MPLee ja jedno kolo na funny wheels zabavila asi pred 14 dny... A slecna na nem nechce jezdit, jak to neni uz tak snadne. Sice to umi krasne i s jednim, ale nejak ji to nebere. Priste bych ji rovnou dala dvojkolku a trojkolku vynechala. Spoleham na to, ze ji nasi k vanocum koupili koloodrazedlo, tak snad s novym vozidlem snaz prejde na dve kola
Vše o těhotenství a dětech
MPLee moje děti jezdí na koloběžce jen při návštěvě Decathlonu a v pohodě jezdí na 3 i 2 kolové
Takže přechodu bych se nebála.
Dnes se na online nástěnce objevila super fotka ![]()

711990 Jimik Malenge Pinot Noir Sairon Gatita Mrakoplas asi si chcu overit ci zje aspon trosku. viem ze s tym mali problem aj v beznej skolke ale zvykli si. tu som takym pristupom nemilo prekvapena. vlastne jedlo si mozu nosit iba deti co maju specialnu dietu takze to nebude nas pripad. aj som im spominala ze si casto od uciteliek v beznej skolke pytal ze chce chlebik bez pomazanky tak mu to oskrabavali prec ale tu s tym bude zjavne problem. dokonca aj kucharky mu dali na poziadanie na tanier len suche cestoviny alebo zemiaky bez omacky a masa aby zjedol aspon to. je to vzdy len o ludoch. ale predpokladam ze sa to utrasie. par krat si do niecoho zahryzne a daju nam vsetkym pokoj
Zuzuli mě to FW přijde s 2 koly nepohodlné, krtek to zkoušel a jelo se mu špatně, asi jak je to nízké a široké, nevím. Druhý den sedl na firstbike a napoprvé s tím fungoval. Sice taky jen v podstatě chodil s firstbikem mezi nohama, ale rozhodně s tím fungoval o mnoho lépe než na 2kolovym FW
Zuzuli já jí nakonec zkusila kolo odmontovat ještě teď na večerní venčení psa a sama si nasedla, vyjela z bytu a jezdila před domem.. sice pomaleji, ale neprotestovala. Tak uvidíme časem. Doufala jsem, že doroste do koloodrážedla, ale teď tak tak dosáhne z té nižší pozice na FW, takže to větší snad zvládne během zimy/ na jaře. Koloběžku asi ještě nechám uležet, radši ať se naučí na jednom a pak na dalším.
A jakej máte vůbec názor na kolobezky? Sambo je po tom dcery úrazu v létě zařadil do ,,no go, v žádným případě nepoužívat,, v čemz ho ještě utvrdil nás společnej kamarád....No ale já ty koloběžky měla docela ráda, bylo to dobré přibližovadlo a nebo taková změna na stezku. Mně to přijde blbe, jenom když je tlupa děti a dělají kraviny, ale když jede sama po stezce tak to snad není tak blbý. Ale ten kámoš říkal, že pro takhle malé děti je to prostě pitome a úrazunachylne stejně jako trampolína.
Karja mně vadí spíš, že nevěřím tomu, že by zatěžovali obě strany stejně. Kluci po nich nikdy netoužili, takže je nemáme. Jinak mně nikdy nenapadlo, že by to bylo nebezpečnější než kolo nebo kolo-odrážedlo. Kluci se teda nikdy nezranili (ťuk ťuk), ale zrovna dneska domů opět dorazilo sedřené dítě.
Karja mě to spíš nepřijde úplně vhodné, že to může být dost jednostranné, pokdu dítě nestřídá nohy... Ale na úrazy mi to proti trampolíně přijde nesrovnatelné. Víš co, zrakvit se dítě dokáže na houpačce, kolotoči, kole, bruslích, lyžích, bobech... Ale ani na koloběžku bych dítě nepustila bez helmy (dítě ve věku toho mého teda, u školáků už je to asi jiné).
MPLee mně to přijde stejné i u školáků, vždycky s helmou! Ti kluci na tom skáčou a tak.
Evaeva my na koloběžkách jezdili s bráchou do školy a ač na brusle nebo kolo bychom bez hrlmy nevlezli, tak na ní jsme je nenosili. Já teda doufám, že tím jak dcera teď nesmí na nic co má kola bez helmy, že si na to zvykne a nebude to řeškg ani později. Ale uvidíme. Nejvíc mě štvou kolemjdoucí a lidi, co mají potřebu pronášet moudra typu "chudinka musí mít hrlmu i na takovou hračku" nebo "tak jí to chudince sundejte, vždyť je horko/ je větší než ona". Jako komu to pomůže, odrazovat cizí dítě od nošení helmy? Naštěstí pro nás je malá zatím malá a hrdá na to, že má na "kolo" helmu jako táta a dobrý.
MPLee
jako vážně?! To mi nikdo nikdy neřekl.
My nosili helmy jen na kolo, na kolečkové ani lední brusle ne, ani na lyže ne. Ale tohle se mění, tak doufám, že kluci i jejich vrstevníci to budou brát jako běžnou věc.
Karja Jo, vidím to stejně. Děti dostaly kolobezky až nedavno (mladší par měsíců předtím, než jí bylo pět). Kdysi jsem si taky vyslechla zubaře, co říkal, že koloběžka je pro dětský zuby hodně blbá věc. Pro srovnání: na kole (2 kola & šlapky) jezdí od třetích narozenin.
Moje děti nosí a nosily helmu na všechny dopravní prostředky včetně pukylina. Bez diskuze. I na zahradě u prarodičů. Jezdí oba dost divoce a jejich karamboly mi daly zapravdu.
Tabea u nás ani nikdy žádná snaha o diskuzi ohledně helmy neproběhla, myslím ze strany dětí (ani dospělých, ale to bych ani nečekala).
MPLee Já taky vždycky trvala na helmě i na plastovou motorku. Dokonce manžel, když se dcera narodila, začal na kolo nosit helmu, aby jí nedával špatný příklad :o)
A dcera se mi teď zrakvila doma v kuchyni, když při hraní narazila do kuchyňské linky a trefila úchytku, takže má na tváři slušivou modřinu. Jsem teda strašně vděčná, že to netrefila okem.
Evaeva tady (DE) není helma na kolo povinná. Kroutí se mi všechny chlupy, když to vidím. Nebo pak helmy nasazený furiantsky zezadu, přes ucho... A znám dost dětí, co na odrazedlo helmu nenosí..
Kdyby někdo začal negativně komentovat, že moje děti helmu nosí, se zlou by se potázal...
MPLee mini micro je skvela, starsi jazdi na maxi micro a synovec 9 rokov ma tiez tu maxi a zaroven na frajerinu aj dvojkolovu a sam vravi, ze na tej trojkolesovej sa jazdi lepsie. Mne pride zbytocne malym detom davat dvojkolesovu, na ktorej sa horsie drzi rovnovaha, naucia sa na nej bez problemov neskor. Na tej mini jazdi jak drak mladsi, prilbu nemaju ale obcas ľutujem, ze som ju nedala povinnu, nestiham za nimi ani bezat
. Uprimne, viem, ze mas velmi popredu dieta ale pri 19 mesiacoch rozmyslat, ze je trojkolesova uz malo? Ved ma na vsetko este strasne vela času, nesilila by som to. Nasi sa na nich naucili az v troch rokoch a popravde skor by som im ju v ich telacich mozgoch ani nedala :)) Rovnovahu musia drzat na oboch, jediny problem je, ze nestriedaju nohu a tym nerovnomerne zatazuju strany ale to je jedno kolko ma kolobezka kolies.
Syn bol v škôlke, obe pani učiteľky vyzerajú byť skvelé, aj tam spal. To sa mu teda nepáčilo. Dnes idem s otcom do Martina, odchod o 5.00, takže spíme u našich, odvedie ho babka, aj ho vyberie. Vôbec nemal siahodlhé litania, že prečo a že nechce, tak som si (zas naivne) myslela, že teda to snáď už chápe. Večer zaspal rýchlo, ale ako! Čo obvykle spí ako zabitý, tak teraz sa prehadzoval každých 30 sekúnd, vzdychal, vzlykal, hrozné, ja vystresovana a nevyspatý z neho . Je fakt hrozne moc citlivý. ![]()
Naše dite dostalo funny wheels až ke 2.narozeninám, což myslím v našem případě bylo tak skorat, v 19 mes ještě lezla po čtyřech ![]()
odmontovat jedno kolo se chystám zkusit, bude ale asi dost prekvapena... Diskuze o helmě teda u nás probihaj furt, vzdycky chvíli než si na to zvykne, ale teď už si občas i sama ukazuje na hlavu, ze nasadit
ve sklepe máme zdedeny puky, tak to na ni čeká na příští leto, to jede dost rychle a už to bude chtít větší rozum
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí