Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 13:12

JanieB díky, to zní fajn já teď zrovna dost bojuji s krtečkovým nástupem do dětské skupiny a fakt nesnáším ten náš systém že i prťata prostě máš předat řvoucí v šatničce a dál ani krok

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2022 13:13

Karja náš má stěží 13 a úplně mi stačí, když ho na kole musím do kopce tlačit

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 13:14

Evaeva 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2022 13:19

Sairon no přesně! U mladšího ve školičce mi dovolí vejít do třídy, jsem za to fakt ráda, i když on už to letos zvládá dobře. Ale ve školce to nejde, nechápu proč, co je to za systém, šoupnout dítě hned za dveře někam, kde v životě nebylo, mezi lidi, co nezná?!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2022 13:20

rasaNori jé, to je hezká klouzačka!

Offline continuity
43362 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 13:23

Evaeva to je moc hezké s tím pytlíčkem to si půjčím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2022 13:35
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 13:45

Evaeva u nás ve DS, kam jsem ho teda po dlouhém zvažování přihlásila mají "seznamovací odpoledne " kdy jsme tam na hodinu mohli přijít a děti si hrály, nicméně tety se jim vůbec nevěnovaly, takže si myslím že si mezi těma traktorama a bagrama ani nevšiml že tam nějakou jsou. A pak už natvrdo a prostě to nedává, první den byl OK, pak se rozeřval a od té doby tam brečí pořad Přitom on je normálně suverén, o dost statečnější a oprsklejší než příšerka, toto jsem vůbec nečekala. Ale naštěstí se teď uvolnilo místo v jedné DS, kde mě nechají s tím ráno být, tak začneme do znovu. Ještě že jsem si mezi nástupem do školek a do práce nechala 2 měsíce rezervu, jinak bych teď byla úplně v háji. I když jsem teda měla značně jinou představu jak ty dva měsíce budu trávit

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 13:53

Sairon u nas nam rikali, ze je lepsi aby tam rodice nezustavali. Jsou tam 2 ucitelky, max 12 deti(realne spis tak 6-8) a kdyz by tam jeste byli na dopoledni program rodice, tak uz by bylo hodne nacpano, nehlede na to, ze by pak brecely i ty deti co tam rodice nemaj. Odvezdavame ve tride, muzeme si chvili s ditetem pohrat a v 8:30 musi rodice odejit a prijde mi to tak akorat. Ale Tonda je starsi, no. 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 14:06

Potrefenáhusa Karja ja si letos, prave pri lecbe a pak treba po operaci, kolikrat rikala, ze dekuju vsem bohum za to moje netabulkove dite. Protoze kdyby vazila o pulku vic, bylo by to fakt narocne. Treba ji jen strcit do vany na osprchovani, kdyz jsem byla dva tydny po operaci a mela nefunkcni jednu ruku, bylo na hrane mych moznosti. Ale uznavam, ze mit prumerne dite, tak ho taham uplne stejne, jen jsem asi vic namakana

Vari prave jsem otestovala, ze do medvedi formy se da dat i brownies. Krasne slo ven a vypada k sezrani. Ja to dite takhle nejspis brzo vykrmim

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2022 14:07

711990 já si myslím, že je fajn, když tam s tím dítětem můžeš zůstat aspoň třeba deset minut. Já jsem teď vedla mladšího první den do jiné třídy, bylo tam už pár dětí, některé s rodiči, jiné bez, všichni si normálně hráli. A v klasické školce by třeba stačilo, kdyby rodiče mohli chvíli sedět v šatně.

Sairon a brečí, i když odejdeš? Nebo si spokojeně hraje? Mladší loni taky brečel při předání, ale tam jsou boží učitelky, vždycky se domluvili s ním, že ho pochovají,... A když se neuklidnil, volali mi, což se stalo asi dvakrát. V téhle minitřídě se dovnitř taky moc nemohlo, a na první hodinu jsme nemohli.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 14:09

711990 jo, to mi přijde fajn, myslím že kdyby tam ta možnost byla, abych si tam s ním chvilku pohrála a pak šla, tak mu to bude úplně stačit. Rozumím tomu, že ten program se pak realizuje hůř když tam straší polovina rodičů. Tak to vlastně bude v té nové školce, kam snad nastoupí od října, můžu tam být každé ráno do myslím 9 a pak se rozhodnut jestli ho vezmu už domů, nebo ho tam chvilku nechám, případně jak dlouho ho tam nechám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2022 14:11

Zuzuli ve dvou letech už vlezou do vany sami. Spolužačka nemohla v druhém těhotenství dítě zvedat vůbec. Prostě tomu přizpůsobila domácnost, dítě do postýlky lezlo přes různé podstavce atd. Bylo mu tak rok a půl. Tím chci říct, že člověk fakt dělá jen to, co zvládne.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 14:11

Sairon ta nova zni rozhodne lip

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 14:15

Evaeva právě že brečí celou dobu, když jsem ho tam jednou nechala celé dopoledne, protože jsem myslela že to bude OK, tak prý brečel a ubrečel se až do spánku a pak jak se probral zase brečel kdyby brečel jen po předání, nebo se zabavil a sem tam fňukl, tak to neřeším a věřím že si zvykne. Do téhle DS chodila od 2 let příšerka a ta teta byla právě skvělá, že mi stálo za to ho tam dát i když tam není možnost žádné pořádné adaptace. Jenže za ten rok tam přibyly další kolegyně a šlo to nějak celé do háje.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 14:18

711990 jj jen byla předtím beznadějně plná a teď to náhodou vyšlo tak, že jim odchází chlapeček, kterého na poslední chvíli vzali do státní školky a ostatní náhradníci už jsou prý zvyknutí v jiných školkách, tak se jim to místo uvolnilo, za což jsem moc vděčná. Nevím co bych jinak dělala.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 14:19

Sairon jezis jak to ctu tak je mi vas fakt moc lito. A jento zazrak, ze se uvolnilo misto!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2022 14:32

Sairon jé, tak to je blbé. A to ho takhle nechají brečet celou dobu? U mladšího právě volali, když nešel uklidnit, takže jsem vždycky do 9:45 čekala napjatě na telefonu

Snad to v té nové školce půjde líp

Offline Gatita
8658 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 15:00

Sairon to je mi vas lito, to je straslivy stres pro vsechny.mam to jeste v zive pameti u starsiho.

Jinak z nas se vlastne breci tak nejak porad, uz 7 let. Zrovna pecu dort na zitrejsi oslavu 7.narozenin a zhruba od jedne se tu setrvale place - nejdriv kvuli ukolum, pak ze mu nejde napojit zeleznice do okruhu, pak ze jsem ho nezavolala na odlevani cokoladovych figurek... no a v tom revu jsem zjistila, ze peclive vystrizeny pecici papir na vylozeni formy je porad na lince, zatimco dort uz je pul hodiny v troube. Ted budu řvát asi pro zmenu ja

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 15:11

Candance vazne? nevedela som ale prezili sme vsetci

Pinot Noir synovi som vysvetlovala ze ked bbude mat 18 rokov tak si bude moct robit vodicak a soferovat auto. ked sa ma spytal ze kolko mam rokov a po odpovedi skonstatoval ze to potom dobre soferujem som sa skoro roztopila ze si spojil suvislosti dokopy. s jeho diagnozou to tak samozrejme nebyvalo ale lepsi sa postupne