tina My jezdíme vlastně jenom do Jihlavy. Ja to mám ráda, že tam právě nejsou moc lidi a je to male. Byli jsme tam v červnu, odpoledne ve všední den a pohoda veliká. V Praze jsem teď v dospělosti byla jednou a na mě je to prostě už moc velké, dezorientuji se, desáté zvíře už nevnímám:-D. Ta Jihlava je fakt fajn, u stánku si člověk v klidu objedná, žádné fronty na záchody, a řekla bych, že je relativně levná.
Vše o těhotenství a dětech
Karja jo a potvrzuju bezva koupání v Ostrožské Nové Vsi. dzizisketa
Karja mně v pražské vadí ty davy, velikost by mu ani nevadila. MHD to tam máme skoro hodinu, abych tam jela s dětmi sama ve všední den. Naši tam vždycky chodí nějaký podzimní den, kdy už tam tolik lidí není.
V pražské jsme byli vloni během prázdnin a normálně jsme to po půl hodině vzdali, k některým výběhům se nedalo pro davy vůbec dostat. Takže další návštěvu plánujeme na nějaký deštivý všední den.
Minulý víkend jsme byli na zdejší doporučení v Plzni, tam se mi líbilo moc, lidí teda bylo taky hodně, ale bylo to únosné. Mně se tam možná ještě víc než výběhy se zvířaty líbila tamější flóra, krom zoologické je to totiž i botanická zahrada, takže jednotlivé části jsou osázené vždy v nějaké stylu, třeba jihoamerická pampa atd, fakt hezký to je.
Malýho to teda moc nebralo, největší úspěch zaznamenal bambusovej plot :-D, ale pro větší děti je tam dino park. Tam se platí vstupný zvlášť, takže jsme tam nešli, ale nepochybuju, že větší děti by to ocenily; přes plot jsem zahlídla dinosaura kejvajícího hlavou a trochu mě to tam pak taky táhlo.
Zina jo, pražská zoo se dá jenom ve všední den, když prší. Plzeňská se nám taky moc libila, krom ty botanický části se mi nejvíc líbily hospodářsky zvířata, měli tam obřího přeštíka, kterej se nechal drbat rejžákem. Naopak velký zklamání byla decinska, kterou nám doporučilo několik lidi. Ústeckou a chomutovskou bych taky nedoporucila, tam teda občas jezdíme, maj tam pěknou sbírku různých druhu koz.
ted naposled jsme byli v Olovnici a já z toho byla uprimne zdesena, v jakých podmínkách je možný chovat šelmy, fakt tristní a smutny, tak do Olovnice nejezdete
Sweet Potato Ano hrozi. Celkove by museli prekopat koncept. To znamena bez velkych selem. A ja rikam dikybohu.
Karja neviem ako na Baťáku, ale s tými loďkami je to ťažké...ja si pamätám, ako sme to s bratom milovali, keď nás naši brávali parníčkom po Dunaji keď sme boli malí (sedela som ako princezná - lebo som mala vždy slávnostné šatičky, to bývali nedeľné kratochvíle, nechala sa obsluhovať a pozorovala ako sa hojdáme a ako plynie krajina naokolo....), tak sme raz vzali naše deti a
....dcéra lietala po celej palube a snažila sa vniknúť všade kde sa dalo a snažila sa nakláňať z lode aby lepšie videla, a synovi sa podarilo dostať nejako do strojovne a snažil sa dosiahnuť na všetko, čo vyzeralo, že sa dá stlačiť, alebo zatiahnuť....dodnes mám pot na chrbte, keď si na to spomeniem....dvaja sme ich ledva zvládli...ale je fakt, že tu sú tie plavby dosť dlhé - ide sa z BA na Devín a nazad a proti prúdu sú to 3 hodiny. Tak možno, ak sú na Baťovom kanáli tie plavby kratšie....
Jeste muzu lehce doporucit malou zoo v Zitave. Je to tak na chvili, ale moc hezke. Moje nejoblibenejsi je asi ve Dvore, ale davy jsou tam taky velke. Minule se tam navic porvali nosorozci a jeden spadl po zadech do takoveho odvodnovaciho kanalu a nemohl ven. To bylo dost hrozny. A uplne nejhorsi zoo jsem zazila kdysi v Dublinu. To bylo priserny misto, zastarale. Lidi treba sahali na nosorozce ve vybehu, zadne oddeleni. No proste mi tech zvirat bylo lito. Ale je to skoro 15 let...
Já byla před 14 dni neplánovaně v zoo v Norimberku. Zdaleka jsme neprošli všechno, ale líbilo se mi, jak byly výběry zakomponované do krajiny (skal). Jsou tam i delfini a show s nimi, tam teda nedovedu říct, jak moc je to prostředí pro ty delfíny vyhovující.
Nejhorsi zoo, co jsem viděla, byla v Dubaji, zavřeli ji teprve před par lety. Tam byly fakt jen klece, kachličky a hic. Apatickej orangutan sedel sám v kleci...![]()
Zina mého staršího syna taky zvířata moc nebrali, vlastně ho to celkem drží do teď, když není zoo kontaktní. Zato mladší miluje každou slepici, co vidíme přes plot.
Tabea to zní fakt strašně
dost drsná zoo byla i v Bangkoku, to byl spis takový lunapark, z toho jsme byla taky docela v šoku, ale pravda, je to už přes 10let, tak tezko říct, jak to tam vypada dnes.
Karja vidis to, my jsme byli v jihlavske zoo predevcirem a davy byly, narvane parkoviste, vic nez pulhodinova fronta na vstupenky a vsude lidi. Pridirat se tam s kocarkem nic moc teda. Vzhledem k tomu, ze bylo utery dopoledne, nas to prekvapilo. Naopak, loni jsme se 2 x cestou ze Slovenska zastavili v Zline Lesne a lidi tam bylo tak nejak primerene. Takze asi zalezi, jakou vlnu zrovna clovek chyti
Jeste je moc pekna zoo v Hluboke nad Vltavou, byli jsme tam letos a uplne me nadchnula! Je idealni pro mensi deti, neni moc velka a vsechna zvirata jsou krasne videt i z vysky batolete. Misty se prochazi primo mezi zviraty, hlavne mezi ruznymi vodnimi ptaky, cast expozice vede dokonce po chodniku nad rybnikem.
Malenge tu dubajskou už nepřestavovali, protože postupem času nebylo kam to rozšířit, jak se město rychle rozrostlo. Místo ní je teď Dubai Safari park, pro zvířata určitě lepší, ale jinak rozhodne nedoporucuju.
Ještě promo pro Norimberk, mají tam kapustnaky
. 
Malenge tu dubajskou už nepřestavovali, protože postupem času nebylo kam to rozšířit, jak se město rychle rozrostlo. Místo ní je teď Dubai Safari park, pro zvířata určitě lepší, ale jinak rozhodne nedoporucuju.
Ještě promo pro Norimberk, mají tam kapustnaky
. 
Mně se hrozně líbí zoo v Dolní Pěně, někdo už ji tu doporučoval.
Prosim vsechny pupínkology. Může mít dítě neštovice jen na nohou? A pár jednotlivých na rukou? Nebo může být 7. nemoc kromě chodidel na celých nohách? Od pondělí s něčím válčíme, naše doktorka má dovolenou. Dceru izolujeme na pokoji, jídlo jí nosíme. Teplotu nemá, pupínku jen na nohou, ale spíš fakt pupínky než nějaké puchýřky. Po ránu a po spánku jsou bledé, skoro neviditelné, pak zase vyskáčou... Nechce nic moc jíst a pít, vybírá si co si dá. Jistota je zmrzlina a sušenky. A váháme, co s ní. Jestli jet domu (pokud by to byly neštovice, je to asi nejlepší volba), nebo to bude brzo za námi a užije si zbytek dovolené
Jinak je v pohodě, běhá, skáče, dělá blbosti, teplotu nemá... Pupipnky má na chodidlech a nohou, na těle a hlavě vůbec nic, na rukou asi 5 dohromady.
dynda já, já, já to byla ![]()
A v tom bludišti poblíž jste taky byli? My ne, děti chtěly ještě na koupaliště.
MPLee noha, ruka, pusa muže být i na zadku nebo na kolenech. A v puse nic nemá, když nechce jíst?
MPLee a do pusinky ses koukala? Krtek měl teď 7. nemoc s teplotou jeden den a jen pár pupínkama na nohách a rukách a pár jich měl teda vevnitř v puse, vypadaly jak afty. A po odeznění té teploty byl taky plný energie, jen jedl ještě méně než obvykle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí