Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38934 příspěvků moje polička 23. července 2022 21:37

Zuzuli

my jsme teď holt z ty vesnice 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. července 2022 21:46

Zuzuli tak já to znám dobře já už se ani neodvažuji koupit skoro nic bez konzultace!

A navíc si ve školce začala měnit oblečení s kamarádkou, takže tuhle přišla domů v cizích ponožkách, jindy jsem si při vyzvedávání všimla, že kamarádka má na sobě naše tričko...

Offline Gatita
8650 příspěvků moje polička 23. července 2022 22:13

Zuzuli syn byl zhruba od dvou do sesti let naprosto neobleknutelny. Kdo nezazil, nepochopi. Chodil cely rok v jednech teplakach, v zime, v lete, kazdy den, vsude. Mela jsem uz podezreni na nejakou poruchu, vubec nedaval nove obleceni, ani ponozky, pyzamo, nic. Vzdycky to ze sebe serval a brecel, ze ho to boli, skrti, skrabe... navic si vzdycky nakonec po rocnim zvykacim martyriu adoptoval nejaky hrozny hadr, zpravidla neco podedeneho s loupajicim se obrazkem, takze kdyz uz si pracne zvyknul a prilnul k nemu, tak se to do mesice pod tihou denniho noseni a prepirani v umyvadle rozpadlo...

Ale abych to zakoncila pozitivne: preslo to! Ze dne na den. Oblikne skoro vsechno, co mu koupim, a jako bonus preferuje tricka bez obrazku a log:))) 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 23. července 2022 22:20

Mohučanka tak si to obleceni nechavam schvalovat. I latky, ze kterych ji siju... Jinak to je zbytecna prace

Potrefenáhusa tak tyhle pyzamka uz taky nechce nosit. Ale rada nosi zupanek ted tu zrovna pobiha v nem a odmita se obleknout do pyzama. 

Evaeva nazor rozhodne ma a nic s nim nehne. Nejen v oblekani. Ale ja byla pry uplne stejna 

Je mi ale jasne, ze to je karma za to, ze jsem v tehotenstvi tvrdila, ze moje dite rozhodne nebude chodit od hlavy k pate v ruzove v tricku s Elzou, ale budu ho oblekat stylove, prece o obleceni rozhoduje rodicno mozna bych si na to mela vyrobit jine, s timhle chodim treba kupovat boty s pozadavkem na ruzovou nebo cervenou barvu, jinak je nosit nebude

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 23. července 2022 22:28

Gatita ja mam prave presny opak. Malou paradnici, co ma az prilis jasny nazor na to, co si dnes oblekne je schopna se i behem dne prevleknout, protoze treba v kopici vypraneho pradla uvidi nejake tricko, co by si chtela obleknout prave ted. Ale absolutne nefunguje, ze bych rano vytahla z supliku ciste teplaky a nejake tricko, vybrat si musi sama, jinak ji do toho nenavliknu. Nove obleceni ma moc rada, ale muai byt proste hodne holcici. Tylova sukne a tricko s flitry by byl jeji nejoblibejsi outfit. Zrovna dneska jsem vyradila tasku obleceni, co neodpovida jejimu vkusu. Treba modre tricko a kratasy s velrybkama nebo zlute kostkovane saticky

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 23. července 2022 22:52

Gatita mám z vás normálně radost! Jak mám tohle " kdo nezažil, nepochopí" doma, často jsem si na vás vzpomněla. Sice mi oblečení připadá míň fatální než jídlo, ale o to víc nasírací. Taková změna z člověka úplně sejme závaží, že?

Offline Gatita
8650 příspěvků moje polička 23. července 2022 23:11

Pinot Noir ano, kazde rano se tetelim blahem. Proste se obliknem a jdem! Kdyz prsi, vezme si vetrovku, kdyz sel k zapisu, vzal si svetrik a dziny, a kdyz mu po tydnu vyperu pyzamo, vezme si normalne jine, ciste!! Takhle nejak asi zijou normalni lidi:))

Jinak jidlo u nas bylo taky dlouho velky problem, ale ne takovy, jako u vas. Hodne se toho zlepsilo, oblikani, i to jidlo, i jine veci, ale syn byl podle me jen "zasekavaci" nez ze by mel zdravotni problem. Prala bych vam to taky. Jeste bych potrebovala, aby nebyl takovy morous, ale tak je to krev me krve. 

Offline Kokoska
35056 příspěvků moje polička 24. července 2022 00:01

Moje starsi vnucka (2 r.) se pry ted v tech vedrech rozhodla, ze si oblece jedine maminy kalhotky, budte radi za flitrove jednorozce apod.

Offline Kokoska
35056 příspěvků moje polička 24. července 2022 00:02

betsey taky preju vsechno nejlepsi, at se oslava vyvede! 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 24. července 2022 00:16

Gatita jo, já si zas vždycky říkám, proč je Ríša takový šílený cholerik, zuřivec, vztekloun a strašlivě netrpělivý... a pak si vzpomenu, jaká jsem já.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. července 2022 00:58
Reakce na Pinot Noir:

Gatita jo, já si zas vždycky říkám, proč je Ríša takový šílený cholerik, zuřivec, vztekloun a strašlivě netrpělivý... a pak si vzpomenu, jaká jsem já.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. července 2022 01:00

Kokoska . A obliekla?

Offline Potrefenáhusa
38934 příspěvků moje polička 24. července 2022 05:35

Zuzuli já myslím, ze naši to ještě vůbec nenapadlo, ze by si mohla vybírat i oblečení. Zatím si podle mě nevšímá, do čeho ji navleču, max ukáže, ze je na tom kočička nebo ptáček (třeba)

to měla tuhle tchyně geniální napad, dostala jsem vynadano, proč ji kupuju boty přes internet, ze holcicka si musí boty vybírat před zrcadlem a musí se ji říkat, jak ji to sluší!!! Jo, tak na to se moc těším, až k tomu peklu vyberu bot přistoupí ještě holcicka s vlastním názorem (teď jsem teda nový boty nějakou dobu nekupovala, ale ještě na jaře to trvalo 3 dny, než byla ochotna si nový boty nechat na noze, v obchode si tu akci radši ani nepredstavuju) 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 24. července 2022 06:54

Zuzuli Uf, máte to veselý. Čekala bych to u staršího dítěte, holt někdo má názor od mala.

Potrefenáhusa Tchyně chrlí samý perly, koukám. Mě teď čeká nákup prvních pořádných bot a rozhodně nerisknu nákup v prodejně. Vím přesně, jak by to vypadalo - hned jak by pochopil, že je potřeba spolupráce, chytnul by se mě jako klíště a ukazoval na dveře, pak by spustil řev, a měření nohy nebo pokus o nasazení boty by skončilo afektivním záchvatem. Ani by se v nich neprošel. Vidím to v živých barvách.

Teď má dvoje capáčky - jedny krásný hnědý a pak růžový s myškou, který jsem kdysi koupila na bazaru jako náhradní. Při obouvání samozřejmě vyžaduje ty růžový, který už jsou notně jetý a mají vytahanou gumičku, jak si s ní pořád hraje. Stavu bot nepomáhá ani to, že v nich musí všude - bosý nohy na písku jsou no go. Když někam jdeme a myšky schovám, tak se vzteká a hledá je, takže chodí zatím hezky oblečenej, ale ty boty jsou teda děsný.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 24. července 2022 06:58

Pinot Noir To je přesný! Netrpělivý vztekloun, to jsem já. Rozdíl je jen v tom, že já byla jako dítě absolutně bezproblémová, kdežto dítě je expresivní od mala.

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 24. července 2022 07:11

betsey Všetko najlepšie! No ešteže máte tie pernicky,  čo by inak hostia jedli ?

Offline Potrefenáhusa
38934 příspěvků moje polička 24. července 2022 07:27

Len mne to v tom krame přijde s takhle malejma zbytecny, lip to člověk změří a vyzkouší doma 

no a tchyně vzdycky tak něco bez rozmyslu placne, co ji slina na jazyk prinese, do hodiny si to ani nepamatuje (syna má stejnyho) a já z toho mám půl roku hlavu jak pátrací balon 

ale ona teda už od narozeni není spokojena se satnikem ditete, tak jsem na to dost citlivá. Z outfitu, co dávala jako inspirace Zuzuli , by ji mrsklo (přitom dite vidí tak jednou za měsíc, když se vnutime)

Offline letfenixa
10910 příspěvků moje polička 24. července 2022 07:42

A ja si zas koľkokrát poviem, aký je syn trpezlivý,  akože fakt. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 24. července 2022 08:39

Potrefenáhusa nakup bot byl zrovna uplne v pohode. Naposled jsme byly v Naboso v Dejvicich, slecna obesla police, vyndala z nich vsechny ruzove boty, ja z nich jedny vybrala nohu si zmerit nechala, rozove boticky si rada nazula, zapozovala pred zrcadlem a ve vybranych rovnou odesla, neoochotna je sundat, protoze ma prece nove ruzove boty

Z ni se za ten pul rok, co se mnou musela porad nekam na odbery a k lekarum, stala otrla svetacka, co se rada vsem cizim lidem predvadi. Naposled bavila svym zpevem a tancem cekarnu na onkologii. Takze nakup bot je uplna davacka. Pokud teda maji ruzovou botu odpovidajici matcinym pozadavkum

Len taky jsem to cekala pozdeji. Jeste ani neumi poradne mluvit, ale nazor ma jasny

Offline Kokoska
35056 příspěvků moje polička 24. července 2022 08:47

Mrakoplas jasne, sice je podle fotky misto na bocich mela vytazeny do podpazdi, ale vypadala velice spokojene.