My byli na Lešné letos na začátku července. Taky bylo dost lidí, ale šlapali jsme na sebe jen cestou od žiraf dolů k pavilonu slonů, tam je ta cesta dost úzká a klikatá a tam ti fakt jiní lidi překáží
A taky se rejnoci z chovatelských důvodů nekrmili, což mrzelo Rostíka, on z toho krmení byl loni úplně odvařený, smál se a výskal nadšením na celý pavilon. S těmi slony se počítá, že by to v budoucnu mělo být safari dostupné jen nějakými auty nebo autobusy, ten výběh je vážně velký a asi byli za horizontem. My tam na ně taky museli chvíli počkat a pak se vynořili na obzoru, no skoro jak v Africe.
Vše o těhotenství a dětech
Karja V Napajedlech to náhodou docela rozjel městský Klub kultury - určitě omrknout jejich web, třeba by se něco našlo. A u hřebčína se dalo normálně chodit kolem pastvin, přivolat si koně a pohladit - ale je fakt, že to x let zpátky, nevím, jestli je to stále tak přístupné. Nějaké prohlídky pro veřejnost ale myslím taky mají. A Archeoskanzen rovněž doporučuju.
Baťovým kanálem jsem se nikdy neplavila, to vám neporadím. Jo a jestli máte rádi zříceniny, tak si zajděte na hrad Lukov, tam by to pro holky nemuselo být špatné.
tina Popravdě, mě dost překvapilo, když se tu někdo pochvalně zmiňoval o Lešné, aniž by zmínil strašlivé davy. Ale možná se fakt povedlo vychytat správný okamžik. Osobně to tam považuju za nepoužitelné celou prázdninovou sezónu (možná tak, když je fakt hnusné počasí
).
Kdybyste si chtěli kousek zajet na druhou stranu, tak v Ostrožské Nové Vsi je nějaký komplex hřiště a rozhledny, jmenuje se to Slovácký dvůr. Pak je tam pumptrack, ale nejdůležitější jsou tamní štěrkoviště - u toho, co je hned u vlakové zastávky, je i zázemí a je teda zpoplatněné, o kousek dál je pak volně přístupný Čtverec. My tam jezdily se ségrou jako děti s dědou na rybářskou chatu, úplně to tam miluju, bezva koupání.
dzizisketa no, krása![]()
Estara Liberec před rokem teda mnohem lepší a celkově se mi tam líbilo nějak víc...
tina ty jo, fakt? Pro mě je liberecká zoo asi nejhorší, co jsem v poslední době navštívila. Přišla mi celá taková ošuntělá, výběhy malé, jídlo špatné,...
Evaeva ošuntělejší určitě, ale zanechalo to tam na mě lepší dojem. A máme rádi Jihlavu, je taková malá, ale s malýma dětma tak akorát.
tina myslím, že jim hrozí, že přijdou o licenci.
V Jihlavě jsem byla tak před deseti lety, ale dojem zanechala skvělý.
Evaeva Liberecká zoo totálně zamrzla v čase. Takové krásné místo by to mohlo být.
My v tom Zlíně byli před pár roky na sv Václava, bylo tam nádherně. Teď jsou davy asi všude.
Evaeva Liberci taky? To jsem nečetla, ale prý musí ukončit chov bílých tygrů.
Velký problém mají v Ústí, tam už je ztráta "licence" jistá.
Sweet Potato ty profláklá místa je lepší navštěvovat mimo sezónu, no. Ale teď jsme byli v Prachovských skalách a čekala jsem to o dost horší.
Keď už spomínate tie zoo, prr mňa je najlepšia zoo kontakt v Liptovskom Mikuláši. Teda ani nie tak pre mňa ako pre Alicu, ktorá nemá veľmi rada zvieratá
tam je to tak akurát, a kvôli iným atrakciam je aj tak problém ju odtiaľ po celom dni dostať
Do jihlavskej zoo sme sa raz vybrali ešte s bývalým. Nezamenili smw si peniaze, a tak sme pohoreli už na parkovisku, spôsobili tam veľké kolóny, bo sme nemali čím zaplatiť parkovné, potom sa smutne otočili na parkovisku a išli domov
Sweet Potato já to úplně podrobně nesleduju, něco takového jsem zachytila, možná šlo jen o velké šelmy.
Evaeva Nevím, jestli mluvíme o tomtéž.
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/zoologicka-zahrada-liberec-david-nejedlo-reditel-rozhovor-bili-tygri.A180909_181123_ekonomika_ane
Tohle už je pár let zpátky.
Sweet Potato ne, tak to já zachytila zprávy o "nařízení" od asociace zoo. Určitě to bylo z poslední doby. Ale fakt jsem to moc nesledovala.
Evaeva Aha, to je pravda, měla by se v budoucnu modernizovat a rozšiřovat, aby o členství v EAZA nepřišla.
Sweet Potato cože cože, my jsme chtěli na tygry příští týden ![]()
žluťásek Asi před dvěma roky samec zemřel a psali, že nového už shánět nebudou. Ale samice tam asi pořád je?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí