DrowRanger Zkoušet na nose a rukou nemá cenu, zimní děti je mají ledové pořád. S tím nabalováním bych to nepřeháněla, zvlášť, když se potí. Mně se dítě potí, jen když má horečku, kamarádka má holčičku, která se potí od narození, musí nosit podstatně méně oblečení než náš kluk, jinak by byla úplně mokrá.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir my fungujeme už od pôrodnice prakticky len v tricku s dlhým rukávom a plienke..na noc dávam dlhé nohavice, zakrývam tenkou dekou spod ktorej sa neodkope, keby sa chce nosiť na rukách bez zavinovačky, v tej mu je totiž teplo, ale on len na rukách bez ničoo (ani v plienke) byť nechce.
Vonku v kočíku bez čiapky, tričko a nohavice, ak ideme ráno kým je chladnejšie tak deka, poobede len prekrytý plienkou.
Inak u nás ten nos a ruky aj nohy teplotu menia, trebárs po kúpaní ich máva studené kým ho neuhrejeme trošku.
A dnes som bola po prvý raz od pôrodu sama bez syna von na cca 40 minút, síce len na pošte a v Lidli po zrmzlinu, ale fajn mi to padlo, až na to, že cestou domov som skoro vybúrala
. Šoférovanie teraz nebude najbezpečnejšie, uspávalo ma to už predtým a teraz to bolo ako keby som si dala sedatíva..
DrowRanger Fíha, tak to s tím nošením, že nechce být jen tak bez ničeho, jsem ještě od nikoho neslyšela. Holt máš osobnost s vlastním vkusem už od narození
Náš zase nesnášel jakoukoliv jinou polohu než být hozený na stojáka přes rameno, tj. přesně tu, která je teď zapovězená. Všechny ty doporučované tygříky a klubíčka nesnášel. Vždycky jsem čekala, která uvědomělá matka mě seřve, že mu ničím zdraví ![]()
Pinot Noir klbôčko neznáša aj náš, neznáša aj tú na stojáka, páči sa mu akurát, keď ho po opláchnutí v umývadle nesieme opretého v takom skrčenom sede na prebalenie, tiež určite nič vhodné pre novorodenca. Tigríka som ešte neskúšala, on ako sa furt kŕmi má potom tendenciu si vždy ugrcnúť, lebo sa napcháva ako hus doplna...
A to s tou osobnosťou máš teda pravdu, je jej na mňa až moc
. Práve som ho hodinu kojila/uspávala na posteli, 2x sa uspal a následne po hodine sa prebral, že ako stačilo a poďme sa baviť, mám ešte minimálne hodinu do večierky...![]()
Pinot Noir Nam tu nastojaka trochu vic teda prehozenou pres rameno doporucovala laktacni poradkyne. Z tygrika me hrozne boli ruce a z toho pres rameno bedra. Ja se totiz hrozne prohybam, kvuli pocitu, ze mi spadne. No zlata nastojaka, muj tata dneska mimino posadil na gauc. Prvne si rikam v klidu, nebudu mu nic rikat, vsak je to na minutu a je to takovej pololeh polosed, skoro jako klubicko...a tata najednou ,,jeee to je takovej polosed,, a sup ji lupnul chudaka normalne kolmo!
Tak zrejme naozaj aj vzdor zautocil, ako sa moj zlaty chlapcek jeduje, neuveritelne. Reval, ze chce mlieko, ked som mu ho isla robit, tak odmietavo krutil hlavou aj rukou a povedal, ze to mam nechat. Po chvili som mu ho zarobila, zobral flasu do ruky a asi hodinu ju drzal, kym to mlieko vypil. Spat ma informoval, ze bude na gauci v obyvacke! Tak som musela pockat na spravny moment premeny Mr. Hyda na Dr. Jekylla a mohli sme ist do spalne, zapli sme vianocne svietelka (na zaluziach), dala som ho do postielky a pohoda. Teraz cakam, kto sa mi zobudi.
Tiez nam povedali skusat dietatu, ci je teple, na zatylku. Na rukach by mi to nepomohlo, maly ich maval ladove, ale neznasal byt dobre obleceny. Zmenilo sa to len nedavno, ze mava teple ruky.
Vcera sa maly vecer jedoval a nechcel zaspat, horko-tazko som ho uspala pred jedenastou a dnes som ho musela budit o 5.30 na kojenie (bezne sa sam zobudi okolo druhej, najneskor o pol stvrtej). Pani, ja som tak vyspata, ze ak este zaspi asi uz ja nezaspim o.O
Vcera uspaval muz, neb mi nebylo dobre. Pry generalka na odkojovaci vikend![]()
letfenixa Tímhle trestáním maminky za odložení do jeslí jsme taky prošli. Teď už je to lepší, i když občas má taky ještě svůj den. Zpočátku býval zbytek dne, kdy se vrátil z jeslí, úplně na palici, všechno bylo špatně, dokola něco chtěl a pak to nechtěl, visel mi na noze a současně odstrkoval... To přejde ![]()
Pinot Noir Pevne verím, že to prejde, lebo už aj moja mama je z toho na nervy, a ona ich veľmi pevné.
Ráno sa zobudil Hyde, ale už mi to bolo vtipné. Po 45 minútach jedovania sa som ho obliekla a išli sme s trucujúcim dieťaťom vybrať kočík z pivnice, lebo predstava, že ho za sebou ťahám, bola blízko. Dupal a kričal, že kočík nie. V momente ako som otvorila pivnicu, tak sa usmial a povedal HAČAŤ. Dokonca aj mlieko v ňom vypil.
poloha na stojáka je zlá? fíha, to som netušila, a tým pádom máme problém. Je to jediná poloha, v ktorej sa utíši a je kľudná, keď ju to chytí
Máte někdo zkušenost, že by se dítěti zvětšená nosní mandle s věkem zlepšila i bez odstranění?
Pokud má dítě hlavičku opřenou až nahoře na rameni, není to tak strašné. Ale ano, je to nedoporučovaná poloha, protože při ní tíha hlavy tlačí dolů na páteř. Ze stejného důvodu by se děti neměly posazovat a stavět na nohy, dokud se nezpevní a nedokážou to samy.
dynda o posadzovaní a stavaní na nohy som vedela, ale o nevhodnosti tamtej polohy som netušila. No nič, dúfam, že som jej nezarobila na problémy
betsey Mě tak naši nosili a následky to nenechalo - a určitě nejsem jediná. Navíc za tu chviličku... je lepší to nedělat moc, ale někdy to asi jinak moc nejde. (Že mě tak nosili vím z fotek, protože mě tak určitě nenastavovali jen na ně).
Solathis Tak dřív se téměř jinak nenosilo. A posazovalo se a stavělo. Už na pohled je jasné, že ta hlavička je na mininčí tělíčko moc těžká. Proč to pokoušet? Páteř si huntujeme celý život, proč se tomu u svých dětí nevyhnout, co to jde. Jasně, naprostá většina dětí kvůli tomu nezchromne. Ale kdo může říct, že nemá žádný problém s páteří a celkově pohybovým aparátem? A kdo ví, kdy se mu na něj založilo?
Sweet Potato Však proto píšu, že to snad nestihli poškodit, však má betsey krátce po porodu a že je lepší to s tím nepřehánět, když už to ví, ale je jasný, že jestli píše, že je to jediná poloha, ve který se dítě uklidní, tak se asi občas stane, že se do ní dostanou, než se uklidní (teď jsem myšlenku víc rozepsala, snad není úplně marná)
To je přesně ono, nějaký problém s páteří má skoro každý. Plus se tomu připisují i migrény, což je další velká skupina lidí. Vím o rodičích, kteří ta pravidla dodržují až fanaticky, což jsem já teda nebyla, ale sezení a stavění vůbec, to naštěstí stačilo lidem říct, že dneska už se to nedělá. Zakázaná poloha byla s tygříkem jediná akceptovaná miminkem, tak jsme ho v ní nosili, ale poučeni, že teda přehodit pořádně přes rameno.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.