Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 11:03

žluťásek Gatita Hele ja mam stejne nejradsi takovy jasny kratky pokyny ve stylu ,,plazeni se muze preskocit,, a hotovo, je mi to jasny. Jakmile si o necem hledam moc informaci, jde mi z toho hlava kolem a chytam schizu, ze neco delam blbe. Proste k tem detem neni navod...

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 12:53

Karja hlavní pokyn: nechat tomu volny průběh, každé dítě má své tempo :) sleduj jen jestli se pohybuje symetricky, tzn. otáčí hlavu rovnoměrně na obě strany, používá obě ručky, chytá se za oba palečky na nohou atd. Jestli se začne přetáčet na bříško v pěti nebo šesti měsících není zas tak důležitý. Výraznou odchylku by zaznamenala doktorka.

Náš chlapeček dneska objevil, jak se dají spojovat dřevěné koleje a místo snídaně si stavěl a jezdil po nich vláčkem. Dlouho jsem si ranní kávu tak nevychutnala 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 18:44

Miminko ma rymu jak tram, je zahlenena chudera, a tak otazka do plena, odsavat casto nebo jen kdyz je to nejnutnejsi? Uz jsem toho za odpoledne neco precetla, ale nevim no nazory na emiminech se dost lisi. Zatim jsem odsavala manualni odsavackou, ale mam I na vysavac, prej vytahne tu zadni rymu, ale radsi bych s tim pockala. Mimino jsem taky nabalila, dala na bavlnenou cepici jeste vlnenou a byla s ni cele odpoledne venku na vzduchu.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 19:43

Nas sa plazil ale blbo (ako tulen),  sadat sa naucil s nozickami do w,  az potom lozil a chodit zacal neskoro.  Vsetko blbe ale akokolvek som sa ho snazila naviest na spravnu cestu,  tak sral na mna a isiel si svoje. Tak co s nim 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 19:46

eukasol

Karja jen nejnutnejsi tou vysavacovou...

mne se osvedcuje zavesit vlhkou plenku na celo postylky, idealne ji trochu postrikat eukasolem od justu a nebo potrit tymianovou masti prsa - to je muj postup pry ryme i kasli

ten odkaz jsem davala pozdeji a zustal nahore, uz to nejdu menit

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 20:38

Karja souhlas s Candance takže odsávat nejspíš před spaním a kojením. Pokud se odsává moc často, tak sliznice začne vyrábět nadprodukci, aby doplnila

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 20:56

Karja Presne jak pise MaeGandal . Odsavala jsem pouze pred spanim a kojenim. Pri ryme jeste davam do loznice na nakrajenou cibuli plus vlhkou plinu. A jeste striknout do nosu Vincentku.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 21:08

Karja Pridavam se k tipu s nakrajenou cibuli, klidne na talirek do postylky k hlave, jestli v noci necestuje, nebo do ponozky zavesit k hlave. V loznici je sice v noci kvalitni puch, ale fakt to pomaha i u vetsich deti. Po odsati slany sprej do nosu. 

Byt hodne venku je taky dobry. 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 21:36

Candance Diky, ten just mi uz doporucovala i kamoska. Postylka je oblozena taky, just koupim v pondeli, to jdeme I k doktorce, tak taky poradi. Ted tu zacal zkuhrat I otec rodiny, to ten podzim uz zacina!

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 21:38

Diky vsem, tak tu cibuli dam.taky, puch mi nevadi!

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 14. zaří 2018 22:12

Karja já teda na tu odsávačku na vysavač nedám dopustit, odsaje toho mnohem víc za zlomek času. Jen ji případně vyzkoušej na sobě, jak ten nástavec přiložit k nosu. Když ho vložíš úplně do nosní dírky, vznikne dost rychle podtlak a nepříjemně z toho bolí hlava chvíli.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 19:47

viktorka_od splavu Ja mam nejakou svou celofazi a to ,,nuda, stereotyp, chce se mi zrat a seru partnera,,. Ja jsem chtela druhy, kvuli tomu prvnimu, byt jedinacek je votres, ale asi budou s veeelkym rozestupem.

žluťásek Diky, pokud se to miminkovi zhorsi, tak ji vyzkousim, zatim odsaju tou beznou a segra rikala, ze dokud muze dejchat, neni to poradna ryma, tak nevim no!

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 19:59
Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 20:08

Karja jojo chuť k jídlu sem měla taky, ale nejdřív to nevadilo krz kojení a pak jsem si našla na písku baby co chodily 2x týdně na aerobik, naštěstí:-) střídaly jsme se s autem takže nebylo možný vypadnout, ideál pro lenocha

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 20:29

viktorka_od splavu No ja doufam, ze se pak dokopu na jednou tydne bazen a jednou tydne joga, ale myslim, ze to tu tunu jidla nevyvazi.  Nejhorsi je, ze ja si to treba zvladnu nenakoupit, uvarit zdrave, ale k cemu mi to je, kdyz spajzka rodicu je jen o patro niz!!!!!

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 20:30

Karja no špajzky jsou zlo, to je jasný! hele ale já měla dojem žes třičtvrtě těhotenství prozvracela, tak si užívej že ti chutná a trochu se dej do kupy, tělo to potřebuje

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 20:49

viktorka_od splavu ja som fázu 1 asi preskočila a rovnými nohami vhupla do kríženej fázy 2,3 a 5, ktorá trvá už mesiac...(tá 5ka je len môj pocit, muž mi fakt pomáha, ale ja som asi mala byť chlap ).

Inak dnes mi písala mama, či sa na ňu hnevám, že som jej od utorka nevolala, na moju otázku, že kedy asi, keď skáčem okolo krpca od ráana do večera reagovala slovami, že či nemám čas na jeden telefonát .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 20:55

Inak, tie co ste mali cisársky, kedy ste začali cvičiť? Nemyslím teraz prechádzky s kočíkom, ale posilovanie, funkčný tréning, vzpieranie a pod.? Na internete som našla rôzne informácie, čo sa týka cieleného posilovania brucha, tam som dokonca našla časové rozpätie 3-6 mesiacov o.O

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. zaří 2018 22:11

Jsem zde a pozorně sleduju. Ale momentálně jsem zaměstnaná prožíváním svého osobního těhotenského pekla. Příští týden končím v práci a jestli se mě ještě jednou někdo zeptá, jak se těším, praštím ho něčím po hlavě

Přísahám, že jediné, na co se těším, je až na tuhle otázku nebudu muset odpovídat. 

Navíc se mi za poslední tejdny nějak moc zvětšilo dítě, takže je dost dobře možný, že ani ty tři týdny, se kterýma jsem počítala, už nemám. Taška do porodnice ještě neexistuje, vyprané mám tak cca 1 % věcí a psychická připravenost je samozřejmě na levelu 0. 

Předpokládám, že ty tuny seriálů, knih, ručních prací a dalších úkolů, které jsem si na tenhle čas naplánovala, asi úplně neklapnou