Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 13:25

olivieraa já dávám merino triko/legíny, merino fleece nebo obyčejnou mikinu a bundu buď tenkou softshellku nebo péřovku. Kalhoty máme tenký a podšitý softshell. A pokryjeme s tím všechny teloty od 10 do -20. Plus teda jsme měli loni peřovou kombinézu. Ale má na sobě max 3 vrstvy. A jsem team Potrefenáhusa vestu pro sebe jsem si první objednala teď, dcera jí má, ale vozim jí v kočárku a měla jí asi 2x, když na mě matky na hřišti koukaly divně, že je moje dítě jen v triku nebo tenké mikině a ostatní děti byly v bundách  

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 13:28

MPLee Vestu pro dítě mám doma půl roku, shodou okolností ji měl dneska na sobě poprvé a taky moc nevím, kdy ji nosit, buď je na ni moc horko nebo zas zima. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 13:39

Gatita no úplne presne to iste sa mi stalo... panika, že nemáme merino!!! :) Ale naozaj som si spomenula na svoje detstvo, ako nás mama navliekala do 5 vrstiev rôznych svetrov, že som sa ani hýbať nemohla, potom som sa spotila a bola mi zima... Ako dospelá som si už kupovala funkčné veci, a je to mega rozdiel, len na tie deti mi nejak nedošlo, že aj im by bolo lepšie, lebo vsak je to strasne drahe a hned vyrastu... @Karja no a práve teraz prechádzam vinted aj bazos a hľadám všetko, čo by sa zišlo:) 

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 13:40

Teď jsem zkoukla fotky jak to s těma vestama holky mají, a mají je v případech, kdy na bundu je to moc, ale jen na mikinu málo. A vesty nosí hodně často. Já třeba mám často taky jen tílko, merino triko a vestu. A uvazuju nad dlouhou vestou ted:)  

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 13:44

Karja já bych skoro řekla že jsem v tom nevinně, myslím že z toho Zalanda Louge ani nic nemám, nějak nezvládám to sledovat, ty jejich akce. Za to DM strašný, jak jsou ty děti dvě a člověk kupuje ty věci 2x tak ty cifry v košíku nějak moc skáčou

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 13:50

Jinak se přidávám k těm, co význam teplých vest moc nechápou. Když je mi v mikině zima a tak si dám bundu příslušné tloušťky. Jediná vesta, která má u mě upotřebení, je tenký sofshel/šusťák, kterou používám když fouká a očekávám že se v mikině můžu trochu spotit.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 13:53

A ešte sa opýtam, tie co kupujete v bazároch, kupujete aj zimné bundy? Nebýva to už zničené praním, že nie sú potom teplé? Nasim niekedy nevydržia ani tu jednu zimu (ale perem ich strasne často,  tak možno v bežnej škôlke to vydrží dlhšie?) 

Offline continuity
43356 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:08

Mně ty vesty vyhovují, kdyz se nějak hybu. Na ruce teplo nepotřebuji a líp to vetrá. 

Dětem jsem vesty dávala v těch přechodných obdobích, aby byly lépe pohyblivé. 

Jediná nevýhoda vest je, když prší. jsou teď hodně populární outdoorové hadry, které mají lépe zateplený trup než rukávy.

Ale u nás jsme je teda navlekali asi méně, nez zde popisujete. tílka vůbec. Bavlněné triko, mikina ( vlněný svetr, když byla hodně zima) a na to bunda. Když byly mimina, tak zateplená, teď mají takovou s tenkou odepínací péřovou vložkou, ale nosí to spíš samostatne. Včera mladší běhala venku v triku a mikine asi do desíti večer. Venku osm stupňů. nevím, kde jsem to horkokrevné dítě vzala. Posílali ji všichni se obléct, ale nedala se. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:11

olivieraa už som tu písala, že zatiaľ najlepšie zimné bundy pre syna som kúpila v Lidli.

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:15

Gatita Merino jsem kupovala, az kdyz jsme jeli s detmi na hory, jinak bych to vubec nevyuzila. Ani ted ho bezne nenosi, jen na vetsi aktivity. 

Naopak vesty se u nas nosi od zari do prosince.  

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:19

continuity deti jsem oblekala uplne stejne a presne jak pises - ja sedim v dlouhe mikine, leginach a valenkach, oni v kratasech a tricku s kratkym rukavem. A venku si porad stezuji, ze jim je vedro. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:21

olivieraa ja som mala aj z druhej ruky zimnu bundu pre syna z lidlu a vsetko ok. Zalezi aj od nosenia a udrzby. Vsetky bundy co mal nove som posuvala dalej v perfektnom stave. Napriklad poznam v okoli aj pripad kedy je osoba schopna znicit oblecenie v pracke a susicke nespravnou udrzbou. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:31

Len já si teď objednala dlouhou pro sebe - vidím se vysedávat po lavičkách v parku a na hřišti, s kojeným miminem.. na to by mohla být dobrá. Merino triko na kojení už mám, mikiny taky...

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:36

continuity nemáš link na tu bundu s odopinacou vložkou prosím? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:51

Potrefenáhusa já vesty taky neumím používat. Ještě tak nějakou tenkou fleesovou pod bundu na lyže.

Z merina kluci taky nic nemají, na běžný provoz bych jim to stejně nedávala, převlékat triko na ven, navíc ta údržba. Možná jim pak pořídím něco na lyže, až vydrží celý den. Já ty merino věci navíc neumím používat, protože mně kouše.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:56

continuity já dávám taky tři vrstvy běžného oblečení, žádné merino, tílko akorát když mrzne, stejně tak oteplovačky mají jen na hory, jinak nosí zimní softshellky a legíny. Zima je venku akorát mně, oni lítají okolo, já stojím nebo pomalu jdu.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 14:59

continuity uz som si myslela, ze som jedina co nedava detom tielka. Tricko (kratky alebo dlhy rukav, mikina, bunda). Zopar merino veci mame podedenych, vyuzijeme len obcas v zime, lyzovat nechodime a nasi su tiez horkokrvni, zima im je len ked ich zle obleciem.

A kedze som zas zaspala a nasi nemaju jesenne topanky, tak namiesto vybalovania (prave sme sa vratili z Makova, kde bolo doobeda 7 stupnov ), som sa vrhla na nakupy, uz mam objednane nove mikiny, softshellku a teple pyzama. Len tie prekliate topanky stale nemam :))

Offline brrr
12377 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 15:17

Kluci mají podvlíkací trika jen na lyže, případně do skautu na nějaké podzimní/jarní přespávačky. Normalně jedou v kombinaci triko, mikina, bunda. Vestu mají na podzim/jaro, ale moc ji nenosí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2022 15:35

MPLee já uvažuju o nějakém termo podsedáku

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 15:46

Na budoucí mimino mám merina docela dost (zas se ozývá moje panika z novorozence v lednu), ale my jsme doma obecně trochu šáhlí. Vlivem místní diskuze na mě čeká i merino balíček z Vinted.

V zimě chodíme hlavně ve vlně (a peří) a manžel nenosí jiná než merino trička. Že by dítě mělo problém s vlněným oblečením je jednou z věcí, kterou si absolutně nepřipouštím .