Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:07

Uaaaaaa miminko usnulo v kočárku v pět a pořád tam spí! Zaparkované v předsíni, kde se mezitím vrátil domů muž s Rosťou, Rosťa tam plakal, že jsem za ním hned nemohla, protože jsem dusila houby, pak se vedle v koupelně sprchoval, pak pobíhal před spaním po bytě a uklízel hračky... Teď půjdu něco mixovat, tak jsem zvědavá. Hlavně, v kolik zalehne k nočnímu spánku

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:08

letfenixa ojé, to zní jako fuj stres

Offline Jimik
příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:15

MPLee žluťásek Junior dostal ke druhým narozeninám Hmatej a najdi a to se mu líbí moc a Ovocný sad taky uspěl, jen junior fandí havranovi a v nestřežených chvílích skáče s ním

Takže děkujeme za tipy na hry a zároveň doporučujeme, vyzkoušeno na vlastní kůži. Z Hmatej a najdi nám dal zabrat jenom lilek, ten nikdy neviděl tak, že bych mu ho cíleně ukazovala, takže tam jsme museli doplnit vzdělání. 

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:18

Nemáte někdo čepici yhacek? Ona je asi jednovrstvá co? Potřebuju bavlněnou dvouvrstvou,ty nákupy přes net téhle specifickejch věci jsou děsný. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:23

Karja bavlneny dvouvrstvy máme z Tchibo, jsou moc fajn, příjemný uplet a jsou oboustranné, v různých designech.

Tenhle typ, každý rok mají jiné barvy a vzory https://www.tchibo.cz/m/oboustranna-cepice-1-strana-tmavomodre-a-svetlemodre-prouzky-1-strana-tmavomodre-a-bile-prouzky-p402006015.html

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:24

Jimik Prosím tě, my jsme byly minulý týden na takovém ,,zviratkovem dnu pro děti,, byly tak různe soutěže a úkoly, dcera nepoznala téměř žádné lesní zvíře na reálných fotografiích, ani lišku:-D. Ta paní u toho stanoviště se na mě tak dívala....no připadala jsem si jako nejhorší matka světa:-D. Asi musím začít vést nějaké vzdělávací okruhy nebo já nevím:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:28

žluťásek mně se čepice z Tchiba hrozně sepraly, ale spokojená jsem s čepicemi z ca Karja 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:30

dzizisketa nějak šetrně vzbudit by nešla? Šimráním po tváři třeba?

Offline Jimik
příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:34

Karja Tak reálné fotografie můžou být docela oříšek, když to mají zafixované nějak z obrázků. My teď prohlížíme poslední National Geographic kde jsou africká zvířata na reálných fotkách a taky některá, která v kreslené podobě bezpečné pozná, nepoznal. Třeba hrocha. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:39

Ostříháno, konečně

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:39

Jimik No je fakt, že já s holkama nic moc neprohlížím, protože tu malou to nebaví a nevydrzej u toho spolu. Ale jezdíme hodně takhle někam za zvířaty do těch záchranných stanic a tak. No aspoň vím, na čem zapracovat:-D

Offline continuity
43338 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:43
Reakce na Lamicka:

Potrefenáhusa oni asi budou zvykli dost chodit, plus se decka hecnou v tlupe, nasi v 5 letech taky uz tech 15 km usli. Me by spis zajimalo, jestli resili odpo spani, protoze rikala, ze ty useky sli jen o neco pomaleji nez bezni hikeri. Nas v tom veku spal 3 hodiny po obede... 

​Tak jedna věc je, že dítě když se hecne dokáže neuvěřitelně vykony, věc jiná je, jestli jim to dlouhodobé přetěžování  prospívá. (Rozhovor jsem neslyšela, jen reaguji na těch řekněme 10-15 km denně dlouhodobě). 

Kdyby toto člověk zkusil udělat štěněti, hned mu někdo řekne, že to je dosti rizikové z hlediska vývoje kloubů a tak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:50

continuity já jsem někde četla, že by děti měly chodít tolik kilometrů, kolik jim je let. Určitě nevadí jednorázové "úlety" ale pravidelně by to asi být nemělo. 

Offline continuity
43338 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:54

Evaeva jj, pro predpubertalni děti je to jednoduché orientační pravidlo. Používala ho i moje teta, která učila ve školce. 

Když 14 lety pubertak ujde týden denně 20, nestane se vůbec nic, ale pětileté dítě na to prostě není vybavené.)

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:56

Karja tiež hlasujem za capice z Tchiba 

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 20:57

Tabea je, no. Keď sme tam teraz v utorok prišli, aj ma prehanalo potom mi vytrhli ten zub, a hneď mám 2 kila dole

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 21:00

žluťásek děkuju, už jsem se přidala

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 22:37

Lamicka děkuji za ten odkaz na rozhovor, taky jsem ji neznala a bylo to moc zajímavý! A pobavilo mě, že občas potřebovali odložit děti k televizi a odpočinout si od nich .

Zrovna se mi to sešlo s poslechem Temné dcery od Eleny Ferrante (na iRozhlase tady), která je vlastně na podobné téma - jak se realizovat s (malými) dětmi a nezbláznit se z toho kolotoče. Takže hodnotit vliv takovýho treku na fyzický vývoj nechci, ale na jejich vzájemný vztah a psychiku to bude mít vliv spíš pozitivní. Mluvila v tom rozhovoru o dětech moc hezky, i to vyznívalo tak, že na ně brali ohledy. Nechci tu úplně psát spoilery, jestli někdo budete poslouchat/číst tu knihu, ale tam to hlavní hrdinka moc nezvládla, chybí mi teda doposlouchat poslední dva díly.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 10. zaří 2022 22:38
Reakce na Evaeva:

Ostříháno, konečně

​Gratuluju!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2022 22:45

Anema díky Samozřejmě když překonal počáteční odpor a zakoukal se do pohádky, ani nemrkl. Ale největší obava byla zřejmě z mytí hlavy. Tak jsme se domluvili, že umyjeme akorát krk.