Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:24

ja som dnes s dieťaťom v autosedačke čakala na muža pred obchodom. dieťa sa mi zobudilo a začalo plakať. Tak som začala po parkovisku jazdiť systémom pár metrov dopredu na jednotke a pár metrov dozadu na spiatočke, takto asi desať minút (simulovala som kočík). Kukalo nechápavo na mňa asi päť ľudí 

Offline Pherenike
70 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:26

betsey  a zabralo to?

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:26

viktorka_od splavu .

Ctyrikrat denne jezdime kolem zvykacky na kraji chodniku. Pokazde se u ni zastavi, ja musim rict, ze je to zvykacka. On udela zvuk, jakoze prska. Ja reknu: "Ano, nekdo vyplivnul zvykacku". Pak rekne: "Ble". A ja reknu :"Ano, na to se nesaha, je to ble". A tak to mame kazdy den.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:27

tv Taky jsem na tebe k tematu vajglu myslela. Dcera sbira ruzne odpadky a nosi je do kose. Jedeme na hriste, mala na odrazedle, velky na kole. Mala uvidi vicko od piva, necha kolo kolem, sebere vicko a bezi hledat kos. Starsimu je lito, ze nevykonava zasluznou cinnost, vicko ji sebere a chce ho vyhodit sam. Mala dostane amok. Vicko ji vratim, vyhodi ho, sedne na kolo a za chvili jedeme dalsi rundu. Mne tecou nervy, prichazime na hriste. Na trave lezi obaly od piti, jdu je sebrat a vyhodit do kose. A prestavam se divit... 

Jinak teda ted vsechny odpadky ale i kose komentuje: beh, beh, ty, ty, ty a hrozi ukazovackem...

Offline Pherenike
70 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:30

Starší hrozně fascinovaly kanály. U každýho jsme se musely zastavit a zkoumat ho. Byla jsem hrozně ráda, když jí to přešlo...Bála jsem se toho, až to přijde na druhé dítě, ale to naštěstí kanály nějak netankovaly :-).

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:32

Tabea Ale to je skvely, ze sbirate odpadky! A deti se opravdu uci napodobou, jak vidis.

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:33

tv jojo, znám, a pak ještě čtení/vyprávění pohádek denně pořád té stejné dokola... dokud se neomrzela, třeba dva týdny, a pak teprve další

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:37

viktorka_od splavu ty pohadky kolem dokola mi kupodivu nevadily. postupne jsem to vypilovala, menila ruzne hlasy a tak. dokonce jsem byla schopna cist Medvidka Pu v slovenstine a menit u toho jmena na ceska, ktera deti znaly z filmu (jedno zvire, myslim Ru bylo jineho rodu - pohlavi). 

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:39

tv Jojo, super. Znama mi doporucovala zvazit, ze bych si na kocar pridelala pytel na odpadky. Ze by se mala tak nenabehala a lip by to odsejpalo....

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:39

continuity mně to taky nevadilo, ale přišlo mi to ze začátku hodně divný:-)

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:43

Tabea  Ja ted cetla o bezcich, co zaroven sbiraji i odpadky. Tak to tak muzes pojmout. Syn taky rad hazi do kose, ale na cizi odpadky jsem ho zatim neucila.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:57
Reakce na tv:

dynda Traktoru tady jezdi pomerne dost, vzdy je to udalost.Jojo, ja porad jedu v domichavacich, celnich nakladacich, buldozerech...

Mohučanka  My musime spolecne pojmenovavat i exkrementy. Takze je to bud bobo haf haf nebo bobo pip pip. Dnes uz rekl v podstate prvni vetu: "Bobo ble hafhaf".

A diky.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:57

DrowRanger Ja mam pritele hodne sikovnyho a ochotnyho ohledne pece o dite (nekdy az moc, tuhle jsem mu doporucila at si s chlapama z prace otevrou laktacni poradnu, protoze fakt rozeberou vsechno). Nicmene obcas nespava dom, no desila jsem se tech dnu jako blazen, ale ono je to kupodivu v pohode. Sice druhy den uz se o malou spise tak mechanicky staram typem robota a uz s ni moc neklabosim, ale stejne bych ten stav oznacila spis jako otrava nez unava. Takze ono bys to zvladla taky, ale kdyz nemusis, tak si to ani nedokazes predstavit. 

Na vychazky pujdes neboj, jen to chce cas. Ja uz narazila na fajn maminku, bohuzel nase deti se casove neschodnou ve vychazkach, takze spolu stejne nemuzeme vyrazit a chodim sama. No ale vcera jsem narazkla na jednu znamou a to byl masakr. Ma take ditko a chce se punktovat, ale ja nechci, uplne jsem dostala strach, ze takhle taky pusobim na lidi, ze muj pohled na sebe je ,,otevrena a zabavna,, a druhy si rikaji ,,vylizana,,.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 21:58
Reakce na Pherenike:

ziginka Já zas popojížděla v obchodě s nákupním vozíkem sem a tam jako s kočárem...

​ja som sa ho zvykla snažiť zabrzdiť ako kočík a pri každom regále som hrabla nohou do vzduchu

betsey Tabea 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 22:03

tv Citim s tebou, ja bych byla vyrizena, zrovna dnes jsem premyslela o jedne zname, co ma deti tri ve veku do peti let, chlap jiz take v tahu, sice s detnou a se zavazky, ale v tahu. Tak drzim pesti at to vsechno zvladnes. 

Popelari leteli hodne u synovce, taky mavali, podle me ti chlapici jsou zvykli mavat na deti na kazdem rohu. No a synovec se nauicil ukazovat palec nahoru jakoze je nekdo jednicka, no jenze u tech popelaru si to nekak popletl a dal ho dolu.   V kontextu te situace a povolani popelare to bylo fakt smutny.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 22:07

slniecko Ja u nas na dedine nechavam kocar pred samoskou, tam mi ho nekdo ze sousedu maximalne povozi. A minule jsem ho nezabrzdila (!!!!!) a von mi odjel. No jsem fakt uplne blba. Bylo to sice na rovine, jenze asi zafoukal vetrik a sup uz jel. No ten pocit, kdyz jsem vykoukla vylohou a on tam nebyl, vysla ven a on byl asi o tri metry dal....no fakt blba. Jsem zvykla nebrzdit, ponevadz to malou nekdy to odvrzdovani budi, ale trava a zamkova dlazba je velkej rozdil.

Online 999
19821 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 22:10

Karja Prosím tě, nechodí tvůj manžel s kamarády na pivo do hospody na Malou Stranu? Nedávno jsem vyslechla přednášku na téma kojení, bradavky, možné přikrmy... Tři chlapi nad pivem tři hodiny....

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 22:27

999 Ty jo, no rika, ze na pivo nechodi, kdyz neni doma!!! Ne delam si legraci, na Malou stranu nechodi, ale podobny temata s novopecenejma otcema probira, tuhle mu sef o pulnoci o vikendu posilal smskou tip na nejaky homeopatika na zanety v prsu. Od ty doby, co je google jsou chlapi hrozne chytry! 

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 23:04

999 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 05:50

Karja jo muz je od jiste doby taky odbornik na prubeh porodu a peci o dite:D