Evaeva letfenixa Ty zimní mám taky ve více, ale teď jsem si oblíbila ten podzimní a to už víckrát asi kupovat nebudu. Ale on možná bude i lépe schnout:-D. Místo prani to budu asi brát vlhcenym ubrouskem co to půjde:-D
Vše o těhotenství a dětech
Karja tak ono stejně za chvíli bude na zimní bez ničeho pod ně. Já to peru jen, když už to fakt nelze. To bych nedělala nic jiného.
Vari My jsme s uspáváním taky válčili, hlavně proto, že dítě nebylo na žádnej pevnej čas, kdy se chodí spát, zvyklý, přes den nespalo vůbec. Všechno ostatní jsme měnili a ještě měníme postupně, ale s tímhle jsme začali hned a byl to teda boj, třeba u odpoledního spaní jsem to někdy po 2 hodinách neúspěchu vzdala, a večer to znamenalo řev klidně dvě hodiny. A klepu to, podařilo se nám to srovnat, přes den spí tak hodinu a půl až dvě, a večer ukládáme v rozumnou hodinu, tady teda hodně pomohla láhev s mlíkem do postele.
Dneska mi říkala sousedka, jak se o holky hezky starám, pořád jim něco vysvětluju, argumentuju, že je mám tak vypiplane a že je to pro ne velkej vklad do života. A to jsem zrovna včera, když šla ona kolem, na zahradě klela něco ,,co furt knucite, kdo to má furt poslouchat už, sakraprace už buďte ticho chvili,, apod. to já umím.:-D Asi viděla že potřebuju pozitivní motivaci:-D:-D
Karja Ne, ne, má pravdu, jsi skvělá :-).
Karja podle me mela pravdu. A moc se libi, ze to tady priznas, zes jim vyhubovala, ze pijes radler v posteli a tak
slniecko jo a když to nějaké dítě zvládne, není to jeho sebekontrolou, spíš ho ten podnět zas tak nezajímal. To je prej i hlavní interpretace Marshmallow testu (to je ta zkouška "když teď jeden nesníš, dostaneš pak druhej"), když jim u toho měřili mozkovou aktivitu.
Mě by vývoj CNS strašně zajímal komplexněji, nemohli byste mi prosím někdo doporučit knížku, podcast nebo nějaký jiný zdroj o vývojové psychologii? Děkuju!
Ja už veľmi na takéto takéto základy neviem ydroje, ale pýtala som sa dcéry a vlani mali túto učebnicu:
A inak sa mi zdá, že česká psychologie.cz je super dôveryhodný zdroj pre laikov.
Gatita zdravím spolubojovníky v první třídě
no, máš pravdu samozřejmě, změna obří to je, ještě jsem se s tím nějak nepopasovala. Školák ale vypadá spokojeně, velká krize nastala, když šel první den sám do šatny (tam rodiče nesmí), už si je po týdnu nevyzvedla na dvoře paní učitelka a 1.A přitom jo, tak to jsem ho musela v slzách vrazit paní družinářce a prchnout, děsné to bylo. Škola jako taková ho zatím baví, ale trochu se obávám, jestli to není způsobené tím, že všechno už umí, protože na všechno říká, že je to děsně lehké. První domácí úkol byl taky výživný, ztropil šílenou scénu, protože usoudil, že list javoru, který domaloval, je hnusný, že to celé zkazil a od fyzického zničení učebnice jsem mu musela zabránit násilím
Družina ho taky baví, připomíná mu školku a návrat k volnému režimu. Kroužek jsme zatím vybrali jen jeden, už takhle lítám jak hadr na holi. Rozhodnutí vynechat naši vesnickou školu a nacpat si ho do centra Prahy 5 kroků od práce byl můj životní nápad, to asi jediné nás zachraňuje. Ale unavená z toho všeho jsem už teď a to je půlka září. Jo a taky už mi došly nápady, co pořád dávat do krabičky na svačinu...
A ty vaše psací výtvory jsou super ![]()
Pokud nekdo objednavate Lindex, tak lze zkombinovat 3za2 a tu jejich 20% slevu ![]()
slniecko děkuju!
Gatita to už stihli dost písmen ![]()
Karja aký je rozdiel medzi jesenným a zimným?
letfenixa Podzimní je bez toho flisu, nemá to tam ty chlupy. Dávám ho třeba teď, když nevím jestli zaprsi nebo jestli si sednou do mokra.
Karja aha, tak doposiaľ som kupoval a len s fleecom.
Karja Stodola asi bude lepsi nez moje piti na uklidneni, mam nakroceno do protialkoholni lecebny. Na IG sleduju jednu matku dvojcat a ta se uz lecila, docela ji chapu.
Hmm, ségra čeká dvojčata, tak jí budem muset kontrolovat zásoby vína... Nebo nosit nové.![]()
![]()
Malenge tak to rada slysim, ze to zatim jde dobre. Ja si take myslim, ze ta logistika je strasne dulezita. My to mame taky v podstate 5 kroku, ale od domu. Trochu jsem si to vycitala, ze jsem byla pohodlna a nevybrala nejakou zajimavejsi skolu, ale uprimne, vubec nevim, jak bychom to v praxi delali. Ledaze by byla 5 kroku od prace:) Ono se to nezda, ale vozit kazde dite jinam nejak daleko, do toho bezna pracovni doba...nam by asi zkolabovala rodina. A presne jak pises - nas skolak ma jeden krouzek a i tak mam dojem, ze kvuli vsemu tomu vyzvedavani porad jenom nekam behame. A unaveni jsme vsichni, i syn. Ja z te nasi skoly mela dost obavy, dost znamych radeji vozi deti jinam...ale zda se, ze jsme zatim meli vic stesti nez rozumu, vysla na nas pry nejlepsi ucitelka. Asi dost jede, v nejakem tom jejich sesitu uz jsou za tech par dni dost daleko, ale ukoly na domu dava detem jen kratke a nas rodice take nijak nezahlcuje, zadne kilometry zprav na whatsappu.
Kauza javorovy list u nas nehrozi, ale trochu vaseho perfekcionismu bychom uvitali. My jsme se vsim hotovi raz dva a je to nanestesti dost videt. Nechala jsem to byt (bylo to dost drama a ja se uspesne branila prevzit roli vytocene matky). Priste ho asi budu muset trochu usmernit. Nebo jeste je sance, ze mu ten okazale odflaknuty ukol vrati sama pani ucitelka.
Myrtila v krámě to šlo.
continuity Online prave taky, ted nevim, kde se resily zateplene leginy a obleceni na hubene deti, v Lindexu se to da vyresit naraz ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí