stáhne a přijde její kolegyně. Naštěstí jsem to nemusela řešit. Žena kolegy u ní rodila a on z ní byl totálně nadsenej. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. června 2022 11:03

Díky, nějak to vyřešit musím, s terapeutkou to proberu určitě. Blbý je, že mi to nesedí časově, ideální by bylo promluva s asistentkou->terapeutka->výběr porodnice. Jenže v tom zvráceném pražském systému, kde se musím registrovat ve 14tt je tohle naprosto nereálný. Sere mě to celý už dopředu  Ale nějak se s tím poperu.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. června 2022 12:01

To posílání od čerta k ďáblu...Já měla v těhotenství problém s ledvinami, ono to dost bolí, tak jsem jednou večer odjela do porodnice, abych se poradila, co mám dělat, tam mě prohlédli, došli k názoru, že nerodím, ať jdu na urologii, kde se doktor chytal za hlavu, že jsem těhotná a jestli mě v té porodnici "určitě nechtěli"

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 16. června 2022 12:08

MP Meri a nemůžeš se v tom 14tt zaregistrovat na víc místech a pak to případně zrušit? Jasně, je trochu nefér zabírat víc míst, ale máš k tomu důvod...  Já naštěstí žádné velké trauma nemám, nebo teda mám, ale nesouvisí to s přístupem porodnice, takže jdu znovu na Bulovku a budu doufat, že to zvládnu lépe. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 16. června 2022 12:20

MPLee Ja se tahle omylem registrovala ve dvou porodnicich. Do Podoli mi to nejak neslo, tak jsem se rychle registrovala k Apolinari, abych nemusela rodit nekde na chodniku. Registraci k Apolinari jsem pak hned zrusila, ale stejne mi ve 32 tt psali, kdy se hodlam dostavit do poradny. 

MP Meri Kamaradka s trombofilii rodila na Bulovce a byla moc spokojena, prijde mi, ze tahle porodnice je hodne pristupna individualnim pozadavkum.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 16. června 2022 12:22

MP Meri zrovna u Apolináře to přihlašování v 14 tt není tak žhavý. Teď jsem koukala do jejich přihlašovacího systému a mají tam nějaký volný termín téměř na každej den na celej podzim. A jak se člověk může hlásit na +/- 5 dní kolem termínu, tak se myslím dá místo bez problémů sehnat i později než v 14 tt. Taky maj velmi benevolentní, že pro potvrzení do průkazky stačí dojít do 10 týdnů od registrace. Nevím, jestli to teda řeší tvůj problém . Asi bys spíš potřebovala, aby ses takhle buď později nebo dlouho nezávazně mohla přihlásit v jiné porodnici než zrovna u Apolináře.... Zkušenost mám ještě s Tomayerkou, kde bohužel obsazenost předem nezjistíš a na zapsání do průkazky máš jen 5 dní...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2022 13:34

MPLee záleží, kdy která porodnice dává razítko do průkazky.

Jinak můj druhý porod byl vyloženě za odměnu, po tom prvním trošku komplikovanějším (a mnohem delším). Tak ti přeju, ať to máš taky tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2022 13:39

Dneska byl mladší naposledy v miniškolce, děti jsem tam postupně vodila tři roky. Přiznávám, že jsem to obrečela

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 16. června 2022 14:17

MP Meri já bych porodní asistentku u porodu nezavrhovala právě z toho důvodu, že ona bude u tebe vědět co a jak, takže může pomoci jak tobě, tak i (ne)nápadně postrčit místní personál tak, aby ti to vyhovovalo, když to půjde , tak jak popisuje Tabea