Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2674 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:32

Zina Jsou i matky, který o kontakt stojí stejně jako ty. Zkus a uvidíš, ono se to brzo pozná.Jo a s tím pískovištěm - super je kavárna v kampusu Hybernská, venku mají pískoviště a to je noc dobrá kombinace. Jsi z Prahy/okolí nebo si to pletu?

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:36

Zina Jj, vobhližej si je. Já si takhle našla. Ale, ale, já si je jakoby mohla přes někoho otuknout, že je někdo znal, tak jsem se mohla zeptat, zda nepřijely rovnou z protialkoholního či tak:-D Ale i tak, za ten risk to stojí, kdyžtak je nějak asertivně setreses. Šla bych do matky s jedním dítětem, ty mají nejvíce času, ty se dvěma už tolik nestíhají a mají více programu. Štěstíčko přeju! Ale já jsem asi magor, nedávno když jsem jela na parfusraz, 15 minut jsem se bavila s cizí holkou v MHD:-D Já už jsem jak ty báby z venkova když někam vyrazej..... Ale tuhle jsem taky na pískovišti narazila na takovou zjevku, fuuu...babička od děti, ale babizna, že se člověk musel oklepat. Před 14 dny zase na fajn holku od 4 děti, skoro dvě hodiny jsme se bavily, děti si spolu hrály. Já ale hodně mluvím no! 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:37

Zina rozumím , já měla docela štěstí a za ty roky asi i dost zapomněla, ale děti si dost hrály samy, pochopitelně všechny hračky vytahané.Syn mel období asi v roce a půl, chtěl být pořád na pískovišti, každé ráno v šest, stál v pyžamu s bagrikem v ruce a volal,,kajike,, rozumej ,,Na písek..

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:39

Zina na kontakt doporučuju nějaké cvičení nebo mateřský klub, tam budou matky z okolí se stejně starými dětmi.

A písek super! My ani bábovky moc nedělali, spíš nakládali ten kyblík. Teď už je ani nenosím, jen lopatky, kyblík a někdy bagry. A super jsou plastové kornouty na zmrzlinu, to je baví, ale spíš až pro trochu starší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:43

Karja u nás chodí na hřiště jedna babička s vnukem a ta je teda vostrá! Vždycky si říkám, že tu asi vnuk navštěvovat nebude

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:44

Evaeva :-DTahle byla taková dura, ale na vnučky byla hodná. Ale znáš to, všechno věděla nejlíp a i něco zkoušela na mě. Prostě nebyla to mila osoba:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:45

Karja no, s touhle bych rozhovor nezapředla ani omylem

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:49

Evaeva No víš co, tahle si spíš vyhlédla me, jakožto slabou oběť ke který bude pronaset svá moudra!:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:53

Karja to je možný. Viděla, ty dvě holky blízko u sebe, ty vypadáš hodně mladě. No to ti nezávidím 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:55

Evaeva No to mám taky v plánu, akorát potřebuju ideálně nějaký říkanky a tleskání, kde nebude moc zvedání dětí a tý silový manipulace rodičem. Bábovky ho taky neberou, ale máš pravdu, že kornouty se u starších dětí těší velký oblibě. Já zatím ani s sebou nic nenosím, tady jsou ty pískoviště hraček plný, tak tam vždycky něco najdeme.

Karja Já jsem právě taky ukecaná, jako nebyla jsem vůbec, ale po 15 letech práce z domova se to dost změnilo. Ale jsem si právě toho vědomá, tak se  u těch pískovišť dost držím na uzdě, abych tam nějaký nebohý nešťastnici nevymluvila díru do hlavy!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:55

Evaeva ja si pamätám jednu babičku s asi 1,5 ročným vnukom, ktorý si požičal Alicin kočár a tá babka chytila regulérny nervový záchvat, že chlapci sa s kočármi a bábikami nehrávajú. Fakt sa úplne zrútila

Offline Myrtila
5369 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 13:56

Evaeva No prave, ten zimni je jenom do 104  Delala jsem pred par dny prehled zimni vybavy a myslim, ze vic nez pul zimy mu nebude... vloni mi taky vyrostl z kombinezy v pulce listopadu, od te doby ma prave tu 104, tak jsem pripravena a koupila jsem jeste jinou a vetsi. 

edit: Jako uz se tesim, az se ten rust malicko zpomali, tohle je proste masakr  A jak je k tomu jeste hubenej... uz se pomalu smiruju, ze neco mu budu muset sit, bude to jednodussi nez porad hledat, ktere kalhoty jsou dost uzke. Takze jsem objednala balik latek a uvidim, jak mi to pujde. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 14:06

Zina co jsem chodila já, tak byly část říkanky a část překážková dráha. Hodně prosazovali, aby se chodící děti nenosily, ale to je tvůj ještě malý. A těch herních klubech se děti taky nezvedají nebo ti pomůže ta učitelka, jestli malý bude chtít. Já to doporučuju hlavně na zimu, to se u nás hřiště dost vyprázdní, každý je tam jen chvilku.

Offline dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 14:17

Evaeva 

V zimě je na hřišti každý jen chvilku, kromě nás. Většinou jsem musela Rostíka uprosit, ať už jdeme domů, že potřebuju na záchod (já v zimě, když se nehýbu, dlouho nevydržím) po dvou hodinách.

Offline dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 14:21

A nedávno jsme na hřišti taky potkali jednu babičku, která na vnuka byla hodná, ale mně a Rostíkovi pila krev. Rosťa si totiž s sebou vzal dva bagry a sklápěč a ten kluk nic, chtěl si Rostíkovy věci půjčit, ale Rosťa si s nima zrovna hrál. Tomu klukovi byly sotva dva, takže proti němu jsem nic neměla, ale ta babka furt brala nějaký bagr Rosťovi, že má dva a ať ten druhý půjčí, až jsem na ni musela tak důrazně houknout, že to jsou proboha jeho hračky, ať mu je furt nebere. Budiž jí ke cti, že fakt přestala a neurazila se.

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 14:46

Zina ja byla za spriznene matky rada, jinak me to na hristi strasne nebavilo. Nektere v prubehu let z zivota zmizely, z jinych se staly kamaradky, s kterymi vyrazime na sklenicku bez deti a ruzne si pomahame, jak bydlime kousek od sebe. Seznamily jsme se v detskem klubu v sousedstvi a pak mistni v mini skolce, na hristi ne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 15:28

Myrtila no je teda opravdu velký, 104 bude nosit mladší teď ve třech letech.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 15:33

Lamicka já si teď na hřišti čtu, jinak mně to taky moc nebaví.

dzizisketa no to je blbý, když ho nemůžeš dostat domů. Oni by tam taky byli dlouho i v zimě, ale obvykle se domluvíme na procházce, nákupu a na hřiště jen na chvilku.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 19:27

Kdo mate zkusenost s kombinezou Reima? Letos uz o ni uvazuju, syn uz nebude jen ve fusaku. A zimy jsou v horach drsne . Chci se zeptat, coslovani. Kdy ma syn takovych 86-88cm (nevim presne), 92 bude ok az do jara? Vzala jsem minuly tyden podzimni Sijeme srdcem 98 (az 104) a tezce to prepiskla. Mela jsem vzit 86-92 (mezi nic neni). A za dalsi, ma mallu je za 1700, tak jestli ma cenu nekde cihat na lepsi cenu. Loni jsem tak dlouho cekala, az jsem kupovala kombinezu z lidlu a vlastne skoro nikde uz nebyla skladem jeho velikost. Dekuju