Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 15:48

Já jsem letos objednala merino za tisíce pro sebe i syna a jediny kousavy jsou moje punčocháče. Synovo triko dupeto bych si koupila okamžitě, jak je skvělý. Ještě máme lasting a crawler a obojí je fajn. Dupeto teda nepřekonatelný, i když stoji dvojnasob, koupím ho příště zas.

Mám v plánu dávat mu to klidně i do skolky. V nejhorším to prostě bude flekaty od jídla nebo barev a už to neprodam dál, no. Ale přijde mi, že čím vic těch věcí mám, tím víc je užijeme. Já už jinej svetr než merino nebo kasmir ani nenosim, totéž ponožky. Na léto ještě bambusový. Klasický bavlněný už si beru jen když jsou všechny ty lepší ve špíně

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 15:56

žluťásek ja som na tie merino tricka s dlhym rukavom od dupeto pozerala ale pridu mi z fotky strasne hrube, skor ako tensia mikina. V tom by sa nasi v skolke uvarili (aj ked ktovie cto bude tuto zimu). A na von este s mikinou a bundou by sa ani nemohli hybat. 

Offline dzizisketa
9007 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 16:08

GChK 

Jestli ho bude merino žrát, tak ještě zkus zimní variantu outlastu Little Angel. To je měkké. Já střídám jeden set merina a jeden právě ten outlast už ty tři roky. Já nesnáším být v zimě nabalená, ale stejně tak nesnáším když je mi zima, takže podvlíkačky jsou základ. Navíc teď to druhé miminko budu muset nosit na Rosťův kroužek, tam se s kočárkem nedá, a mám vsadku na obyčejnou softshellovou bundu, žádnou zimní nosící bundu nemám, takže ty spodní vrstvy letos užijeme.

Offline Malenge
4847 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 16:19

Gatita diky za svacina report, u nás se střídá rohlík se sunkou A sýrem (hura) s termixem. Ty muffiny mě už taky napadly, tak asi vyzkousim nekdy v dohlédne době, ale nevím, připadám si strašně nekreativni. A přiznávám, ze mě tocej furt někde ty nafocene krabičky se zvířátky vykrajenymi ze sýru s ocickama z borůvek, sluníčko z ovoce, co ma slané tyčinky jako paprsky, dosad dle potřeby. Prý udělejte to dětem krasne a atraktivni, pak to zaručeně rádi sní. Syn krabičku pomalu s rozběhem mrskne do aktovky, kterou sem tam upustí nebo otočí vzhůru nohama, bych chtela to zvířátko, jak by vypadalo, až ho vybali

Offline Pinot Noir
29974 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 16:22

Malenge teď jsem někde viděla recept na domácí brumíky, chce to tu formu na ně, ale líbilo se mi to, to by třeba mohlo projít?

Online Gatita
8658 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 16:28

žluťásek ty jsi me prave namotivovala, ze jsem taky neco poridila. Jeste to bylo umocnene tim, ze mi o tom neco rikaly nezavisle na sobe dve kamaradky. Jinak by me to asi ani nenapadlo, mame veci asi pomerne malo ve srovnani s ostatnimi, ale nikdy mi neprislo, ze by mi na ty deti neco chybelo. V zime jsem davala puncochace+softshellky nebo zateplene softshellky bez puncochacu, nahoru pak tricko, mikinu a bundu. Na hory to same, jen v kombinaci s kombinezou. Syn je dost sveraz a skoro nic na sobe nesnese, takze uz jsme absolvovali i rijnove destive Jizerky v obycejnych teplakach. Ja sama mam jen dva kousky od icebreakeru, ktere jsou sice super, ale nosim je vlastne jen na bezky nebo na dovolenou, kdyz nechci brat moc tricek. Na deti me to vubec nenapadlo. Ale letos si rikam, ze budem asi hodne venku, kdyz doma bude kosa, tak kazdy dostane 1 merino vrstvu dospod. Mladsimu jsem jeste koupila na vinted mikinu z merino fleece a takovou bych teda chtela taky. Je to hodne teple a nekouse to. Jen nevim, jestli se to da prat normalne v pracce, nebo s tim bude crcani jako se svetrem (cedulky to nema). 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 16:28

dzizisketa myslis toto?

Pobavil ma ten nazov šmyk :) Je ovela hrubsie ako to tenke s dlhym rukavom? Ako tam prosim sedia velkosti? 

Online Gatita
8658 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 16:50

Malenge ha ha, no tak ja pro jistotu nemam instagram, tak me podobne fotky sebevedomi nepodryvaji. Syn je hrozne konzervativni, ten by podobne kejkle asi ani neocenil, a ja na to asi taky moc nemam schopnosti. Jinak formu na brumiky Pinot Noir mame taky, to je dobry napad. Maji ji standardne v orionu za 199 kc. Moc mi do toho nejde udelat piskot, ten se mi vzdycky nejak rozdrobi, ale dobre se v tom pecou ta obycejna testa. Casto se mi diky te forme podari "prodat" i mrkvove nebo jablecne testo. A pak ze nejsem kreativni

Offline Malenge
4847 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 17:04

A oblibu vest taky nechápu, když je na mikinu, jsem v mikine, když je v mikine zima, beru si bundu, jinak mi mrznou ruce. 
žluťásek muzu te poprosit o nějaký link na ponožky, které mas vyzkoušené? Ty bych uvítala. Primárně teda pro sebe.

Online Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 17:08
Reakce na Mrakoplas:

žluťásek ja som na tie merino tricka s dlhym rukavom od dupeto pozerala ale pridu mi z fotky strasne hrube, skor ako tensia mikina. V tom by sa nasi v skolke uvarili (aj ked ktovie cto bude tuto zimu). A na von este s mikinou a bundou by sa ani nemohli hybat. 

​ono to není úplně tričko, spis už mikina/tenkej svetr, naše pod to nosi body s dlouhym rukavem a na to bundu, proste střední vrstva, ale je to tenký a teply, přitom jemný. Materiál proste něco mezi trickem a mikinou 

ja merino miluju, cpu do toho dite od mimina, v autě se nezpoti ani při delší jízdě, na celodenním vejlete nevymrzne, je to tenký, funkční. Jako malou jsem ji hodně nosila v nositku, tam to bylo taky super. Kuklu narozdíl od čepice nesunda (teď už teda asi jo)
údržba snadná, na 30 na vlnu, nesusit v susicce. V sezone s vecma vsech nasbirame varku na prani velmi snadno 

Offline Malenge
4847 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 17:09

Gatita instagram taky nevedu, vlastně tady je to moje jediné internetové vyžití, já jsem desna konzerva  ale stačí fotky a články, co se vyrojily se začátkem školního roku na seznam, centrum a spol.  
do toho orionu snad zaskocim, to je docela fajn nápad, díky! Pinot Noir 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 17:12

Malenge byva mi zima hlavne na trup a zada, na ruce vubec, takze vesta ideal. Nosim ji treba i na horach na chalupach. 

Detem byva v bunde casto vedro, zvlast, kdyz se dost hybaji, ale jen na mikinu uz to treba neni. Vesty nosi nejradsi.

Offline Malenge
4847 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 17:20

Lamicka asi jsem se blbě vyjádřila, nechápu to pro sebe, přijde mi to úplně nelogicky kus oblečení. Ale třeba můj muž ji nosí skoro pořad, takže vím z první ruky, ze je hodně lidi, kterým vyhovuje velmi. Ale termoregulace, ze je zima na trup (který by měl být nejteplejší kvuli orgánům) a na ruce přitom dobre, je nad moje chápání, já omrzam od rukou a nohou...

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 17:24

GChK mám lednové mimino a doporučuju fusak z pravého peří. Máme voksi a v kombinaci s merinem přežila i -10 pár týdnů po narození a x hodin venku Teď na říjnové mimino mám ba zimu připravené 2 merino body a legíny, tenkou a silnější merino kombinézu a ten fusak.  Voksi teda ještě letos zůstane starší dceři. loni v něm spala i 3h v -16 v Itálii a stačilo ji pod něj merino ve 2 vrstvách. Za mě totálně super kombinace pro ty, co jsou líný dítě pořád navlíkat a svlékat. A když se přinejhorším trochu zpotí, tak to pod odvede a ani vlhké nestudí

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 17:32

Gatita merino fleece by se asi prat nemel, ale ja ji loni omylem prohnala na normalni program prackou a pak i susickou a prezila  uplne to teda nedoporucuju. Ale i nasemu cunatku co se vecne opatlavalo kapsickama a jidlem vydrzela docela cista. Hodne jsem to vetrala a peipadne preprala v ruce, ale jako v nouzi asi na vlneny program muze i do pracky

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 17:47

Evaeva mám už dávno

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 17:58

Nechce niekto červené Demar Mammut 26/27?

Online Jos
příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:01

Ja ted merino pro syna hodne omezila. Ma triko s dlouhym rukavem Crawler, jedny kalhoty a ponozky (vse z lonska) a koupim mu kuklu. Driv mel nekolik body a kalhot, ale zase mel mene hrejive svrchni obleceni. A on se zpoti i v tom merinu fakt fest.  Ale priznavam, ze me nici, jak je kazdy tenhle drahy kousek okamzite od jidla a ped kazdym jidlem sundavat to nehodlam. Proste kalhoty a mikiny ma ted obycejne a az bude fakt zima, nacpu ho do zimni kombinezy. Treba kdyz jsme v Praze, tak tam pro to ani neni moc vyuziti. U nas je treba o tech 5 stupnu mene, vic fouka a snih je az do dubna nekdy. Ale syn je po manzelovi, takze snad jeste nikdy se netvaril, ze mu je zima

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:09

Jos ja to merino dávam len na von, takže sa nezaspini pri jedle

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:11

betsey keby si potrebovala niečo softshelove,  na marketplace som našla pani zo Žiliny, čo šije.