JanieB díky, to zní fajn
já teď zrovna dost bojuji s krtečkovým nástupem do dětské skupiny a fakt nesnáším ten náš systém že i prťata prostě máš předat řvoucí v šatničce a dál ani krok
Vše o těhotenství a dětech
Karja náš má stěží 13 a úplně mi stačí, když ho na kole musím do kopce tlačit ![]()
Sairon no přesně! U mladšího ve školičce mi dovolí vejít do třídy, jsem za to fakt ráda, i když on už to letos zvládá dobře. Ale ve školce to nejde, nechápu proč, co je to za systém, šoupnout dítě hned za dveře někam, kde v životě nebylo, mezi lidi, co nezná?!
rasaNori jé, to je hezká klouzačka!
Evaeva to je moc hezké s tím pytlíčkem to si půjčím.
Evaeva u nás ve DS, kam jsem ho teda po dlouhém zvažování přihlásila mají "seznamovací odpoledne " kdy jsme tam na hodinu mohli přijít a děti si hrály, nicméně tety se jim vůbec nevěnovaly, takže si myslím že si mezi těma traktorama a bagrama ani nevšiml že tam nějakou jsou. A pak už natvrdo a prostě to nedává, první den byl OK, pak se rozeřval a od té doby tam brečí pořad
Přitom on je normálně suverén, o dost statečnější a oprsklejší než příšerka, toto jsem vůbec nečekala. Ale naštěstí se teď uvolnilo místo v jedné DS, kde mě nechají s tím ráno být, tak začneme do znovu. Ještě že jsem si mezi nástupem do školek a do práce nechala 2 měsíce rezervu, jinak bych teď byla úplně v háji. I když jsem teda měla značně jinou představu jak ty dva měsíce budu trávit![]()
Sairon u nas nam rikali, ze je lepsi aby tam rodice nezustavali. Jsou tam 2 ucitelky, max 12 deti(realne spis tak 6-8) a kdyz by tam jeste byli na dopoledni program rodice, tak uz by bylo hodne nacpano, nehlede na to, ze by pak brecely i ty deti co tam rodice nemaj. Odvezdavame ve tride, muzeme si chvili s ditetem pohrat a v 8:30 musi rodice odejit a prijde mi to tak akorat. Ale Tonda je starsi, no.
Potrefenáhusa Karja ja si letos, prave pri lecbe a pak treba po operaci, kolikrat rikala, ze dekuju vsem bohum za to moje netabulkove dite. Protoze kdyby vazila o pulku vic, bylo by to fakt narocne. Treba ji jen strcit do vany na osprchovani, kdyz jsem byla dva tydny po operaci a mela nefunkcni jednu ruku, bylo na hrane mych moznosti. Ale uznavam, ze mit prumerne dite, tak ho taham uplne stejne, jen jsem asi vic namakana ![]()
Vari prave jsem otestovala, ze do medvedi formy se da dat i brownies. Krasne slo ven a vypada k sezrani. Ja to dite takhle nejspis brzo vykrmim ![]()
711990 já si myslím, že je fajn, když tam s tím dítětem můžeš zůstat aspoň třeba deset minut. Já jsem teď vedla mladšího první den do jiné třídy, bylo tam už pár dětí, některé s rodiči, jiné bez, všichni si normálně hráli. A v klasické školce by třeba stačilo, kdyby rodiče mohli chvíli sedět v šatně.
Sairon a brečí, i když odejdeš? Nebo si spokojeně hraje? Mladší loni taky brečel při předání, ale tam jsou boží učitelky, vždycky se domluvili s ním, že ho pochovají,... A když se neuklidnil, volali mi, což se stalo asi dvakrát. V téhle minitřídě se dovnitř taky moc nemohlo, a na první hodinu jsme nemohli.
711990 jo, to mi přijde fajn, myslím že kdyby tam ta možnost byla, abych si tam s ním chvilku pohrála a pak šla, tak mu to bude úplně stačit. Rozumím tomu, že ten program se pak realizuje hůř když tam straší polovina rodičů. Tak to vlastně bude v té nové školce, kam snad nastoupí od října, můžu tam být každé ráno do myslím 9 a pak se rozhodnut jestli ho vezmu už domů, nebo ho tam chvilku nechám, případně jak dlouho ho tam nechám.
Zuzuli ve dvou letech už vlezou do vany sami. Spolužačka nemohla v druhém těhotenství dítě zvedat vůbec. Prostě tomu přizpůsobila domácnost, dítě do postýlky lezlo přes různé podstavce atd. Bylo mu tak rok a půl. Tím chci říct, že člověk fakt dělá jen to, co zvládne.
Sairon ta nova zni rozhodne lip![]()
Evaeva právě že brečí celou dobu, když jsem ho tam jednou nechala celé dopoledne, protože jsem myslela že to bude OK, tak prý brečel a ubrečel se až do spánku a pak jak se probral zase brečel
kdyby brečel jen po předání, nebo se zabavil a sem tam fňukl, tak to neřeším a věřím že si zvykne. Do téhle DS chodila od 2 let příšerka a ta teta byla právě skvělá, že mi stálo za to ho tam dát i když tam není možnost žádné pořádné adaptace. Jenže za ten rok tam přibyly další kolegyně a šlo to nějak celé do háje.
711990 jj jen byla předtím beznadějně plná a teď to náhodou vyšlo tak, že jim odchází chlapeček, kterého na poslední chvíli vzali do státní školky a ostatní náhradníci už jsou prý zvyknutí v jiných školkách, tak se jim to místo uvolnilo, za což jsem moc vděčná. Nevím co bych jinak dělala.
Sairon jezis jak to ctu tak je mi vas fakt moc lito. A jento zazrak, ze se uvolnilo misto!
Sairon jé, tak to je blbé. A to ho takhle nechají brečet celou dobu? U mladšího právě volali, když nešel uklidnit, takže jsem vždycky do 9:45 čekala napjatě na telefonu![]()
Snad to v té nové školce půjde líp ![]()
Sairon to je mi vas lito, to je straslivy stres pro vsechny.mam to jeste v zive pameti u starsiho.
Jinak z nas se vlastne breci tak nejak porad, uz 7 let. Zrovna pecu dort na zitrejsi oslavu 7.narozenin a zhruba od jedne se tu setrvale place - nejdriv kvuli ukolum, pak ze mu nejde napojit zeleznice do okruhu, pak ze jsem ho nezavolala na odlevani cokoladovych figurek... no a v tom revu jsem zjistila, ze peclive vystrizeny pecici papir na vylozeni formy je porad na lince, zatimco dort uz je pul hodiny v troube. Ted budu řvát asi pro zmenu ja![]()
Candance vazne? nevedela som
ale prezili sme vsetci ![]()
Pinot Noir synovi som vysvetlovala ze ked bbude mat 18 rokov tak si bude moct robit vodicak a soferovat auto. ked sa ma spytal ze kolko mam rokov a po odpovedi skonstatoval ze to potom dobre soferujem som sa skoro roztopila ze si spojil suvislosti dokopy. s jeho diagnozou to tak samozrejme nebyvalo ale lepsi sa postupne ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí