Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29974 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:19

Jsem tým vesty jsou super, merino jen na hory a děcka se mají zahřát pohybem, já svařákem. 

Online Jos
příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:23

letfenixa To ja neumim domyslet. Kdyz syn nosil treba to body, tak ho mel proste cely den. To same tricko, proste ma triko pres ktere prevliknu treba softshell kombinezu a jdeme. Ono staci, ze jdeme ted na zahradu, je stejne zima jako na prochazce, takze je i stejne obleceny. 

Online Gatita
8658 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:27

Jos K obleceni ted pristupuju jako ke spotrebnimu zbozi. Deti moc neomezuju, ruzne se venku vali, jezdi po zadku, kaminky, pisek, blato v lese.. o jidle ani nemluvim, kolikrat si pri skladani vypraneho pradla vsimnu, ze tam fleky zustaly. Ted uz si dost rozmyslim i nakupy obycejneho obleceni, ja to proste nedokazu udrzet, mame vse odrbane a flekate uz po par tydnech, pro nas je skoda i lindex nebo haemko. Starsi syn uz to v tech 7 letech celkem zvlada, ale mladsi vubec. Takze u nas jede temer vyhradne podedene obleceni a po sezone vyhazuju cele prodrene a flekate. Nejak to nedokazu zaridit, jeden cas jsem se snazila, koupila vanish a deti vic hlidala, ale nejak vysledky nebyly.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:30

Jos asi je to iné, keď podchvíľou vybiehate von ako my v byte.

Gatita áno, spotrebný tovar, najradšej mám z druhej ruky, aspoň mi to nie ľúto

Offline Pinot Noir
29974 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:31

Jos já tohle taky neumím, resp. jsem na to asi i líná, ale nějaké převlékání moc nepraktikuju. Ani nezvládám dodržet požadavek školek, aby děti měly raději krátké rukávy i v zimě. My máme doma docela chladno a jak kluci vstávají brzo, tak jsme doma třeba dvě hodiny, než vyrazíme do školek. Takže mají trika s dlouhým a před odchodem nehodlám ještě řešit triko, stačí mi všechny ty svrchní hadry a klučičí bitky. Ve velké zimě nosí doma legíny, aby na to mohli natáhnout softshellky, prostě si to usnadňuju, jak nejvíc to jde.

Mám tušení, že letos už mě ovšem monster boy pošle s legínama někam.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:32

Gatita no přesně, fleky a díry Zrovna po dnešku budu prát softchelky od ostružin.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:36

Pinot Noir můžou být v pyžamu až do odchodu

Já v zimě taky dávám triko s dlouhým rukávem a to máme celkem teplo. Ale ve školce si nestěžují naopak mi jednou vrátili dítě v erárním triku, že jeho náhradní mělo jen krátký rukáv.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:38

Pinot Noir když se bude muset sám převlékat, možná ty legíny vezme na milost. Dělám to v zimě stejně, dost na tom, že se musí navléct do mikin a bund, ještě jim vysvětlovat, proč si musí převlékat i triko.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:52

Jos ono je to asi v dome jiny nez v byte, plus je tam jiny tepelny komfort. Vloni chodil Tonda v zime po byte jen v tricku, protoze se ucil na nocnik a neumel si jeste sundavat kalhoty nebo trenky....takze na ven jsem proste davala merino leginy. No a letos chodi v trenkach a tricku, doma ho proste na kalhoty nepremluvim:D docela by me zajimalo, jak to probiha ve skolce, jestli tam taky chodi nahej

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:54

Jinak k merino diskuzi, ja nosim merino sportovni veci, uz bych na sebe takovy ty umelohmotny trika nedokazala navlict. Sehnala jsem si dokonce i merino cyklistickej dres a je to bozi! 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 18:59

Jestli nevite k cemu je vesta, tak prave jsem objevila, ze na takove to domaci hnipani je super! Volny ruce a tepelnej komfort z 0 na 100

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 19:12

Malenge já mám moc ráda Surtex, mimo zimu nosím tenké, na zimu kupuju merino froté

Teď jsem ještě koupila tenké Joha, zatím jsem je zkoušela jen doma a nevím, jaké budou celý den v botách, ale zatím se mi zdají moc příjemné.

Naopak dost děsné jsou Trepon vlnka, nechala jsem se zlákat cenou a ty teda fakt nebrat. Hrubé, nepříjemné.

Synovi kupuju surtex tenké na jaro a podzim (a v létě je nosil do pohorek), na zimu surtex merino froté a jedny super silné.

Promiň za ty linky, nenasla jsem všechno na jednom místě, tak je to každej pes jiná ves. 

Offline Pinot Noir
29974 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 19:17

žluťásek ty jo, kluci spotřebují i čtvery fusekle za den (každý). Představa, že jedny stojí 176 korun...

Offline Malenge
4847 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 19:21

žluťásek je, no to se vubec neomlouvej, moc moc děkuji za námahu a hlavně teda osobní zkušenost, omrknu a něco určitě vyzkouším, já mám nohy zmrzlé téměř pořád, včera jsme byli v lese i na houbách, v takovém menším deštíku a říkala jsem si, že nějaké slušnější ponožky by to sneslo. Plus teda dnes 10 stupňů, ledový vítr, občas přeháňka, kluci si po včerejšku, když jsme vyráželi na výlet, vyžádali rukavice a ani nechtěli podzimní pevné boty, že rovnou teplé vysoké, tak jsme musela vylézt na půdu. Léto definitivně skončilo. A ještě jednu připomínku jen velmi lehce k tématu, ale včera i dnes jsme se vraceli až v podvečer, takže to znamenalo oběd venku, byli jsme ve dvou různých restauracích, v obou poprvé a ta zima uvnitř v hospodě je teda šílenej nezvyk, dnes jsem obědvala v bundě a nebyla jsem jediná

Online Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 19:23

Pinot Noir spotřebují v jakým smyslu?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 19:27

Malenge jo ještě velkej zázrak mi přijdou vlněný návleky na nohy. Mám taky surtex a jsou úplně boží. Nosím skoro výhradně šaty a sukně a v zimě mi vždycky stačily obyč bavlněný punčocháče a přes to ty návleky, nemám moc ráda ty umělý termo leginy.

A abych se tu trochu znemožnila, tak moc toužím po tý instáčový krabičce na svačiny za litr a k ní ty napichovátka s očičkama a kočičkama a kytičkama, abych mohla dělat ty boží svačinky. Ale musím si to trochu rozložit v čase, teď jsem utratila všechny peníze za vlnu

Pro začátek jsem si musela pořídit aspoň levný ikeácký krabičky s oddelenyma přihrádkama a krájim do toho ovoce a zeleninu v hezkých tvarech a hraju si s obloženýma rohlíčkama. Tuhle jsme s kamarádkou  vzaly děti do kavárny, ony tam rozryly čokoládový dorty a půlku jsme museli vyhodit a pak se venku praly o ovoce a zeleninu z krabičky, to bylo velký mateřský poplácání po ramenou

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 19:29

Pinot Noir ja som tie surtex minuly rok starsiemu kupila tiez ale davam teda len na dlhsie prechadzky v zime, aby mu nemrzli nohy. Tak mu stacili na celu zimu troje.  Inak nosi bezne bavlnene plus par sportovych na atletiku.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 19:32

žluťásek myslis tie co propagovala tusim mk life..? Tak po tych tuzim tiez :)), nechavam si to az na cas ked pojde syn do skoly. A tie napichovatka su skvele ale tusim, ze ich strati hned prvy den

Offline Malenge
4847 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 19:33

žluťásek tak ty návleky si asi koupím, protože už se moc těšíme s kolegyněmi, až budeme mít v kanclu těch 17 stupňů

instakrabičku naštěstí neznám, ale aspoň teda asi trochu chápu, jak to ty ženy dělají všechny ty vymoženosti se svačinou, jsem si vždycky představila to dítě, jak si krabičku opatrně nese jako svátost v před sebou natažených rukách. my máme krabičku ze setu od zdravé láhve s jednou dělící přepážkou a o existenci napichovátek jsem dosud netušila a teď nevím, jestli to mám googlit  možná by se to tomu mému drakovi líbilo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2022 19:36

711990 neboj, tyhle nápady si schovávají na doma