Clafoutis?
Mně teda pečení celkem baví, ale jsem trochu matla, takže ty dorty ode mě nevypadají nic moc. Nechávám si je dělat u kolegyně z práce, zajímavé je, že sama sladké nejí, ale pekařka a cukrářka je výborná.
Clafoutis?
Mně teda pečení celkem baví, ale jsem trochu matla, takže ty dorty ode mě nevypadají nic moc. Nechávám si je dělat u kolegyně z práce, zajímavé je, že sama sladké nejí, ale pekařka a cukrářka je výborná.
dzizisketa to som si musela vygoogliť, ale tiež nič moc teda. Držím palce, nech to Rosťa nechytí
Mohučanka ja tu cenu plne chapu. Jednak ingredience, a te prace kolem...vzdyt ja na tom nasem dortu stravila v podstate cely den a vysledek je jako kdyby to delal nekdo tezce postizeny. Ale tak cas jsem na to mela, tak proc ne. Priste nejspis objednam.
dzizisketa no já před asi 14 dnama jela v metru vedle pana, kterej do telefonu říkal: "jedina skolka ve střední Evrope a musí to bejt zrovna ta naše!!!! Ale má to jedna holcicka v jiný tride!!!" Dost jsem premejslela, jestli si mám ještě rychle někam odsednout...![]()
betsey jo, když není čas, tak není čas
Mně přijde jednoduchý obyčejný piškot, akorát se musí dlouho šlehat, ale to u mě obstará robot. V těstě jsou asi tři suroviny. Krém dělám akorát šlehačkový s trochou mascarpone, přidám třeba rozmačkané lesní ovoce, promažu marmeládou, ozdobím ovocem. Zatím mi ho všichni chválili. Letos si starší přeje nějaký čokoládový, tak musím něco vymyslet.
Evaeva to neznie tak zložito, ale ako sa poznám, strávim nad tým hodiny ![]()
No možno nakoniec zasa objednám, ak muž neodprisahá, že zoberie deti na pol dňa niekam preč
Ty jo, tak to zase já nejsem líná dojet si někam pro dobrý dort, momentálně u nás vedou dorty od Erharta, předtím jsme pro ně jezdili do Café Savoy, jako drahý to je, ale ty narozeniny se zase neslaví tolikrát za rok. Prtěti jsem ale dort k prvním narozeninám upekla já, tak třeba mě to ještě začne bavit.
Nočník jsme zkusili, když už jsme ho tu měli, a malej je docela šikovnej a většinou to skončí úspěchem v podobě bobku. Docela se nám daří odhadnout čas, takže plenky má obvykle jenom počuraný, což je docela příjemný.
Evaeva nejlepší čokoladovej je ten co tu dávám uz několik let ofoceny recept, fakt supercokoladovy a zároveň lehký, musím ho péct na všechny oslavy, rodina jinej nechce :)

711990 naše dite furt nic, na nocnik se posadi, ale nic nevykona. Za dobu, co to "zkousime", se do nej vycurala dvakrát. I odkejve, ze se ji chce, ale nic. Hlásí sama jen akci, dopředu ne. Nahatou, to jsme v létě nestihli, aktuálně máme v domě 16 stupňů a dite už tejden v merinu, na 21 ji to tady kvůli nocniku asi letos vytapet nebudem
Tohle teda obdivuju, já bych 16 stupňů nedala, my máme na termostatu 20,5 a stejně tu mám v zimě na sobě tlustý ponožky a svetr.
Evaeva neco takoveho jsem prave delala. Puvodne mel byt carrot cake, podle hodne nenarocneho receptu. Bylo to sup sup, jenze to proste nebyl dort, jen tenka placka. Tak jsem se jeste dnes vyprsila a dala jeste 1 korpus, z piskotu. Dohromady to dalo trivrstvy dort. Chutove to bude ok, ale vizualne atraktivni to neni. Navic u nas se moc nepeklo, nemam to zazite a nevim, co si jakoby muzu dovolit, neprokouknu chybu v receptu, ted tam kolikrat nepisou, na jak velkou formu to je, nemam odhad, tak to pak ruzne zachranuju, delam to nadvakrat - jako ted. Treba kamaradka se trikat otoci v kuchyni a ma hotovy dort, ta vubec nechape, co mam za problem:))
dzizisketa jo, to je on. Tak dík, teď abych ho upekla ![]()
betsey Já to peču tak, že si to vždycky rozdělím na dva dny. Jinak je to moc náročné časově, prostě korpus třeba večer, nebo si i připravím krém a zbytek udělám další den. Taky je dobrý třeba znát ten recept předem, mít nakoupeno. Prostě nenechávat si všechno najednou. Pak to jde zvládnout i doma velmi dobře.
Gatita Tak tohle dělá segra...to je vždycky jéé, vy jste tady, tak to zdělám broskve/zakysanku/ nevím co, vidim šlehač a za hodinu zakusek na stole jakoby nic a výbornej:-D
žluťásek aj moja staršia je čokožrút, an jej budúce narodeniny by som jej ho už mohla zvládnuť upiecť. Musím si to uložiť. Prosím ťa, a koľko ti to tak celé trvá?
betsey Jo, pokud máš robota, udělej ten piškot, jak píše evaeva. To je chutově hrozně dobrý a vděčný, mně to pochválil uplně uplně každej od prcků po seniory. tím pádem si pořádně jen přečti dopředu recept, at neuděláš nějakou "technologickou" chybu (tomu říkám já) a zbytek udělá ten robot:-D. Můžeš udělat dva ty piškoty, pak bude ten dort takovej vyšší a jako takovej víc dortovej vzhled:-D.
žluťásek prosím te, je v tom dortu cítit to kafe? Plus vy, co jste to kdy pekly, musí tam být to kafe? Instant nevedeme, kupovat ho určitě nebudu a na normální kafe z kavovaru to asi nebude vhodne, ne? Jakou jinou tekutinou by to slo nahradit?
betsey stačí jedno, Alice ti může pomoct. Je to fakt rychlé a není co zkazit, nic netuhne, žádná práce s želatinou
Karja ano, tak to taky dělám. Jeden den korpus, druhý den zbytek.
K tématu, dnes má narozeniny muž. Syn se ptal, kdo přijde na oslavu. Říkám, že žádná nebude, chudák muž nedostane ani ten dort![]()
žluťásek ano, něco takového asi bude fajn. Ale starší má narozeniny až za měsíc a půl, to ještě zapomenu![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.