Potrefenáhusa starší se učil v únoru/březnu a mladší v říjnu, to máš nakonec jedno. Na ven i na spaní měli plenu, ale i těch pár hodin bez pleny denně bohatě stačilo.
Vše o těhotenství a dětech
My mame tech curacich nehod tak strasne moc, ze to je skoro na navrat k plenkam. V lete uz to bylo super, nehoda parkrat do tydne, vlastne skoro zadne nebyly. Ted se pocurava snad 10x za den. Mel trochu rymu, tak jsem to pripisovala nachlazeni, ale ted mam spis dojem, ze se mu na ten nocnik proste nechce. Kdyz se ho zeptam, tak se rozčertí, ze se mu vubec nechce. A ta pet minut z nej vytece pul litru rovnou na podlahu![]()
Malenge ja byla tedy jen na ukazkove hodine gymnathlonu a prislo mi to narocne hodne. Az tak, se syn pak doma plakal a museli jsme prihlasku stahnout. Byly mu ale sotva 4 a byli jsme na lekci od sesti vecer, tak to mozna bylo cele nejake nevhodne pro nas. Jsem si predstavila sebe, jak by se mi libilo, kdyby ne nekdo takhle honil unavenou pozde vecer.
Ted jsem trochu tvrdsi a syn ma jeden sportovni krouzek, i kdyz nechce. Ale je fakt super, mala skupinka, chodi tam s kamaradem a ma moc sympatickeho trenera. Jednou jsem ho tajne pozorovala a prislo mi, ze ho to bavi a ze mu to i celkem jde. Tak chodi, i kdyz mi kazdy tyden vyklada, jaka je to nuda a ze chce byt doma. Mi ten sport pres zimu prijde potreba, v lete muzem jit kazdy vecer ma kolo nebo na hriste, ale ted bud sedi ve skole, nebo je prisaty u televize![]()
Gatita já jsem úplně levá na pečení, při předchozí diskuzi o těch nebo oněch formičkách se mi chtělo plakat. Ale co, dcera by to stejně nejedla.
A dort k narozeninám už dva roky objednávám
před dětmi jsem ale pekla docela slušný chleba a taky umím péct maso ![]()
mě teda ani na vteřinu nenapadlo dort k narozeninám péct.
"Pekla" jsem jen první rok nějakou tvarohovou věc, která se nechává ztuhnout v lednici. Mě baví třeba drobné vánoční cukroví, ale krémové dorty sama ani nejím - motivace žádná.
Mohučanka Ono hodne zalezi i na prislusenstvi kuchyne. Taky nepecu nic moc, ale kdyz mi nesly ani babovky, myslela jsem ze jsem fakt marna. Pak jsme vymenili troubu (a vlastne vsechny spotrebice) a najednou je vsechno moc dobre. Normalne vsechno vykyne, to driv nebylo
. Na dort si netroufam stale.
Potrefenáhusa taky jsem rikala, ze kdyz se nestihla odplenkovat do ted, tak by mohla pockat treba do dubna
co v zime s holcickou nabalenou ve vrstvach obleceni, co nutne potrebuje curat, ale jeste to uplne dlouho neudrzi.
Na nocnik sice chodi, ale ne cilene. Proste na nem vysedava trikrat denne u pohadky, rano po probuzeni, v poledne, po navratu z hriste, a pak jeste vecer pred koupanim. Vzdycky tam neco vytvori, ale ze by si sama rekla, ze chce, to fakt ne. Jednou, asi pred mesicem, si rekla a vycurala se do nocniku, ale od te doby opet nic
ovsem to, ze ma bobek v pline, nam hlasi uz snad pul roku.
continuity Mně naopak nebaví cukroví a vždycky mě obtěžují otázky na to vánoční peceni:-D. Dorty peču ráda, to mě fakt baví, mít na to klid baví mě to ještě víc. A upřímně on dobrej dort taky už dost stojí.
continuity tak dort nemusí být je krémový. A ty kupované dorty, to je většinou jen na oko, ale dobré je to málokdy.
Já kremovy dorty nerada a ani bysme to asi nesnedli, ale dite je zatím nenáročný, takže vystačíme s kakaovyma plátama promazanyma mascarpone
Mohučankano ja jsem taky objednavalacontinuity , ale ty dorty, co se nam libi, uz stoji kolem dvou tisic, nejak to vylitlo. Se musim priznat,ze uz je to na me moc. Kdybych vzala nejakou hotovku ze supermarketu nebo cukrarny, nikdo to jist nebude, nejsme na to. No takze tu neco packam, aby to bylo kulaty a sly do toho vetknout svicky, tim bude ucel splnen:)
Alica bola tento týždeň prvý týždeň v škôlke a včera si hovorím: nie je možné, stále je úplne zdrava, ona snáď pôjde do školky dva týždne po sebe, to sa ešte nestalo...
No a včera keď som ju poobede vyzdvihávala, dozvedela som sa, že budúci týždeň je škôlka prakticky zavretá (bude fungovať len vo veľmi obmedzenom režime), čo tam tak vyčíňa covid a nemá ani kto učiť. Tento týždeň boli celý týždeň spojené dve triedy, v jednej boli tri deti a v druhej osem
Pinot Noir No jako jsou dobrý, ale musíš to mít ozkousene a samozřejmě ty dobré jsou poměrně dost dražší. Segre se teda jednou povedlo objednat dort úplně bez chuti, na doporučení od někoho, za tisícovku. Tak to bylo jak když ji splachnes do zachoda. Ten dort neměl vůbec žádnou chuť, přezdívali jsme mu toustový chleba. Nedojedl ten kousek vůbec nikdo, nechapu jak se jí to povedlo takhle upéct.
Pinot Noir koupit se dá i dobrý dort, i vím, kam bych tady v okolí šla. Ale zaprvé by se mi asi protočily panenky nad cenou a zadruhé mně to baví. U nás se nikdy dorty nekupovali, mamka nám pekla na přání a já v tom pokračuju. Ale vůbec mně nebaví ty dorty ala hřiště na košíkovou atd., můj dort vypadá jako dort. Za chvíli budu péct pro mladšího, vypozorovala jsem, že mu nechutnají krémy (a to dělám jen šlehačku říznutou mascarpone), tak přemýšlím, co mu upeču.
Ja vam tie spoluoracujuce deti na atletike tak zavidim, ten nas tam cvici z hodiny a pol asi 5 minut, ostatny cas si sklada kuzele, robi cesticky z pomocok atd..
. Pritom ho pohyb bavi, podla fyzio by mu atletika pomohla (slaba motorika, svalstvo) , su tam uzasni treneri aj fyzioterapeutka, maju super pomocky. Ale on nedokaze spolupracovat. Potom pride domov a hodinu tu beha po byte (a susedia buchaju), co potrebuje vybit energiu.
Evaeva ja som zatiaľ len kupovala, bo som si neverila, že sa to dá doma vôbec zvládnuť, ale vy všetci čo počiete, ste ma v jedálnom vlákne presvedčili, že to ide. Tento rok som mala chuť Alici upiecť sama, ale aj tak som kúpila, pretože som vedela, že to časovo nezvládnem a bude ma to stáť kopec nervov (muž bol samozrejme v práci ešte aj v deň oslavy).
Teraz sa blížia Koralkine narodeniny, tak zasa rozmýšľam, či to skúsiť doma, tak chrlte na mňa recepty v príslušnom vlákne. Hlavne čo najjednoduchšie teda ![]()
Pinot Noir jaj a inak keď ťa tu vidím, musím sa ti strašne moc poďakovať za zmienku na parný čistič karcher v niektorom vlákne. Si spomínala, že to super odstráni mastnotu z kuchyne, tak som ho bežala hneď kúpiť a ako zmenilo mi to život. Díky ![]()
Ja dvojcatum dorty kupuju, k prvnim narozeninam jsem jim objednala dort v mistni vyzkouseny cukrarne, byly teda nadherny a fakt strasne dobry, akorat jsem se predem nezeptala na cenu a jeden stal tusim 1600, takze dva dorty vysly na krasnejch 3200. Letos uz jsem zvolila levnejsi variantu :-D.
continuity na tu "tvarohovou vec" je expert můj muž, ale loni a letos už dcera chtěla opravdový dort.
Gatita A drahý jsou, o tom žádná, já ještě navíc pořizuju bezlepkový, ale tak jednou ročně se to dá...krémový teda nekupuju vůbec, spíš něco lehčího s lesním ovocem.
Letos v létě jsem chtěla upéct takový ten rybízový koláč s francouzským názvem, ale nemůžu si vzpomenout, jak se to jmenuje, takže to nechávám být...
To MY máme ve školce kampylobakteriózu! Sice v jiné třídě, ale ráno bývají spojení a na zahradu taky chodí najednou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí