Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 09:56

MPLee vůbec nezávidím to řešení práce kolem porodu, vůbec si to nedokážu představit :( mě úplně stačil ten pocit viny že už nebudu mít na starší tolik času kvůli mimimu :/

A budou fungovat aspoň prarodiče, když bude muž po porodu v práci?

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 10:09

MPLee moc lituju a preju, ať se to ještě nějak přemele

a s tím oblikanim, já řešila s novorozencem opačnej problém- červencový vedra, většinu leta strávila strávila jen v body, max v ponozkách, ven jsme chodili jen rano a vecer a stejně měla asi dvakrát potnicky. No a vzdycky úplně čumim na ty letní mimina v kocarech, který jsou zadeklovany tím tlustým kocarovym poklopem, ze kteryho kouka ještě nějaká tlustá deka typu minky

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 10:12

A ty namazaný věci-možná už jsem to sem psala, ale lepších výsledku dosahuju, když to dam zvlášť, máslo a lucinu jinak taky ozira (máslo by teda nejradši uplne samotný do ruky) a chleba nechá, ale se suchým chlebem nebo rohlikem do ruky nepohrdne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2022 10:19

Potrefenáhusa máslo by mladší klidně žral jen tak po kilech:) Ale je to fakt. Chleba s medem snědí bleskově, mladší teda nerad kůrky, ale sýr nebo šunku radši do ruky. Obložený talíř je u nás hodně oblíbená večeře, vzbuzuje velké nadšení

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. zaří 2022 10:26

Potrefenáhusa Presne. Namazane olize, ale suchy rohlik si rad da. Kiri mu davam jen tak do rukytreba 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 12:07

Jos ne, předtím jsem v prvním těhotenství dodělala státnice, půl roku do porodu se flákala  Teda dělala jsem těhotná i s malou svoje letní tábory, ale to je časově omezená věc a mám svůj tým a dělám to roky. Tohle je něco uplně mimo. Neni jistý, že to tak dopadne, ale muži by to moc pomohlo. 
continuity jo, snažíme se. On to primárně musí řešit muž, kdybych byla v jiné situaci, můžu mu hodně pomoct. Teď jsme počítali s tím, že bude pomáhat on mě. Ale tak společně to dáme, jen bych mu ráda aspoň v rámci svých/ našich možností pomohla. Ale zase to nesmí odskákat dcera a mimino...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 12:49

MPLee Nehubne, ale ani nepřibírá a určitě se trochu vytáhnul, navíc všechny gatě mu plavou v pase, proto jsem to začala trochu studovat. Že nechce pečivo, mi až tak nevadí, mě pro ně stejně přijdou lepší kaše a nemám problém je uvařit, ale když si dá ranní mlíko a pak kaši, tak až do oběda do něj nic nedostanu a obědu taky moc nedá. Jinak vypadá jako spokojený dítě a energie má podle mě dost.

Offline Karja
44814 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 13:01

MPLee A nemůžeš mít někoho na výpomoc? Domácnost, starší dceru, někoho koho by mela ráda bude ti ji brat ven, a nějak si obstarej to vaření jídla. Jako na to bych se hodně soustředila ať můžeš dělat teda jen tu nenahraditelnou práci kolem děti a tu práci....ty jo a to si nemůže muz domluvit na pomoc někoho jiného než se to utrese? Třeba pokud je to odborná práce by se rád nějaký student zaučil, zní to takhle docela divoce.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 13:04

Zina on se kolem toho roku ten růst a přibírání dost zpomalí až zastaví. 

Ale je teda pravda, ze já ještě v ty dobe dost kojila a dite bylo vzdycky od pohledu "dobře živený", takže já to nikdy moc neřešila 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 13:47

Zina my měli problém opačný - dítě zřalo jak děravý, ale v roce měla stejně 7kg. Ona teda měla mlíko už jen na noc a ráno a to raní jsem jí brzo zrušila a pak se víc nasnídala. No ale běhali jsme po těch nutričních poradnách a tak a na nic se nepřišlo. Prostě některé děti jsou drobné. A co vidím kolem, tak naše jí spíš nadstandartně, i teď na cvičení stačí jejím kamarádům půlka ovocné kapsičky k svačině. Ona vysaje 2 a chce ještě banán nebo sušenku

Karja Jo, jako to je samozřejmě priorita, ale pokud se nikdo nenajde, kdo by to chtěl dělat, tak to vezmu já. Ono to není na plný úvazek, dá se to dělat i po večerech, odpoledne, o víkendu... Když bude nejhůř, zvládne to muž. Ale pak bude mít najednou práci za 4 lidi. Ale přesně - kdyžtak si malou vezmou jeden den v týdnu naši - stejně s ní má teď mamka chodit plavat, tak by si jí třeba nechali celý ten den. A moje babička se pořád nabízí, tak by při nejhorším jednou v týdnu přijela se zásobama a pomohla s úklidem  Ale ono to nebude tak zlé, jen se to prostě časově sešlo totálně debilně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2022 13:48

Zina kalhoty plandají i průměrným dětem, mluvím z vlastní zkušenosti

Já bych si s tím hlavu úplně nedělala, jí podle toho, co píšeš, celkem hezky, tak nějak od všeho trochu. V tom batolecím věku se různě střídají období, kdy skoro nejí, a období, kdy máš pocit, že sní i tebe. Kdybys měla přecejen pocit, že jí málo, tak moji kluci vždycky radši kapsičky než lžičku, takže když jsem chtěla, aby jedli víc, dávala jsem jim ten mixovaný oběd nebo přesnídávku do plnitelných kapsiček.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 14:03

Sairon já doufám, že naši kdyžtak zaskočí, nebo že to nakonec dopadne lépe, než to vypadá. Jak jsem chtěla porodit ideálně už teď, tak vlastně by se hodilo nakonec přenášet  Navíc mě ničí, jak je to líto muži, že se na to těšil a vypadá to teď beznadějně. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 14:08

MPLee držím palce, nech je to celé čo najmenej bolestive!

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 14:17

GChK kari traa má merino trika se zipem a se stojáčkem, na kojení jako delane:D ale rychle se deravely, jenže já jim dala fakt hodně zabrat:)

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 14:22

MPLee já tě obdivuju a upřímně musim říct, že si neumim představit, jak moc velkej soucit bych musela s mužem mít, abych byla ochotná cokoliv nadstandardního dělat s novorozencem, já toho měla úplně plný kecky i tak

určitě si to nějak sedne , ale tyjo....jakýkoliv pomoci zvenku bych se nezříkala

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 14:24

Ja tomu hovorim delena strava. Mladsi zje syr, sunku, olize maslo a potom pyta suchy chlieb (ten olizany samozrejme necha). 

Offline Karja
44814 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 14:30

MPLee Hele víš co, ono je to v podstatě jedno, když to nebude dělat muž a budeš to dělat ty, jemu zase přibyde práce s dětma nebo celková nepohoda doma. Takže jemu vlastně asi fakt nepomůžeš ani tak:-D jedině, že by tě to skutečně hodně bavilo a měla bys to jako takovou změnu. Snad nekoho najdete nějaký další šikovný ruce navíc, at to už bude na jakýkoliv zapojení!

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 14:53

Karja ale jo, pomůžu. On si radši vezme odpoledne dceru a půjde na kolo/hřiště, cokoliv. Než sedět v kanclu. A to jde i s miminem případně. Ale uvidíme, ono to vypadá beznadějně teď, když je to čerstvý. Nakonec se to třeba vyřeší uplně v klidu a jinak. 

Potrefenáhusa však to já se nezříkávám! Ono fakt záleží, jaké mimino bude. Když se narodila dcera, tak babička taky hrozně chtěla jezdit a vařit a tak. Jenže ona hodně spala, v noci i přes den, lockdown a ja se nudila. Takže jsem byla ráda, že můžu vařit a péct, v klidu si uklidit... Ale situace byla jiná, všechny knížky jsem přečetla a seriály zkoukla už mezi těma státnicema a porodem, no  Teď si nohy na stůl hodím ráda. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2022 15:03

MPLee se dvěma to bude jiné, protože to první porodem sourozence nezmizí Taky jsem se s prvním synem doma nudila, žádnou pomoc jsem nepotřebovala,... Takže jestli tu pomoc teď využiješ a budeš mít druhé stejně nenáročné, tak to půjde. Navíc mám pocit, že seš ten typ, co klidně večer sedne k práci.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 15:50

Prosím vás, můžu dělat půlročnímu dítěti kaši s převařenou vodou z vodovodu? Nebo musím kupovat kojeneckou?