Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 19. července 2022 11:48

Malenge to, ze imunita po ockovani neni jako po prodelani, je mytus, ktery zadna studie nepotvrdila. I po prodelani je mozne mit nestovice znovu, zatimco vic jak tricetilete zkusenosti s ockovanim ve statech, kde je povinne (USA, Nemecko, Japonsko), rikaji, ze imunita po dvou davkach nijak neklesa v case a preockovani netreba. Resily to nedavno na IG doktorky pediatrie_s_laskou a orl_nejen_pro_deti

Ja budu malou ockovat na nestovice na podzim, ted ji jeste ceka druha davka proti zloutence. Ale my ji naockovali uplne vsim, co bylo v nabidce

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. července 2022 12:19

Malenge moje máma právě byla se mnou a ségrou svého času měsíc s neštovicemi doma, je to pro mě celkem odstrašující případ. Navíc podle toho, co jsem četla (zdroj jak píše Zuzuli ) to má chránit i proti pásovému oparu, což mi přijde jako dobrý bonus. 

Meningokoka chci naočkovat teď mladší pro případ, že by starší přitáhla ze školky něco horšího než tu klasickou rýmičku. Pro starší už mi doporučili řešit to až před pubertou (zvlášť když nebývá nemocná).

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 19. července 2022 12:35

Lukaskovi sa vozenie v kociku ohromné páči

Podarilo sa mi kúpiť golfky s dosť vysokou chrbtovou opierkou,  skladajú sa dovnútra, krásne sa zmestia do auta, fakt super. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. července 2022 12:35

Malenge já jsem naopak hodně pro očkovací a moc si přeju, aby očkování na covid už konečně schválili i pro děti 1+ a hned dceru pošlu. A teď mě dost smtce, že v těhotenství s ní jsem se nechala naočkovat na černý kašel a pak byl lockdown a respirátory... Jenže teď, když by se to pro druhé fakt hodilo, tak už mi to nikdo po roce a půl nebude chtít dát

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 19. července 2022 12:51

Sairon Ruka pusa je otravná, ale rychle to přejde. Segra měla taky ty puchýřky na sliznici... v konečníku a teplotu k tomu.

Ještě k ozdravnému pobytu, pociťuješ nějaké účinky na sobě vzhledem k RA? Já o delším pobytu u moře uvažuji kvůli dceři. Teď po tydenním se mi zdá spíš dorvaná z potápění .

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. července 2022 13:32

miuu jo, je mi lépe. Od prosince si k metotrexátu píchám ještě i biologickou, abych mohla opravdu bezbolestně fungovat.  Teď jsem od začátku června bez injekcí a zatím jsem vůbec nepoznala rozdíl. 

A tvoje dcera má RA? Jaké měla příznaky? Příšerka si skoro každé ráno stěžuje že ji bolí nožičky, ale spíš kolena, než malé klouby, nikde nic nateklého nemá, ale i tak občas přemýšlím, jestli jí vzhledem k její genetické zátěži nevzít na nějaká vyšetření.

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 19. července 2022 14:07

Sairon píšu sz. 

Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 19. července 2022 14:19

MPLee třeba bude na podzim další lockdown a respiratory

mne ho před několika lety dával praktik spolu s tetanovkou a říkal, ze se doporučuje naockovat širší rodinu, co přichází s novorozencem do styku včetně prarodičů, nevim teda, jak moc reálný to je 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 19. července 2022 14:33
Offline Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 19. července 2022 14:34

Zina jo, jako ochrana veci by to fungovat mohlo dobře

ty psi a kočky tomu chodili sami dost naproti 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 19. července 2022 14:47

Potrefenáhusa to bohužel reálný neni, no  Už tak jsem za hysterku co to řeší. Takže naočkovat sebe je ideál. Taky jsem to dostala v kombinaci s tetanovkou. 

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 19. července 2022 16:27

Zuzuli díky, tak tím lip!

Mohučanka mamka prave s námi byla taky mesic v kuse doma, tak to mě opravdu neláká

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 19. července 2022 16:40

Ty jo, kluci zrovna dali přednost hraní si na ulici před Thorem.

P.S: Tak ne, nedali.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. července 2022 16:49

Som rada, ze deti prvu davku ockovania proti kiahnam stihli. V piatok vecer lahol symovec co tu bol na prazdninach, v sobotu rano uz vysyp. Tak dufam, ze budu patrit do tych 85 percent, ktorych to ochrani. 

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 19. července 2022 16:57

A ja som rada, že syn už kiahne mal.

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 19. července 2022 17:10

Zuzuli S těmi neštovicemi je to zajímavé. Kamarádky, které mají děti očkovane proti neštovicím, mají instrukce nechat změřit protilátky zhruba po 12 letech a případně přeočkovat. Některé to čeká příští rok.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 19. července 2022 17:35

notna ja to chapu tak, ze u nas s tim ockovanim neni moc zkusnosti a tak nekteri praktici nejen odmitaji ockovat male deti a trvaji ma tom, ze je lepsi nestovice prodelat, nebo trvaji na tom zmereni protilatek. Nase detska nam ockovani doporucovala, uz spolu s mmr vakcinou, ze je mozne ockovat obe najednou a deti to snaseji moc dobre a ochranu ockovani poskytuje skvelou. Nemam problem dceru naockovat s tim, ze si ma pred planovanym tehotenstvim radeji nechat zmerit protilatky, ale to mi popravde neprijde uplne mimo ani u me, ktera jsem nestovice v detstvi mela, kdybych v budoucnu to druhe dite chtela.

Online Anema
1298 příspěvků moje polička 19. července 2022 17:41

MPLee po roce a půl tě naočkují klidně znovu. Já si to hledala, byl tam nějakej malej odestup, snad jen půl roku? Už nevím...

Online continuity
43219 příspěvků moje polička 19. července 2022 19:25

notna tak zemi, kde jsou všichni plošně zaočkováni, je pravděpodobnost, že se nakazis minimální. U nás, kde jsou epidemie pravidlem, bych to zas tak zbytečně neviděla.

Offline Gatita
8649 příspěvků moje polička 19. července 2022 20:34

Malenge ja ted tech meningokoku trochu lituju, ze jsem je mladsimu dala. V tom nejrizikovejsim veku jsme prosedeli 2 roky doma a mimo kolektivy, vubec mi nedoslo, ze riziko skoro neni. Takze v puberte znova Ale tak je to nemoc, ktere se bojim, tak asi proto. Nejakou blbou reakci nemel, tak snad dobry.