Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir Jo tak to jsem nemyslela nějakou velkou rebelii, ale když třeba neposlechne v jedny dvou vecech.
continuity Anema Mohučanka o tom duseni organizmu jsem vubec nevedela. Vim, ze jsme kupovali kojeneckou vodu, ale vubec uz nevim, jestli celych 6 mesicu, brali jsme to az moc intuitivne. Dite plne na UM, taky jsem si to mohla vic nastudovat. Ja zila v domneni, ze prazska voda je celkem ok, ale posledni dobou si rikame, ze asi nic moc. Prinejmensim je hrozne tvrda, vsude usazeniny. Vodu v petkach kupovat nechcem, uvazujem o nejakem filtru, zrovna o vikendu jsem to letmo studovala. Musim se optat v Blbych dotazech:))
Ja byla jeste vyssi level, do roka jsem prevarovala i balenou kojeneckou vodu, do dvou let meli jen neprevarenou kojeneckou, ted uz jim teda davam normalni kohoutkovou
. Ale co se divim, monitory dechu jsem do porodnice vracela po 21 mesicich, asi jsme tam byli za rekordmany.
Gatita tvrdá voda je určitě zdravější než příliš měkká. A to je výslovně špatně až tak, že se voda získaná zachytáváním vlhkosti nebo odsolení - takže téměř destilka, musí dolovat. Na filtry bych se vykašlala, to má nějaký smysl, když je ta voda fakt nechutná k pití.
Jak tu bola nedavno debata o platbach v skolke. Tak u nas 15e triedny fond, 35e fond rodicovskeho zdruzenia. Tak som si na to dnes konecne vybrala peniaze (hotovost takmer nenosim), aby som vecer zistila, ze to vlastne musim vynasobit dvomi
. Takze 100e len taky fukot.
Mrakoplas je, já zapomněla na KRPS.
Mrakoplas u nás 2x5 triedny fond a 3x20 ZRPŠ. Ešteže neplatime za škôlku a v podstate ani za stravu, ha ha ha (to je smiech cez slzy)
Anema jé, to je hezký, ta mapa, vůbec jsem netušila, že něco takového je. A máme superkvalitní vodu :-D
Ale zejtra asi kaše nebude, to dítě je nějak moc chytrý, hned se naučilo prskat to na mě zpátky ![]()
Prosimvás, nějaký platby ve školce. Já jsem tam dneska platila v hotovosti nějaký materiály pro předškoláky a odpoledne pak v obchodě zjistila, že tu peněženku nemám. A buď teda zůstala ve školce nebo mnohem hůř, už je někde v háji. Takže telefony na všechny strany a uff, večer jsem si tam ještě doběhla. Ležela celý odpoledne na terase u vchodu na zemi a nikdo si ji nevšimnul!! Ale zas mám nachozenych dneska hezkých 12 tis kroků ![]()
Já v prvním kole začala příkrmy dělat s vodou z kohoutku, ale teda já uplatnila metodu BLW y takže jsem to její pomocí jen napařovala, ze začátku jsem nic nevařila. Ale že bych se nad tou vodou měla nějak zamyslet mi došlo asi až v roce dítěte, že třeba by mohla být voda z vodovodu v tom půlroce ještě nevhodná... No naštěstí to v Praze nehrozí, ale chápu tvou pointu
Anema dekuji, to je hezke.
Gatita jak uz psala continuity filtry jsou vetsinou blbost. Tak na ochranu pracky.
Chut vody dela prave ta tvrdost. Voda bez horciku a vapniku neni chutna. Dost filtru vyrobi deionizovanou vodu a dodavaji se do ni zpetne mineraly.
My v CR mame skvelou vodovodni vodu temer vsude. Urcite lepsi nez balene, ktere stoji v plastu na slunci. A pozor stolni voda ( myslim, pokud se nezmenila terminologie) je vodovodni voda stocena do PET. Neplati pro ne limity jako pro mineralky.
Nanoplasty z PET nezminuju.
dzizisketa no na tý kaši je v návodu napsáno kojenecká voda v každé větě 3x, tak mě to znejistilo. První dítě navíc kaši k večeři úspěšně sabotovalo, takže jsem s ní velmi brzy skončila a nepamatuju si k tomu vůbec nic.
Teď mě napadá, že je zajímavý, že cuketu a mrkev úplně klidně ve vodě z kohoutku už týden vařím ![]()
Asi už jsem úplně zblbla.
A ty už vaříš? Já bych měla papírově začít ve čtvrtek, ale možná to ještě posunu na pondělí.
Prosím, prosím o pomoc na aktivity 4 ročného. Syn si dnes zlomil kľúčnu kosť na ľavej strane(áno, darí sa nám úplne bombovo poslednú dobu) a najbližší mesiac by mal ostať doma aby sa mu to dobre zhojilo. A keďže má nariadený kľudový režim, potrebujem niečo, čím ho zabavím a aj unavím bez fyzických aktivít.
Nakúpila som dnes nejaké pracovné zošity pre 4 ročných, ale jednak on na tieto aktivity moc nie je, jednak neviem, ako to bude s bolesťou pri trebárs obťahovaní čiar a podobne.
Baví ho stavať lego, koľajnice, sevu s mužom a potom tie klasické fyzické aktivity, kedy sa môže vybehať a vyblázniť, len najbližších pár dní ho to asi bude pri rôznom pohybe bolieť.
Máte nejaké rady čo s ním robiť? Kreslenie a maľovanie ho veľmi nebaví, dlhšie mi trvá to všetko nachystať než si on kreslí. Asi by ho bavilo vyrábanie rôznych vecí z farebného papiera, roliek toaleťáku a pod., ale to zas ja neviem kde zháňať inšpiráciu, popri malej a práci nemám veľmi čas ešte googliť toto
.
Plus teda, ak s tým máte niektorá skúsenosti, viete mi povedať aký priebeh malo hojenie, na čo si dať pozor, prípadne nejaké vychytávky?
DrowRanger Já bych šla do Pepca a nakoupila co se dá. Mají tam ruzné stavebnice, holky to na chvíli zabaví, že je to trochu jiné než lego a dají se z toho stavět jiné věci. Asi bych ve vašem případě šla tímhle směrem. A co modelíny a různé vaření z toho? to holky vždycky dělaly tak tři dny v kuse, nějaké ty výtvory, jsou ruzné formičky nebo jako stříháš vlasy a tak. A mají tam i dost věcí na vyrábění, jakože třeba ruzná zvířátka k lepení a různý líbivý materiál,ruzné barvičky na malování, nebudeš muset moc nic vymýšlet, jen toho asi dost vyplácá no. Prostě bych to tam vybrakovala.
chudák malej, hlavně at je to brzo pryč!
DrowRanger chudacik
Je lavak ci pravak? Puzzle ho nebavi? Alebo kupit nejake nove lego? K tomu audiorozpravky? Pri nich s! aj starsi dokaze sam pomerne slusnu dobu hrat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí