MaeGandal ja myslim ze v nasich porodnicich, pokud nejdes na cisare, je s tebou stejne spis ta asistentka a doktor chodi jen obcas. Alespon ja to tak mela. Takze bejt na miste MP Meri tak si urcite domluvim nejakou "svoji", aby znala ty okolnosti
Vše o těhotenství a dětech
711990 já viděla doktora podle mě jen na začátku a pak na konci:) Ale porodní asistentka musí mít smlouvu s tou danou porodnicí, ne? Jinak tam je jako tvůj doprovod a má i stejné pravomoci, mám pocit. Ale moc jsem se o to nezajímala.
Evaeva no ale ty si můžeš domluvit asistentku přímo z ty porodnice, a to je nejlepší
Evaeva No jasny, ale vetsina porodnic prave nabizi, ze si zaplatis jednu z tech jejich asistentek a ona udela vsechno proto, aby tam byla. Jinak presne, doktor prisel za celou dobu asi 2x a pak az po porodu a jeste mel blby kecy:D
711990 jenže když nemáš svoji, tak je s tebou ta nemocniční a ta má předpokládám i další. Proto bych chtěla vlastní, která bude mít na starost mne. A místní personál bude navigovat podle mne. Aspoň já to tak měla. Ale tady chodí k porodu vlastní doktor, pokud jdeš do 'jeho/její ' porodnice, takže jsem znala obě a ony mě
Evaeva Aktuální stav nevím, ale bylo to, jak píšeš. Já měla sjednanou PA, která měla částečný úvazek v porodnici, kde jsem rodila. Aby právě mohla ty porody vést a nebyla jen doprovod.
711990 tak to ale má být (až na ty kecy;)), porod by měla vést ta PA, když není doktor vyloženě potřeba. U mně poprvé na konci tu hodinku strávil, porod moc nepostupoval. Podruhé přišel, až když byl malý na světě, skoro to nestihla ani ta PA:)
Potrefenáhusa 711990 notna jo, to je nejlepší, když si porozumíš s někým z nemocnice.
MP Merimoja skúsenosť: z prveho pôrodu som mala tiež trochu traumu. Pred druhým pôrodom som absolvovala kurz hypnopôrodu, a priznám sa, že v nemocnici ani netuším aký bol personál, ja som si v podstate celý pôrod vystačila sama so sebou a fakt je ten, že keby ešte päť minút neprišla za mnou do kúpeľne doktorka, tak tam porodím sama (nie teda cielene, to môj cieľ nebol, len som bola tak ponorená do toho procesu, že mi vôbec nenapadlo zazvoniť). Ani muž druhý pôrod nestihol, a nejako mi tam vôbec nechýbal. Ja mám teda na druhý pôrod krásne spomienky a traumu nemám. Viem, že to nie je pre každého, ale za mňa bol ten kurz skvelá voľba
Ty periferie, no když jsem se na dovolené složila a byla jsem v 7 měsíci, tak mě kamarád vezl do Náchoda, tam jsme strávili příjemné 4 hodiny od certa k ďáblu, těch keců co jsem si vyslechla, že ty grilovacky tehotnejm nesvědčí, aby mě o půl dne později v Motole operovali se slepakem...
Besiedka za nami, neboli Men in Black, bola Pomáda ![]()
Aj kroje s ludovkami.
Lukasko to zvládol úplne super, aj recitoval, a dokonca som ho namotivovala na poobedne spanie, že teda aby bol s deťmi, ked bude besiedka. A chce tam spať aj zajtra ![]()
Často je doma spomínaný neposlusny Miro. Chudák chlapec, nemal ani čierne oblečenie, ani rodičov na besiedke. Deti nám niesli ružu, on nemal komu a tak plakal.
dnes som strazila dvojmesacnu neterku. po preplakanej noci v kociku spala za jazdy asi 20 minut a potom sa nosila na rukach. podla priznakov ju bolelo brusko a bola velmi nespokojna ale podarilo sa mi ju po 2 hodinach uspat. isli mi odpadnut ruky ale vobec mi to nevadilo.
mozno by som druhe kolo dala ale len s pomocou partnera takze vzhladom k situacii ostavam pri jednom kuse a uzivam si "vratenie" rodicom a spanok ![]()
no a este sa mi rysuje zamestnanie na polovicny uvazok v pesej dostupnosti takze konecne budem mat prijem. zistovala som si dnes priamo v socialnej poistovni ako je to pri predlzenom rodicaku s autistom. a casom to bude uvazok plny ![]()
Juchuuu, akce se zdarila, jsem slamena vdova:D
rasaNori mně si v Náchodě posílali od čerta k ďáblu i jako netěhotnou. V jeden den jsem dostala hrozné horečky a zároveň mně bolelo koleno. Když mi po třech dnech už nešly srážet, jela jsem na pohotovost. Tak prý koleno s teplotou nesouvisí, je to chřipka a přetrénování
Po třech dnech jsem si pak konečně vyžádala atb, samozřejmě to byl zánět.
letfenixa besídka super, i to spaní. To je u nás zatím nemyslitelné. Ale toho kluka je mi teda líto, vůbec se nedivím, že zlobí.
Besiedka za nami, neboli Men in Black, bola Pomáda
Aj kroje s ludovkami.
Lukasko to zvládol úplne super, aj recitoval, a dokonca som ho namotivovala na poobedne spanie, že teda aby bol s deťmi, ked bude besiedka. A chce tam spať aj zajtra
Často je doma spomínaný neposlusny Miro. Chudák chlapec, nemal ani čierne oblečenie, ani rodičov na besiedke. Deti nám niesli ružu, on nemal komu a tak plakal.
Gratulujem Lukáškovi!!!
(A je mi hrozne ľúto malého Mirka...)
Chudák Miro, z takových dětí se mi svírá srdce![]()
Neteř jsem viděla, krásná. A k práci blahopřeji! Jak si to teď s druhým snažím si co nejvíc užít, protože je sladká a fakt to letí a víc dětí už asi nebude, tak jsem si dneska říkala, že za rok už zase budu moci alespoň na víkend na brigádu, a na to se tedy taky těším.
Rosťova filozofická chvilka: Když jsem byl mimi, tak jsem byl taky mimi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí