Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 23:12

Zina 

To bych tu v historii někde hluboko taky našla, jak jsem si stěžovala, že děti jedí skoro všechno ale ve stopovém množství. To máme taky za sebou. Stačilo jim to. Jestli chlapeček prospívá, přibírá, čůrá, kaká... tak je to určitě v pořádku. K větší snědené porci mi jedině pomohlo, když jsme vynechali svačinu. Takže v konečném výsledku byl objem snědené potravy stejný.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. zaří 2022 23:56

Evaeva Já jsem ráda, že to píšeš, protože u nás je to podobný. Nemixovaný věci nechce a sám jíst taky zatím moc nechce.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 00:17

Zina takhle neji ani triletej Tondav roce mel mliko,(kojeni) kdy chtel, rano par lzicek jogurtu, behem dopoledne obvykle snedl kapsicku nebo kus bananu, pak dostal nabidnutej obed a behem odpoledne kapsicku/ovoce a k veceri kus chleba s lucinou nebo maslem, to olizal a nekdy snedl i trochu toho peciva a nebo michany vajicka mel rad. Ty kapsicky vetsinou nejedl cely a z jidla taky tak dve tri lzicky:) jedl "sam" a nebyl krmenej, takze fakt snedl jen to, co zvladl a chtel a nebylo toho hodne. Koukala jsem ted kvuli tomu na fotky a videa z ty doby:)

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 01:35

Zina naše dítě jedlo/ji taky docela malý porce, moc bych to neresila = nabízela bych to pestrý. Z ty tabulky v roce jedla taky par lzicek od všeho. 
Taky nepremlouvam, nechce, tak nechce 

Offline Tabea
8193 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 06:14

Gatita Jj, lehká. Ale jogurt bych do ní nelila.  Do velké přihrádky pečivo, nebo teď dávám krupky z pohanky pro mimina, do malých zeleninu a ovoce. U nás ve školce i škole nemají nosit nic sladkého. Jogurt v jeslich dávali bílý z velkého balení všem do misticky, ve školce taky nechtějí mini plastové kelímky. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 07:04

GChK jo, ten Voksi je teď podobně drahý, já ho tehdy brala v nějake akci. Ale fakt ho oceníš. Když mimino vytuhne venku, tak po příchodu do milstnosti jen odklopíš fusak a hotovo. Kamarádka vozila syna v 5-6 vrstvách oblečení a pak vždycky přemýšlela co s nim - jestli ho uvařit a nebo svlíkat a tím pravěpodobně vzbudit. 
Jo a jako kojici merino se mi nakonec nejvíc osvědčila obyč trika od Icebrakeru, ty modely s větším výstřihem  a kojici šátek, co se s ním člověk přikryje. Jednak nikde neexhibuju a druhak na odkryté části těla ani mimino nefouká 

Zina jestli nehubne a je spokojenej, tak bych množství neřešila. Ať ochutnává a třeba se rozjí víc, až mu přestanou vadit kousky nebo ho začne bavit krmit se sám  Jinak olízaná pomazánka a pečivo pro psa u nás frčí do teď. Jediné, kdy sní i to pečivo jsou zapečené toasty a i to musí mít zrovna dobrý den. Jinak je rozlepí a vyjí jenom šunku a sýr. Ale včera vybalila z tašky s nákupem xxl pivní rohlík, co jsem si koupila já na večeři a celý mi ho sežrala za prozpěvování si "mňam mňam". Kdybych jí ho dala na talíř, tak ho hodí na zem a hotovo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2022 07:31

MPLee v pěti vrstvách to muselo být vařené i venku, ne? Já dávala vlastně čtyři včetně fusaku, ale mimo fusak samé celkem tenké. Moje děti spaly s rukama nad hlavou, jen fusak by nestačil. Ale doma jsem taky jen odklopila fusak a rozepla overal.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2022 07:33

Zina sám začal jíst až ve 2,5, když jsem začala krmit mladšího a staršímu nic jiného nezbylo Naopak mladší se rád krmil sám, po jídle ovšem prakticky potřeboval sprchu včetně vlasů

Online Karja
44814 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 07:39

Dneska jsem měla jít k lékaři, obě dvě děti mám doma, plus tchána na oběd, takže večer jsem byla značně napružená, že ještě musím vsem vařit na to pondělí, nákup v autě, jak to rano postiham (a jak to tak bývá člověk je protivnej na ty, co jsou mu nejbližší ne na to, co ho stlkutecne štve, třeba na tchána:-D nebo ještě vůbec nejlíp na sebe:-D:-D). Strašně mě to štvalo, že jsem vyjela na děti kvůli blbostem a byla jsem nervózní kvůli blbostem. No a lékař je pro nemoc zrušen, to je taková karma, jak jsem blbá! 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 07:52

Evaeva no ona ho proti nám navlíká i teď. Jsou s dcerou stejně staří a při představě, že mám na novorozence navlíknout - body, tričko, svetr na knoflíky, punčocháče, ponožky, rifle , fleecovy overal a zateplený overal - se mi zvedá žaludek. Fusak měla teda taky tenký. No já jsem lenoch, takže jsem radši "vyhodila" nějaké peníze za teplný fusak a nemusela moc řešit co pod něj. 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 07:58

A potřebuju si fňuknout - nějak se nám rozpadá představa o klidu při příchodu druhého dítěte. Řešíme teď dost hnusné věci, nejde o zdraví, ale asi se budu muset zaučit a začít dělat uplně novou práci (ano, teď pár týdnů před porodem a i pak s batoletem a novorozencem za zády), muž asi nebude mít žádné volno po narození č2. K tomu máme tento týden nabitý lékaři tak, že máme od úterý do pátku každý den min 2 plus veterinu, protože pes je po operaci a mě už se chce asi jen brečet. Pardon, potřebovala jsem si někde odložit. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2022 08:00

MPLee já to měla všechno v kočárku, mikina byla zastrčená rovnou v overalu, který neměl nohy, ale pytel. Takže jsem akorát navlékla jedny rukávy rovnou s rukavicemi, zapla dva zipy a dala čepici. Právě že jak měli ty ruce nahoru, stejně by na ně něco potřebovali.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2022 08:01

MPLee no to je teda pěkně naprd. Snad se to ještě nějak utřepe.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 08:03

Evaeva já měla takový ten medvědí fleece overal, měl 2 zipy na břiše a přehrnovací rukávy i nohavice. Taky jsem to měla v tom fusaku a do toho jen šoupla dítě v tom jak bylo doma a čepici. Případně ještě přes něj do fusaku nacpala deku. Pak jsem koupila to merino a dělala to stejně, ale byla jsem víc v klidu. No teď už máme i merino deky

Offline continuity
43358 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 08:05

MPLee držím palce, v těchto situacích mi pomáhá řešit to všechno jedno po druhém. Ono to vždy nějak dopadne.

A dokud nejde o zdraví, jde vždy o hovno, tak se hlavně opatruj.

Online Jos
příspěvků moje polička 19. zaří 2022 08:49

MPLee . Ach jo, to zni hrozne. Zkus se nestresovat predem a hlavne si toho nenakladej na bedra prilis mnoho. A ted jsi pri rodicovske taky pracovala z domova? Pro me to je dost nepredstavitelne i ted. S deckem za zady zvladam projizdet akorat internet, pouklidit a vecer si neco precist. 

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 08:57

Tak ja se hlasim za tym merino i vesta

Ja sama uz jine, nez vlnene, merino a nebo kasmirove svetry nevedu, tak diteti akryl taky nedavam. I kdyz rozhodne vedou u male bavlnene mikiny. A jako spodni vrstvu to nedavam, dite je prasatko a ja jsem lina ji prevlikat, ale svetr, leginy nebo ponozky rozhodne uzijem. A ja uplne miluju merino rolak z lindexu, loni jsem ho skoro nesundala. Ted jsem po rodine posbirala vlnene svetry a tricka, co uz dotycni z ruznych duvodu nechteji, a chystam z nich usit zimni garderobu pro slecnu. Nevite, jestli jeste porad jsou v sekacich k sehnani kasmirove svetry za dvacku?

A prosivanou vestu nosime obe. Na cestu od domu k autu, kdyz nebudeme chodit nikde venku, pres svetr/mikinu na podzim, v zime jsem ji davala pres softshellovy overal na sankovani a obesly jsme se bez zimni kombinezy. Merino rolak, vlneny svetr a prosivana vesta a na nohou vlnene ponozky je moje ultimatni obleceni na postavani na hristi. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2022 08:59

MPLee jo, no ono to je hlavně o klidu. V pražské zimě není moc, co řešit. Leda na těch horách.

A hlavně držím palce, ať to doma nějak vyřešíte.

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 09:11

Zuzuli mám jeden kasmirak  zo sekaca,  ale tuším až za 5 €

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 09:50

Zina chleb s margarinem to je z jakeho roku ten jidelnicek?