Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 23:04

Karja lega ma doma na mraky, plastelinu tiez, idem mu este zajtra kupit cerstvu v lidli, len dnes ho to bolelo aj pri jedeni a to je pravak a zlomil si lavu. On inak velmi nie je vytvarny typ, aj v skolke sa na tom jeho byvale ucitelky smiali, ze to vzdy robi ako za trest. Inak ma doma kopu fixiek, farbiciek, prstovyxh farieb, fukacich fixiek, vodoviek aj temperiek, platna a nic, kedysi si pomaloval aspon rujy, teraz uz ani t9 nie . Ale mrknem to pepco a tedy na tie dalsie tvoriace veci ak sa mi podari dostat sa aj do ineho obchodu ako do lidlu, ehm... Mrakoplas audiorozpravky vyskusam, muz mu vecer rozprava, tak skusim lezat v izbe s nim a budeme pocuvat spolu ak bude chciet, to ke dobry napad. Puzzle ho velmi nebavia, celkovo ho nebavo nic co bavi mna. A nastastie je pravak a zlomil sibto na opacnej strane, tak aspon trosku stastia pri tej smole mal.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 23:07

dzizisketa vařím už asi 4 dny. Ona šla po našem jídle jak slepice po flusu, lepší přirovnání mě nenapadá. A jaký u toho dělala smutný oči. Taky jsem měla pocit, že jí to kojení nějak přestává bavit nebo stačit, nebo jak to říct. V noci se začala budit 2x místo jednou, prostě jsem měla pocit, že je třeba se nějak posunout. 

Offline brrr
12377 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 23:10

DrowRanger Nálepky? Razítka?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 23:11

DrowRanger no mozno ho to kreslenie a skladanie bavit zacne ked nebude moct robit nic ine :)) Este maju nase decka radi take nalepkove mozaiky, neviem kde to u nas predavaju, vzdy som to kupila v Bille v Breclavi (mozno aj u nas v bille alebo v tom Pepcu). Ale bacha, vzdy mi skoncia prilepene na ponozku

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 23:15

brrr Mrakoplas nalepky mu vydrzia tak asi 15 minut, vzdy ich chce zalepit vsetky naraz, ma aj tie opatovne nalepovatelne. Myslim, ze to bude u nas doma zaujimave, lebo Artur sa najradsej hra divoko, stavia si pevnosti, salie sa a odniekial skace. Alebo potom lieta po vonku, pripadne si nieco stavia. Tie aktivity, ktore by mohol teraz rovit ho nebavia. A nevie sa na ne sustredit. Asi by som skor mala prosit o rady s navykovymi rozpravkami s milionom casti.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 19. zaří 2022 23:42

DrowRanger jestli máš i stagram, podívej se. A Kartonovamama - má několik synů a dělají různé "lowcost" projekty, teď třeba vesmírnou taketu a tak. Třeba by ho něco z toho zaujalo :-) Určitě měli i dino téma - různě zamrazit třeba figurky do balónků s vodou obarveniu barvivem a pak to děti vyprošťují ven pomocí pipety a soli a tak... mal toho hodně na jednom místě. 

Offline letfenixa
10923 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 04:32

DrowRanger my sme mali kludovy režim v lete, ale teda obe ruky použiteľné a syna bavia všetky výtvarné aktivity, takže to nám to uľahčilo.  Postavila som mu detský stan v spálni, to mal taký svoj kutloch,  veľa čítal albi knihy s perom a veľa sa hral na doktora a nemocnicu. Kúpila som online všetky mozaikove obrázky,  čo mali v ponuke. 

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 06:00

DrowRanger malý dítě si zlomilo klíční kost před letem, a za týden už o tom nevěděla. Má to srostle trošku sejdrem, protoze dvouletý raketě nevysvetlis že má být v klidu. A mám pocit že nějak měsíc po tom se naučila jezdit na kole. Tolik ke klidovemu režimu u nás...  

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 07:14

rasaNori nyslim, ze u nas to dopadne podobne...aj ked Artur sa vie vwlmi lutovat a davat si na seba pozor, tak mozno vydrzi v klude 2 tyzdne...

Offline continuity
43358 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 07:26

rasaNori

Ti ti řekli na rtg, že šejdrem? 

pokud tam má bouli, to je normální. To je svalek a vstřebá se to časem, neznamená to nutné křivě. 

DrowRanger dobře zpráva je, že jim to srůstá opravdu rychle. Za chvilku o tom nebude vědět. Ale nebála bych se zas tak moc, klidně ať kreslí, naše měla zlomenou pravou, seděly jsme doma, ale normálně s tím dělala běžné věci, jak ji dovolila ortéza. bylo před Vánocemi, takže jsme hodně tvořili a nic se nestalo. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 08:34

DrowRanger 

U nás má velký úspěch u obou nabarvena rýže a těstoviny.  Kup tak 2 kila obyčejné rýže,  nabarvi různými barvami potravinářského barviva.  Velký plech nebo tác,  já mám třeba z Ikea.  K tomu jsem jim nabarvila 2 druhy různých těstovin a klidně hodinu o nich nevím.  Příšerka si z toho v nádobí z kuchyňky vaří různé pokrmy.  Krteček přesypává a pak v tom jezdí malý bagrem a nakladakem. Sice je to pak všude, ale máš to za minutu vysato. 

Online Kokoska
35106 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 08:42

DrowRanger tak to vas oba lituju. Adelce sundali fixaci pred par dny, ma se dalsi 3 tydny vic hlidat, aby na to zas nespadla. Kost se tm srustanim odvapnuje a muze to vedle toho zlomeneho rupnout znovu, memu synovi se to stalo s predloktim. Ona teda nevypadala, ze by ji to nejak moc bolelo nebo otravovalo, jen se ji hur stoupalo a lezlo. Ale rocni dite je teda neco jineho nez ctyrlety aktivni kluk. 

Tak at se to dobre hoji!

Online Kokoska
35106 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 08:50

DrowRanger nevim teda, jak to ma syn zavazane, Adele z toho couhala jen dlan nekde v pulce hrudniku  nedovedu si moc predstavit, jak by s tim dite skladalo lego nebo lepilo neco z malickych kousku, kde normalne potrebuje obe ruce.

Jinak mala se z tech obvazu skoro vymotala asi 2 dny pred druhou kontrolou, uz ji to pak rovnou sundali, takze to mela necele 3 tydny. Ale ona nemela ty knce kosti nijak posunute, pry by ji to srostlo i bez velkeho obvazu.

Online Pinot Noir
29975 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 08:52

Sairon obarvenou rýží měl zrovna včera Viktor na ergoterapii. Kdybys viděla ten pocit hnusu, který s ním zacloumal, když ji poprvé nabral rukama. . Ale osmělil se a pak to nechtěl ukončit.

Offline Vari
2225 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 08:57

Pinot Noir A jaky to bylo na ergoterapii? Koukam, ze to cely u prahu dveri nestravil :-).

Offline continuity
43358 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 09:00

Kokoska u těch větších dětí se na zlomený klíček dává taková ortéza, motýlek. U nás ltt bylo nejmensi čislo, jinak hrozil taky obvaz. 

Online Pinot Noir
29975 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 09:07

Vari první lekce dobrá, hrál si v herně podle libosti, my si povídaly, druhou skoro celou proležel v chodbě, až hlazení kartáčkem po zádech ho obměkčilo a donutilo otevřít oči a nechal se vtáhnout do hry s umělými bodláky. U třetí si lehnul už na ulici a ještě na recepci trucoval, ale bodláky ho zase nalákaly. Takže bohužel až na konci třetí lekce jsme se dostali k něčemu, čeho se štítil, tj. k té rýži. Je hrozně nedůvěřivý, terapeutka říkala, že budeme muset hrozně pomalu na něj, že teď nemůže vytáhnout něco pro něj fakt hnusného, slizkého, lepivého, že jí musí důvěřovat. Tak od ní sbírám tipy, co vyzkoušet doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2022 09:11

Sairon já mám blbý dotaz. Proč je ta rýže nabarvená? Právě jsem to teď párkrát viděla na ig a nevěděla jsem, jaký je benefit oproti bílé. Já dětem dávala normální, taky je to hrozně bavilo to přesýpat.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 09:17

Evaeva je to hezci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2022 09:23

711990 chápu