Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Gatita
8649 příspěvků moje polička 18. července 2022 19:45

Malenge deti ockovat nechci, ale jsem ockovaci minimalista (z nepovinnych maji akorat meningokoky), a taky vim kulove, nic jsem si ted nestudovala, tak muj nazor neni smeroplatny:))  Ale momentalne se nechci ockovat ani ja. Mam dve davky a prodelany covid, takze dalsi davka uz by znamenala 3 davky a covid za 12 mesicu, coz mi prijde jako nic moc koktejl.  Pribuzna pracuje na Bulovce a maji tam mega zasobu toho, cim jsem se ockovala ja pred tim rokem, takze asi nic noveho? 

K ockovani deti jsem cetla clanek nekdy na jare. Psali tam, ze nejvetsi problem u jinak  zdravych deti je postcovidovy syndrom. A ze ten se muze rozvinout, i kdyz covid dite prodela s mirnymi priznaky nebo asymptomaticky. A ze se nevi/nevedelo, jestli tomu to ockovani zabrani. Info to je tak pul roku stare. Rada si prectu neco noveho, ale vis co, my se neockujem ani proti chripce a tak, takze nejsme uplne proaktivni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2022 19:48

Malenge sportjoy mají tábory i tady, v okolí je tu pro prťata táborů několik. Já jsem spokojená v tom DDM, mám to před barákem a navíc tam kluci chodí od mimim. No a cena je úplně směšná oproti jiným, to už je taková třešnička na dortu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2022 19:51

Gatita já mám taky 2 dávky a prodělání, myslela jsem si, že se nechám naočkovat na podzim novou vakcínou, ale ohledně té je zatím ticho po pěšině. Synovi bude pět v listopadu a to taky vůbec nevím, kovid prodělal loni, takže úplně bez imunity nebude.

Online continuity
43219 příspěvků moje polička 18. července 2022 19:52

Gatita k tomu postcovidovemu.symotomu: prý očkování snižuje jeho pravděpodobnost. 

Malenge vůbec nevím, jak to udělám. Vakcína je pořád původní, testuje se nějaká kombinovaná, ale s omicronem je nejaký imunitný problém, že ani překonání nemoci moc neimunizuje a vakcína taky příliš nefungovala.

Já si asi booster dám, co s dětma ( mladší má jednu dávku, starší dvě) vůbec nevím. Každopádně, pokud vůbec, to budu dávat nejdřív koncem srpna, podle toho, jak se vše vyvine. 

Online Gatita
8649 příspěvků moje polička 18. července 2022 20:13

continuity a vzpomenes si jeste, v jakem smyslu tu pravdepodobnost snizuje? Jako jestli je "jen"  nizsi riziko nakazy a tim i riziko syndromu, nebo jestli je rozdil v prubehu s ockovanim a bez.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 18. července 2022 20:24

continuity Gatita my máme s mužem oba tři dávky. Navíc kluci covid přitáhli asi 4 dny potom, co jsem byla na třetí dávce já a pak mi bylo dost blbě, i když pcr mi vyšel negativní, jsem ale přesvědčena, ze ho mám i prodělany, takže k řešení je jen nás od září školák. Druhému jsou 3. Očkovat jsme ho chtěli prave v te době, kdy ho chytil, pak mi to přišlo divne ho po prodělání očkovat. A teď teda nevím nevím. Trochu jsem doufala, ze třeba bude už nejaka další vakcina. Jednu dobu se snad mluvilo i o nějaké vakcine primárně pro děti. Teď se všemi těmi variantami si říkám, jestli to očkováni vlastně bude aspoň trochu účinné. No a ten postcovid syndrom je další level. Nechám to asi ještě ulezet, třeba budou přes léto nějaké informace k dispozici.

Offline Tabea
8170 příspěvků moje polička 18. července 2022 20:29

Malenge já děti (7,5 & 5) očkovat nedala a sní to neplánuju, pokud se neobjeví nejská drsná nová varianta a fungující vakcina. Prodělali jsme všichni v květnu, já tři očkování, poslední v prosinci. Oficiálně byl pozitivní jen syn, já a dcera jsme na test nikam nesly, tak doufám, že nebudu nucena do třetí dávky, na kterou nemám chuť. 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 18. července 2022 20:38

Malenge o očkování neuvažuju. Ríša bude ještě rok ve školce, ale ani před školou bych to asi neřešila.

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 18. července 2022 21:00

Tabea Pinot Noir díky za odpovědi.

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 18. července 2022 21:01

Zina Měla jsem s ohrádkou podobné plány od cca. 7 měsíců malého, když začal lézt a my se stěhovali. Plán jistě dobrý, výsledky nebyly dobré Ani za nic v tom nechtěl zůstat, vždycky strašný řev! Tak jsme cool barevné obří "vězení" přes třetinu obýváku zredukovali na 4 panely (1x1m), na tom navěšených pár hraček, dokud nechodil, tak si to obcházel pěkně zvenku a my jsme do toho vždycky večer naházeli jeho obývákové hračky a bylo uklizeno ;-) Teď v jeho roce, když už docela dobře chodí, už to z bezpečnostních důvodů fakt nemá smysl, uchováváme to už jen pro tu "úklidovou" funkci :-D

Online continuity
43219 příspěvků moje polička 18. července 2022 22:14

JanieB ale ohrádka je to krásná!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. července 2022 23:25

JanieB Já jsem to nakonec objednala, v nejhorším do toho budeme házet hračky, navíc nevylučuju, že by to mohl časem zasquatovat pes. Já mu teda plánuju udělat chráněnou zónu v zádveří, tam on bydlí rád, akorát to už budou 4 vrátka v rámci jednoho prostoru, tak s tím tak úplně nespěchám.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. července 2022 00:09

Tak jsme v neděli odjeli do kempu, máme sraz holky s detma..a starší se dnes rozkaslala, a teď jsem jí musela převlect durch zpocene triko a má i pocuranou plinku...tak buď se z toho vyspi, a nebo jsme ty 4,5 hodiny jely zbytečně...

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 19. července 2022 01:04

continuity Jo, nová by stála 150 EUR!! Vystlali jsme mu to polštářkama, strategicky rozmístili hračky, úplné království tam měl! A nic, radši prý mně vykramuje půl kuchyně a bude si otloukat dvě vařečky, než strávit minutu ve vězení...

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. července 2022 09:01

Prosímvás vy co jste měli doma to pusa-ruka-noha, jaký příznaky jste měli vy dospělí? Děcka měli od neděle horečky, ty pomalu přecházejí a udělaly se jim v puse a kolem pusy boláky, které odpovídají obrázkům u Dr. Googla, takže jsou jasní.

Já mám od neděle jak kdyby angínu, bolí mě hrozně v krku, mám fleky na mandlích a jsem taková celá KO.  Tak si říkám jestli jsme mohli náhodně chytit dvě různé nemoci, nebo jestli mám to stejné co oni, jen divný průběh....

Jinak toliko k tomu našemu ozdravnému pobytu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2022 10:06

Sairon máš to, co oni:( u nás to chytl muž a jeho praktik to nejdřív diagnostikoval jako angínu. Pak mu naskákaly pupínky okolo pusy a hlavně na rukách a nohách. Hodně ho to bolelo, ale za týden už byl úplně v pohodě. Akorát do teď se mu trochu loupu ruce a nohy, už to jsou tak dva měsíce.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. července 2022 10:13

Evaeva dik, já měla pocit že jsem to tu četla, ale už jsem si nepamatovala, kdo to psal. Achjo, by mě zajímalo kde jsme to chytli

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2022 10:15

Sairon teď toho prý pořád řádí dost. Syn to měl ze školky, tam to teda vydávali za neštovice. Je to nepříjemné nemoc, ale fakt do týdne od prvních teplot byl každý v pohodě.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. července 2022 10:40

Malenge já uvažuju pro starší dceru akorát o očkování proti neštovicím. Ale já jsem na tom s postojem k očkování jako Gatita , možná ještě hůř, protože i toho meningokoka jsem prošvihla. U mladší už si dám pozor. A taky se neočkujeme proti chřipce, já ji nikdy neměla. Ani kovid, pokud jsem ho neměla před dvěma týdny, ale jelikož mám nejspíš na mozku mlíko, nenapadlo mě se testnout ona to stejně nejspíš podle příznaků byla školková rýmička jako obvykle.. 

Offline Malenge
4843 příspěvků moje polička 19. července 2022 11:38

Mohučanka chřipku jsem nikdy neockovala. Meningokoky jsem prosvihla schválně, tam o tom zauvazuju okolo těch cca 12 let. Ale ty neštovice už mě taky napadly. Starsimu je 6,5. Budou teď chodit do 2 kolektivu a úplně mě neláká mesic zavření doma, když potrebuji chodit do práce. Skoda jen, ze ta imunita není jako po prodělání... no a ten covid, tam jdu od jednoho pólu ke druhému, pořad se nějak neumím rozhodnout  každopádně díky!