Evaeva srdičko na ruku
...
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir já mám trošku pocit, že se u té první hodiny snaží vytáhnout před rodiči, aby jako viděli, co všechno bude jejich drahoušek dělat, když už za to zaplatili
ale možná máte jen nějakého aktivce trenéra. Syn to zvládal vždycky v pohodě a po návratu domů šli ještě s bráchou řádit na zahradu, vyřízenej nikdy nebyl. Navíc po každé hodině ti přijde na mail pár fotek, v tom loňském roce chodily i takové, kde děti seděly v koužku, ležely na žíněnkách a tak, věřím, že to bude fajn. My začali v úterý, už v tom kurzu pro děti 6-8, zatím u syna nadšení, tak snad mu to vydrží.
Už dřív jsem tu zachytila něco o velkých skluzavkách někde v Praze. Stromovka? Nebo nějaké jiné hřiště pro větší? Pro děti 6 a 8, všude vlezou a ničeho se nebojí ![]()
děkuji
JankaM https://www.prazskezkratky.cz/areal-vltavanu/
https://www.prazskezkratky.cz/mirakulum-je-i-v-praze/
Tohle by se jim mohlo líbit. A pak je keště něco u Výstaviště/Stromovky
Toto je výborný účet. Další kreslení.
https://twitter.com/fastworkers6/status/1573031557563965440?t=9JLGTKoFj9ei61VGxKdduQ&s=19
Mám rozkoukanou tu výchovu kluků, na jeden zátah to kvůli času nedám, tak vám sem vložím zatím jednu fotku k právě projednávané problematice.
Modrá křivka znázorňuje hladinu testosteronu (osa y) během let věku (osa x). Červená křivka zachycuje hladinu androgenu u holek a žen, ta červená vodorovná čárka zachycuje množství androgenu v organismu Caster Semenya.
Karja no vsak ja to taky moc nedavam. Kazdou tu jednotlivou epizodu bych ustala, ale kdyz jich nasleduje deset za sebou a ve vysledku vyplni odpoledne, uz jsem taky neurvala a zareaguju blbe. Navic ten posahanej dort jsem vyrabela kvuli oslave, na kterou se vubec netesim, syn si ji moc preje, ale ja mam z predstavy houfu divokych kluku v dome sevreny zaludek, loni to bylo tak strasne strasne, ze jsem si rikala, ze to bylo naposledy. No tak proste se to bude zitra opakovat, jsem nastvana na sebe, pecu ten dort, nejde mi to, a do toho to kvileni... dort je jen takova placka, ma asi 3 cm na vysku. Ale vyklopit to slo, tak aspon neco
. Na ten dort se melo nastrouhat snad kilo mrkve a ja si hned u prvni mrkve ustrouhla pulku nehtu, cely den se z toho muzu zblaznit. Chtela jsem upect jeste jednu tu placku, aby to bylo vysoky a vypadalo to jako dort, ale normalne jsem se na to uz vyflakla, svicky v tom snad drzet budou i tak, pomazu to kremem a hotovo. Jako mam celkem depku, mne tyhlety veci tak strasne nejdou. Kdybych aspon byla treba genialni pravnicka, tak si reknu, ze jsem sice neprakticka, ale bylo mi prano jinde. Ale jsem proste akorat leva!
Pinot Noir to je super, že se nezastaví, ale nějakou relaxaci a protažení by to chtělo. Nám právě na cvičení říkali, že je důležité trénovat i ten odpočinek.
To je pravda! Já jsem vždycky nesnášela takové ty závěrečné relaxace, nemám ráda ani protahování po cvičení (jako vím že je nutné, ale je to zlo pro mě). A teď chodím na jogu k úžasné babě a závěrečná relaxace je úplný top, asi stárnu! ![]()
A srdíčko je super!
Dcera začala zkoušet používat nočník. Sama od sebe. Půl roku ten nočník tojí v obýváku a nosila ho maximalln jako klobouk, teď si sama občas přijde a vyčurá se, někdy se jí zeptáme a ona si jde sednout. Úspěšnost je tak 60/40, nesmí mít teda doma kalhoty. Plenky nechce, ale když už jí do ní navlíkneme, tak si pak na nočník neřekne. Co s ní? Má cenu jí nějak motivovat? Jako psa
- sušenku nebo samolepku za každý úspěšný pokus? Nechat jí bez pleny i venku a nosit náhradní oblečení? Nebo zkusit takové ty tréninkové kalhotky? Já se stejně bojím, že vzhledem k tomu, jaká situace za chvilku nastane, se možná přestane snažit...
No a k mému minulému fňukání - do práce nakonec nemusím, ale peklo je to i tak. Muž se vrací a bude dlouho vracet kolem 9 večer, do práce jde i o víkendu. Domluvili jsme se aspoň, že si po letech znovu vezmeme pani na úklid a od příštího týdne si bude malou na jedno odpoledne brát mužova sestra s maminkou. Zatím to zkusíme až po spánku, když by to bylo bez problému, tak bych jí tam vozila hned z plavání - nechala vyspat a vyzvedla až před večeří. Moc se mi do toho nechtělo, ale asi mi to dost pomůže. Do konce roku to snad nějak překlepeme, ale jsem z toho vyčerpaná a nešťastná už teď.
MPLee já bych to nechala na ní. Na ven jí dej klidně plenu, pokud nechceš vozit náhradní všechno. Starší trénoval na nočník v březnu, v podstatě byl bez pleny dvě hodiny ráno a tři večer a za týden dva to ovládal.
Proč se ti nezamlouvá to hlídání? Přijde mi to jako ideální varianta, vyřešit to takhle v rodině, dcera si užije babičku. Ale jednou týdně mi přijde málo ![]()
Evaeva no jednak je to blbě načasovaný - začínat s tím zrovna, když se narodí mimino. Ona je moc nezná - s babičkou se sice vidí každý týden, ale moc interakce už nezvládnou. Proto taky bude hlídání u švagrové a bude hlídat hlavně ona. Babička tam bude jako bonus. No a švagrovou viděla opravdu parkrát. Jako ona si zvykne, to se nebojím, sami to nabídli, tak o to snad stojí... Já No a druhak já jí budu muset odvézt, cestou vyzvednout tchýni, pak pro ně zajet a zase hodit domu... Takže za 2 hodiny hlídání zaplatím hodonou ježdění. Ale tak snad se to pak podaří protáhnout na ten půl den a to už by bylo lepší.
MPLee jo, ta režie okolo na na nic, půl den by byl lepší. Brala bych to tak, že dcera stráví nějaký čas s lidmi, kteří se budou věnovat jen jí (žádné mimino), to pro ní může být osvěžující. Snad si na ně brzy zvykne, ale babičku zná, i když třeba nemá tolik sil na hraní.
Gatita Kdybych aspon byla treba genialni pravnicka, tak si reknu, ze jsem sice neprakticka, ale bylo mi prano jinde. Ale jsem proste akorat leva!
Gatita Chápu plně všechny tři hlavní body tvého příspěvku a soucítím!
MPLee Tak aspoň že jsi sklepala tu práci! No já když si tak vybavím to narození druhe, tak nejhorší bylo, že ta velkamala chytla to vztekaci období, že to jako bylo psychicky náročné přes to a do toho ještě sambo skončil na tom HO. Jinak se to jako všechno dalo, ale tyhle dvě věci byly tak strašne zátěžový, že nějaký vstávání k miminu, nevyspání, to nebylo tak hrozný...tak manžela už jsi sklepala a snad si to vaše malá odpusti
MPLee u nas to presne bylo takhle vloni, nocnik stal trictvrte roku v obyvaku a ze dne na den na nej zacal chtit. Padlo to na stejny rocni obdobi, resila sem to tak, ze doma chodil s holym zadkem, jen v tricku a ven s plinou. Na jare sem ho zacla brat bez pliny ven a pak brzo zacal chodit sam od sebe i venku, ale to maj kluci trochu snazsi:) ale proste doma sem mu to nekazila, normalne chodil jak chtel. Docela zahy odmital plinu i na noc a tak jsem mu ji taky nedavala, jen jsem pritvrdila v mnozstvi gumovejch prosteradel:D
711990 naše dite furt nic, na nocnik se posadi, ale nic nevykona. Za dobu, co to "zkousime", se do nej vycurala dvakrát. I odkejve, ze se ji chce, ale nic. Hlásí sama jen akci, dopředu ne. Nahatou, to jsme v létě nestihli, aktuálně máme v domě 16 stupňů a dite už tejden v merinu, na 21 ji to tady kvůli nocniku asi letos vytapet nebudem ![]()
Potrefenáhusa to hlášení "po" je taky důležitý, že dítě si začíná všímat, co se stalo. Ono to přijde, nemá smysl je nutit.
Potrefenáhusa to fakt nema smysl zkouset na silu, kdyby to nezacal sam, tak ma pliny doted:D
Potrefenáhusa kluci nahatí nechodili, nebylo to potřeba. Plenu jsem jim musela teda sebrat já, hlavně staší by ji jinak klidně nosil dodnes, ale hned bylo poznat, jestli jsou připravení. Ono to přijde ze dne na den, u staršího jsem to zkoušela maximálně měsíc před tím a nic a za měsíc to šlo rychle.
Naše velká bolest je ale ta noc, tam to zatím vypadá u obou dost beznadějně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí