711990 ale tak zas je dobry, ze se tam netrapi nekde v koutku:)
Vše o těhotenství a dětech
A zrovna objednavam nejake sanony a premyslim, jak si zorganizujem skolni veci. Skola zacala predevcirem a uz to nemam kam davat, nafasovane ergonomicke pastelky jsou rozkutalene po celem dome a misto nich nachazim jine nove predmety
.
Mám dotaz, co delate s vlastníma detma, když jsou na vás drzý. Případně jim něco zakazate, přidáte i důvod proč to zakazujete, a odpověď je a budu to dělat, případně a budu to říkat...
Tak v tomhle jsem striktní, vždycky řeknu ,,Panebože, já už na to nemám,,.
Ale nefunguje to v ničem, akorát to pak holky říkají veřejne. Furt říkají panebože, propanajana a do pytle už.
Gatita no s tím angažováním, někdy je to teda boj. Jedna paní se zmínila, že by uvítala stojany na kola. A prý je schopná to zorganizovat, dohodnout s rodiči (museli bychom si to zaplatit),... A že strany ředitelky přišel takový skoro odpor, já dávám ruce pryč, absolutně žádná podpora. To je pak těžké něco měnit. Já se teda taky nijak neangažuju, vůbec to nemám v krvi. Když by mi řekli, že na zahradní slavnost mám upéct sto muffinů, udělám to ráda. Ale že bych něco organizovala, to ne.
Karja žišikiste (ježiši kriste) a p-čic (doprčic) byly možná v prvních deseti slovech, co kluci uměli ![]()
Teď stačí říct doprčic a už následuje deset otázek na téma proč si řekla doprčic a co se stalo![]()
Tak v tomhle jsem striktní, vždycky řeknu ,,Panebože, já už na to nemám,,.
v tomto jsem take konzistentni;)
My teda tyhlety poplatky extra taky máme. Ono občas zazní od rodičů, jakože tak vybereme všechno na začátku, kde budou prachy na divadlo a na bruslení a bude se z toho strhávat, ale to ředitelka nechce, protože je to strašná pálka najednou. Takže pak se stejně každý týden nosí třeba dvakrát nějaká drobná do školky.
Balíček hygieny máme monstrózní, je tam snad 7 položek -mydlo, toaleťák, vlhčené ubrousky, ubrousky, kapesníky jednotlivé, kapesníky v krabičce a pozor dokonce ty zelené ubrousky na ruce na hajzliky, to ani nevím kde koupím!
Nojono, je to takový pro efekt, aby člověk prostě nenesl prvního září do státní školky 7.000:-D.
Evaeva Já už teďka mluvím o svých pocitech ,,jakože udělejte to, nebo budu zase naštvaná, budu křičet a to nikdo nechce,,. Už to docela chápou:-D. Nebo něco takovýho. Tak to je dobrý no:-D
On má někdo brigády ve školce?
Jinak my nosili do školky papíry na čmárání(kdo měl možnost) a balení kapesníků, jinak nic. Peníze se vybraly najednou. Jo a zuby si čistili.
Karja s tím, že je to najednou celkem suma, souhlasím. My platíme 1500 na ty divadýlka a když si vezmu, že má někdo třeba tři děti, tak takhle najednou v září ke všem těm nový teniskám a sešitům to může být problém. Navíc u nás se z toho platí i výlety autobusem, nevím kolik to může stát na dítě (250 třeba?) a když je to dítě navíc nemocné, tak mu ani nic nevrátí. Třeba u ségry vybírali něco na začátku a pak z toho odečítali.
brrr u nás je 2x ročně na zahradě. Teď nás syn donutil jít (chodí tak 1/4 rodičů), nalákali ho na občerstvení
. Ale nebylo to vůbec organizované, moc jsme nevěděli, co dělat, tak příště už asi vynecháme ![]()
Jo k těm ,,brigádám,,. My měli minulý rok něco jako ,,dílny,,. Prostě bylo velikonoční tvoreni, což spočívalo v tom, že jsme si přinesly matky věci na vyrábění, vyrobily odpoledne s dětma nějaké výrobky a pak je prodávaly na jarmarku, jelikož na jarmark nebyly letos veřejné prostory, tak se to prodalo všechno během týdne ve skolce. Ale ono se vybralo snad 15.000. To je pro školku o 3 třídách fakt dost. Nakonec z toho nejvíc unavené byly ty učitelky, táhly ten den dvanáctku, fakt to bylo na nich znát, že je to moc.
Karja tak já o svých pocitech (tohle mně fakt štve) mluvím docela často, ale je jim to celkem fuk
Akorát mladší se občas ptá "A zlobíš se?" a když řeknu, že ne, tak říká "Ani trošku ne?"
Evaeva No právě. Když má někdo těch dětí víc, je to na září moc. U nás teda je možnost rozdělit si skolkovne na víc části třeba, plus třeba měly učitelky požadavek na erární holínky do školky a ředitelka řekla, že to fakt po nikom nechce, mít čtvery holínky doma, ať si to přinesou když je mokro. Jako ty finance u nás hodně řeší no, aby to bylo akceptovatelné
Jo a letos se zatočilo s těma sladkostma. Už se to nebude dávat k narozeninam, uf. Nějaká maminka se silným hlasem to zatrhla;-). Tak uf. Ale samozřejmě se už jedna moje kamarádka nechala slyset, ať to dostávají ostatní a ty jejich děti ne, když jim to vadí!:-D:-D.
Evaeva Já mám asi ty svoje pocity trochu výraznější:-D
Evaeva mne to prijde fajn, kdyz ma nekdo snahu neco nekde zlepsit. Jako jasne, nesmis tim prudit cely rodicak, kdyz vetsinu lidi kola treba vubec nezajimaj, ale v zasade takove iniciativy obdivuju. Ja ted treba taky vidim x veci, ktere bych na nasi nove skole uvitala, nejspis by je uvitali i jini, ale kdyz si to predstavim v praxi...nedam to. My treba nemame AJ (zacina se ucit az od treti tridy), soucasne na skole ale pusobi nejaka krouzkova agentura, tak bych treba myslela, ze budou mit v portfoliu nejakou lepsi anglictinu. No nemaji, tihle podle pisemneho projevu neumi ani cesky (a rodili aj mluvci to nejsou).
Karja tak u nás se naopak holinky ve školce nechávat nesmějí. A ty odpolední svačiny, na které jsem si tady stěžovala, jsou hrozně kvalitní a zdravé tvrdila vedoucí školní jídelny.![]()
Jinak si nemysli, já taky umím křiknout a poslední měsíce bohužel křičím celkem často. Ale že by to mělo do budoucna nějaký efekt, tak to vůbec, občas to nezabere ani v tu chvíli. Předcházet se tomu nikdo nesnaží.
Školkovne platíme měsíčně a včera jsem se dozvěděla, že dělat to jinak, je hrozný účetní problém ![]()
Karja u nás taky dneska rodičák a taky končí sladkosti! V našem případě teda rušej ty strašný svačinky alá ovesná sušenka s tunou cukru nebo příšerný kukuřičný trubičky s čoko náplní. Dva roky jsem to psala do dotazníku spokojenosti, asi jsem nebyla sama. Malý velký vítězství, mám fakt radost.
Gatita já to právě taky umím ocenit a ty stojany by rodiče uvítali, zdálo se. Ale vůbec se to nesetkalo s podporou vedení a to jednoho odradí. Přitom té paní by asi stačilo, kdyby jí ředitelka řekla, že je to super nápad a že třeba můžou dát rodičům lísteček, aby se zjistil zájem.
žluťásek gratuluju!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí