Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 16:57

Zina Diky za info. Ono se to bohuzel uz jen zhorsuje. Chodil s berlema, ted uz jen lezi.

Online Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 17:09

tv Víš že jsem si na tebe nedávno vzpomněla, jak asi bojuješ? Držím pěsti, já taky vím, co je to fungovat jako svobodná matka s dětmi nonstop na krku (i když muže mám, ale odjíždí dřív než děti vstanou a vrací se nejdřív v sedm, akorát na pohádku, a když mělo první dítě asi tři měsíce, jezdil domů cca čtyři měsíce jen na víkendy, potom jsme byli v zahraničí, neměla jsem k tomu ani žádnou babičku, kamarádku, nic, děti jsem učila doma, prostě nula času pro sebe). Ovšem já aspoň nemusím řešit peníze. Taky se musím přiznat, že když byly děti mladší, kolikrát jsem měla ten barbucha přístup-chlap je práce navíc. Všechno jsem si zorganizovala podle sebe a on mi do toho vnášel chaos  Ten bonus v podobě volných víkendů ti pomůže, hlavně se nějak nevyhýbej tomu, mu děti svěřovat, fakt ten čas budeš potřebovat. I když ti třeba ze začátku budou paradoxně chybět, musíš se z toho snažit vytřískat to nejlepší pro sebe. Drž se, bude líp!

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 17:20

tv držím palce

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 17:56

tv a ja si stezuju no teda to je fakt na masli. Potlapkavam...

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 18:51

Garfie 

Jo, přesně, "chlap je práce navíc"   a eště ke všemu na něj musíš brát ohledy - chce jít radši do jinýho parku než ty, dětskou kaši nejí... když už se do něčeho pustí tak by člověk vyrost a radši si to udělal sám (přebalování a oblíkání mimina typicky)... a eště by žvanil a kdovíco jinýho, když ty se chceš jenom odebrat na věčnost... prostě rušivej element a přítěž to je 

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 18:56

barbucha Ty jo, tak naštěstí mám z muže úplně jiný dojem. Akorát u toho přebalování, oblíkání a krmení radši nejsem, jelikož se na to taky nerada koukám, ale tak nemusím být u všeho, že?  

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 20:12

Garfie Moc dekuju, za podporu. Je to mazec, pripadam si obcas dost vyhorela, ale vidina volnych vikendu me naplnuje optimismem. Ja se tomu rozhodne nevyhybam, to se neboj. Nedavno jsem byla asi 12hodin bez deti-to se mi, mimochodem, naposled podarilo snad pred temer tremi lety-a byla to parada! Obedvala jsem jako clovek, opalovala jsem se a koupala, hrala karty!!! a zavrsila jsem to grilovackou u kamaradu na terase. Normalne jsem na chvili zapomnela, ze ty deti mam!

slniecko rasaNori Diky, zeny. Ja se zase nekdy ozvu, jak se mam.

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 20:21

A ted z veselejsiho soudku. Z vajglu jsme presli na popelnice. U kazde popelnice, kterou potkame, musim rict :"To je popelnice". Syn udela: "Brm brm" a ja musim rict:"Ano, popelnice vyvazeji popelari". Nejlepsi je to v pondeli, kdy se vyvazi, takze jsou pred plotem u kazdeho domku a cekaji jen na nas. Kdyz jdeme kolem velkych popelnic na trizeny odpad, syn na kazdou ukaze a ja musim rict, co se tam dava, takze sklo, plasty, papir, plechovky...senzace. Sledujeme veskera zajimava vozidla, uz v nich mam docela slusny prehled. Nejvic samozrejme popelare. Je roztomile, ze ti borci, co jsou vzadu na stupatkach, uz detem automaticky mavaji, jen je zahlednou.

Online Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 20:22

tv Tak super! 

Mimochodem, já už se s jedním popelářem zdravím i v civilu...

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 20:27

Garfie  Me to asi taky brzy ceka. Mame na ne dost stesti.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 20:42

barbucha ja v tomto muža ak sa dá nekritizujem. Ide ma síce roztrhnúť, keď uprace a ja všade vidím, kde to neurobil poriadne, ale dôležité je, že tu je čistejšie (a že som to nemusela robiť ja) alebo ide do obchodu a kúpi iné veci než mu napíšem (to som inak doteraz nepochopila ako je to možné) a čo sa týka malého, tak to som ho nechala nech sa kľudne realizuje ako vie a naučil sa aj umyť zadok v umývadle, aj okúpať, aj obliečt a prebaľuje asi lepšie ako ja (keď som nevedela po cisárskom vstať z postele rýchlo na prebalenie, podujal sa na to on a odvtedy ho nechávam), rovnako z fľaše ho vie nakŕmiť len on (našťastie fľašu sme už týždeň nepotrebovali ).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 20:45

A inak, aj keď sa tu preberajú horšie veci, tak sa musím posťažovať, že mi lezie na city, že som od narodenia malého nikde nebola mimo okolo paneláku. Viem, že je maličký, viem že sa to upraví ale ja by som tak strašne potrebovala aspoň na hodinu ísť niekam na prechádzku, kľudne aj s ním v kočiariku, len nech to nie je okolo paneláku a môžem si tam dať obed alebo kávu s niekým...

Zas na druhej strane, vo štvrtok idem na hodinu na prac. stretnutie (je to asi 7 minút autom od domu) a už teraz dumám, či to zvládneme .

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 20:48

DrowRanger dodnes si živě vzpomínám, jak jsem poprvé asi 2 měsíce po porodu byla venku !sama! a neuměla jsem chodit bez kočáru.. pořád jsem sahala před sebe a hledala to madlo a málem se překotila

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 20:50

tv 

U nás jsou popeláři taky objektem zájmu, někdy nám mávají i domů. Dál jedeme v traktorech, stavebních strojích a vlacích. Syn má perfektní přehled o autech v rodině. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 20:50

tv Ááá, dneska jsem myslela na to, kdo to byl s těmi vajgly!! Dcera teď chce pořád ťapat, ale zastaví se u všeho, co podle ní na chodník nepatří. Napřed si na to chtěla sáhnout, ale nějak jsem jí vysvětlila, že je to "fuj". Tak teď jenom ukazuje a ke každému ukázání udělá "ííí?" a já říkám Fuj...fuj...to je fuj...taky fuj...Takový přívod vody nebo plynu v chodníku je pak příjemným zpestřením.

Jinak tedy taky moc držím palce, nejednou jsem myslela na to, že matky, starající se o děti samy, mají můj neskonalý obdiv. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 20:55

viktorka_od splavu  

Mne ani tak nevadí ten kočiar, mám kopec známych, čo majú voľno aj cez deň, teraz je tu všade tak krásne, toto je moje najobľúbenejšie ročné obdobie a ja som sa neskutočne tešila na dlhé prechádzky s mužom, kamarátmi a psom a ten náš červík naďalej bojkotuje kočiar aj auto...

A až dnes som si uvedomila, aká som z toho zúfalá, lebo som vypenila večer na muža kvôli tomu, že bol ráno behať (sama som ho poslala aby vybehal psa) a potom pri chlapoch, keď nám montovali televíziu, samozrejme následne od druhej malý chcel byť len pri mne a ja som si uvedomila, že som ho od včera večera mala nonstop len ja až do cca tretej a to prosím pekne skoro neplakal a len spal/driemal a kojil sa a ja som pri tom čítala knihu...

Fakt Vás obdivujem všetky, čo ste boli/ste na materskej bez pomoci chlapov, ktorí boli/sú celý deň v práci, a vlastne obdivujem aj tie, čo dali malé bábätko popri 2. dieťati - ako sa to dá? 

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:13

DrowRanger dodnes si živě vzpomínám, jak jsem poprvé asi 2 měsíce po porodu byla venku !sama! a neuměla jsem chodit bez kočáru.. pořád jsem sahala před sebe a hledala to madlo a málem se překotila

Jednou jsem se v obchode pristihla, ze se pohupuju sem a tam, jak jsem byla zvykla s ditetem v nositku. Dite ale bylo doma s tatinkem 

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:13

dynda Traktoru tady jezdi pomerne dost, vzdy je to udalost.Jojo, ja porad jedu v domichavacich, celnich nakladacich, buldozerech...

Mohučanka  My musime spolecne pojmenovavat i exkrementy. Takze je to bud bobo haf haf nebo bobo pip pip. Dnes uz rekl v podstate prvni vetu: "Bobo ble hafhaf".

A diky.

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:17
Reakce na tv:

prvni vetu: "Bobo ble hafhaf".

Offline Pherenike
70 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:21

ziginka Já zas popojížděla v obchodě s nákupním vozíkem sem a tam jako s kočárem...