Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 09:06

Karja my máme s kamoškou deti týždeň po sebe - obe zatiaľ neznášajú kočík, ale ten jej, keď ho doň už dostanú aspoň zaspí, ale bohužiaľ max na hodinku, takže kočíkovať bude s kým, zatiaľ teda komunikujeme cez internet .

Ono raz za čas sa o malého starám výlučne ja, aj v noci aj ce deň, keď muž je preč alebo sa potrebuje vyspať, lebo šoféruje (a poslednú dobu si zvykol odchádzať nadránom do obývačky, ehm...že aby sa aspoň trošku vyspal...) ale teda nenapĺňa ma to. Ja fakt neviem, či mi chýba dáky materský gén alebo čo...

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 09:13

DrowRanger Mně to taky nenaplňovalo, a to je dost eufemismus, doslova mě to nebavilo, ale je to čím dál lepší a jakmile uvidíš nějakou zpětnou vazbu, je to najednou všechno jiné. Synovi budou dva roky a já se nemůžu jeho přítomnosti nabažit. Je úžasný, úplně se s mužem nad ním rozplýváme, až se tomu musíme někdy smát. Asi by už potřeboval sourozence, ať trochu "spadne z lopatky". To přijde, neboj se. Ten začátek je třeba přežít a pak i nemateřský balvan mého typu začne roztávat!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 09:42

Mě se včera v práci po poradě šéf ptal, jestli nemám nejaky tip na chladivy krém na brdavky. Je mile, jak to někteří chlapi prožívají 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 09:59

Pinot Noir áno, tým sa utešujem...ako keď spinká, je na zožratie, aj keď nehnevá a neplače a musím poklopať, že už plače oveľa menej ako predtým. Hádam o také 2-3 mesiace to už bude lepšie :)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 10:06
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 10:08

DrowRanger 

To si piš, půlrok a pak rok a to už je malej človíček, žádný mimino.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 11:08

Já si včera udělala zážitkové odpoledne (v podstatě je to smutný příběh o tom, jak málo mi stačí ke štěstí měsíc po porodu :). Poprvé od konce 1. trimestru jsem si oblékla normální sukni a tričko, no nemohla jsem se na sebe v tom zrcadle vynadívat, tahle hubená a krásná už jsem si nepřipadala hooodně dlouho. Naložila jsem dítě, odvezla do města bráchovi, kde švagrová jezdila přes hodinu s kočárem v parku a já si mohla nakoupit, sice převážně jídlo, ale zvládla jsem si koupit i baleriny  Jen cestou domů, jsem jela kolem parkoviště, kde jsem parkovávala když jsem chodila do práce a málem jsem obrečela jak mi i toto chybí. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 12:01
Reakce na Karja:

slniecko Ja u nas na dedine nechavam kocar pred samoskou, tam mi ho nekdo ze sousedu maximalne povozi. A minule jsem ho nezabrzdila (!!!!!) a von mi odjel. No jsem fakt uplne blba. Bylo to sice na rovine, jenze asi zafoukal vetrik a sup uz jel. No ten pocit, kdyz jsem vykoukla vylohou a on tam nebyl, vysla ven a on byl asi o tri metry dal....no fakt blba. Jsem zvykla nebrzdit, ponevadz to malou nekdy to odvrzdovani budi, ale trava a zamkova dlazba je velkej rozdil.

​Tak, kým sa Matýsek nerútil dole lyžiarskym svahom....

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 13:17

Sairon Jo vylet do Billy byl taky muj kazdotydenni zpusob socializace. Ted uz je to lepsi, dokonce jsem s mimi byla cele odpoledne u kamaradu, pak ho zavezla domu a ,,parila,, az do pulnoci. Jenze stale je to to same, moji kamaradi jsou mladi a bezdetni a o program uzpusobenej miminum nema nikdo zajem,  takze zadny veljy rozptyleni zvlast v zime, moc necekam. 

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 13:43

Karja to máš náhodou dobrý, protože až za chvíli budou kamarádi mít taky děti, tak ty už to budeš mít zmáklý a malá bude kápo:-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 14:28

Mám inak takú otázku - ako teraz obliekate alebo ste počas leta obliekali novorodencov, aby im nebolo teplo? Náš sa nechce nechať nosiť bez perinky s pevným chrbtom, ale v tej mu je rýchlo teplo aj keď ho do nej dám len v plienke a poštolkách, keď som mu dala bod s krátkm rukávom, mal zas studené ruky. A to isté v noci, to ho už v perinke ani nenechávam, zakrytému plienko je mu zima a v deke síce vydrží, ale zobudí sa na kŕmenie celý spotený...

Skúšala som aj tie plátené košieľky, ale teda v tom vôbec nechcel byť (myslela som, že to bude mať celkom chladivý efekt, ale protestoval proti tomu...).

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 14:40

Som úplne vystresovaná. Chodím tretí týždeň do roboty na plný úvazok, malý mal v lete 2 roky. Je u našich, zvyknutý je tam od malička. A tento týždeň robí hrozné "scény". Keď má ísť cez deň spať (moja mama ho pomerne dávno naučila pekne spávať v postieľke), tak začne plakať a volať ma. Dnes mi volala už úplne hotová z neho, keď už plakal cca 1,5 hodiny. Nič nepomáhalo, ale to nepomáha, ani keď som pri ňom, keď už je rozjetý. Nakoniec ho ukľudnila utieraním vlhkým uterákom. Ráno býval tiež v pohode, videl ma, ako sa obliekam, opýtal sa - ideme? a išli sme. Teraz plače a na všetko hovorí nie a nič. 

Mám úplne zovretý žalúdok a som rozklepaná. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 14:54

letfenixa 

Období vzdoru  Dělal by to pravděpodobně i s tebou.

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 15:15

letfenixa zjistil ze to bude naporad. ze to neni jen nahodna navsteva jako driv. a protestuje, je to zmena. zvykne si, vydrz.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 15:49

DrowRanger jedno z našich dětí bylo vždycky spocené ve spánku. I během bění se rychle spotí. Má to pořád. Do teď je jediný, který spí celou noc nepřikrytý a má teplé nohy. Neříkám, že je to tak i u vás, ale může být, že je prostě horkokrevný/otužilý už od miminka.

letfenixa souhlas s viktorka_od splavu zjistil, že je to napořád.

Offline Josefa
příspěvků moje polička 12. zaří 2018 17:16

DrowRanger ja uz si moc nepamatuju, většinou jsem na spánek zavinovala do takové velké upletove bavlněné jakoby pliny včetně ručiček takze stacilo tričko s krátkým rukávem. A kdyztak ještě prikryla. Nebo jsem ho timtez prikryvala. Ale ted uz nejsou ty největší vedra. Nic objevneho bohužel. Bud se poti nebo "mu musí být zima" :) 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 17:50

Pherenike zabralo 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 17:55

DrowRanger počas leta v tých najväčších horúčavách body s krátkym rukávom a ponožky, na noc zakrytá plienkou. Teraz body s dlhým rukávom, dupačky, a na noc teplé pyžamo plus prikrývam dvoma dekami. Máme studený byt, a v noci chodím kontrolovať, či sa náhodou neodkopala, lebo keď nie je dostatočne prikrytá, má poriadne studené ruky. 

A keby si skúsila nejakú tenkú deku zohnať? 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 18:17

DrowRanger studene ruce myslum nevadi, nam radili kontrolovat teplotu tela za krkem

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. zaří 2018 18:39

betsey dekou ho zakrývam tenkou fleecovou, lebo je dlhá a v noci sa spod nej neodkope, lebo nezakrytému mu je samozrejme zas zima (studené ruky, nohy, aj nos), na noc teraz ani nezavinujem, začalo mu to v spánku vadiť, potrebuje mať voľné ruky.

MaeGandal on je práve taký akoby spotený aj keď mu je zima, je vtedy akoby studeným potom pokrytý (už mu meriavam preventívne teplotu, či nie je chorý...), ale inak ten popis sedí, spotený je celý deň bez ohľadu na to, ako ho oblečiem...

Josefa to je krásne povedané

Candance nám vraveli na nose skúšať, vyskúšam aj ten zátylok.