Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:25

Zina s tím bobkem to takhle praktikuje kamarádka od roku ditete a má fakt hodně velkou úspěšnost, ale naše je v tom zcela nevyzpytatelna a mne se to nikdy nepovedlo vychytat, za ten rok snad jednou jedinkrát 

No a ta zima - my dotápíme v krbu a dneska už bych rano zatopila, nebejt lina dojit do sklepa pro dříví 

Offline Kokoska
35106 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:27

Já jsem poslední dort dost odflákla, piškotová placka na plech, rozkrájená na 3 díly, dovnitř šlehačka s mascarpone proložená ovocem (jahody, boruvky, broskve). Ty ozdoby navrchu byly děsně tvrdý, ale dítě to hrozně bavilo chroustat. Původně jsem chtěla udělat čokoládový s nějakým dobrým krémem, ale chlapeček si přál "žlutej".

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:27

Evaeva Jo no, chápu. Já sambovi nějaký "dort" dělám. Ale on jak je mimo realitu, tak nechce ani žádný dárky natož oslavu. Letos mu teda koupim nějaké oblečení, čistě prakticky, že potrebuje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:30

Karja dárek mám! Muži na dortu vůbec nezáleží, většinou taky peču, ale dneska byly obě děti ve školce a odpoledne raději strávíme venku, když je tak krásně. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:33

Gatita Prosim te, ja delam vsecbno podle Vanka. On to pise jak pro idioty ty recepty, fakt jedu otrocky a i kdyz treba tvaroznik jsem delala dvacetkrat, tak stejne ctu ten recept furt dokola a mam knihu/mobil u vareni. Jenom vzdYcky ubiram cukr. 

Offline dzizisketa
9008 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:34

Já dělala k druhým narozeninám tento čokoládový dort.

Byl vynikající a ani to sraní s ním nebylo tak hrozné, jak to vypadalo na první čtení. Akorát je na velkou formu, 26 cm, takže já toho těsta měla mraky a ještě jsem ho musela nalít do koláčové formy.

Ještě jsem na insta dohledala fotky mého výtvoru, samožersky musím uznat, že to byl vrchol mé cukrařiny.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:35

Potrefenáhusa On je právě vyzpytatelnej, většinou je ten správnej čas po jídle, a když si s ním hraju, tak taky poznám, že má tyhle záměry. A na nočníku kupodivu ví co má dělat, jsem se mužovi smála, když ho tam prvně posadil, že je naivní, a pak se smál on mně. 

A teď jsem kvůli dortovýmu tématu dostala chuť na dort, ještě si tu budu chvíli číst, a půjdu si místo učení nějaký upéct!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:35

Gatita já slepě následuju recept, na ten piškot ho pokaždé hledám. A když není uvedená velikost formy, jsem v háji a googlím

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:36

Evaeva Mně přijde, že sambo by snad ani nevěděl, že má narozeniny, on to uplně vytěsnuje, i si zrušil v práci taková ta blahopřání už před lety, že ho to obtěžuje:-D. Jako už mi ani nevadí, že zapomene na ty moje, i když mu je dvakrát připomenu, a letos jsem mu musela říct, že by bylo vhodný aby přišel na oslavu narozenin dětí (svých vlastních:-D). Ten dort většinou peču jako pozornost, že vím, že ho to potěší víc než dárek a i kvuli dětem a tak;-).

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:36

Jinak do ststistiky, syn na nocnik chodi na povel. Ale sam si nerekne, takze je to dost k nicemu

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:38

Malenge kafe cítit vůbec není, jakoby kávově, ale je to takovy dobře cokoladovo mokrý a ne moc přesazeny, nevynechavala bych ho. a klidně bych dala normální dobrý kafe co máte :) ten instant tam jsou dvě lzicky, takže asi jako silny normální kafe. Nebo se zas potkáme někdy na hřišti a já ti odsypu instantní co nám v práci

Offline Karja
44821 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:39

žluťásek Já ho udělám letos malýmalý. Děkuji za pripomenutí. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:41

Malenge ja instantnu kavu tiez nemam , do kazdeho pecenia kam ide kava urobim normalne presso v kavovare. Silnejsie, slabsie podla potreby.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:43

Karja mna napriklad povinne oslavy v praci obtazuju. ak to ma niekto dobrovolne a tesi sa tomu tak je to super (vacsinou mensia skupinka ludi co sa skamaratila) ale ja som vzdy trpela. tusim som to aj davno este na pekle pisala. tam kde mozem to zatajim a tento raz mi to vyslo na vikend takze pohoda :D

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:48

Zina jo, ty děti, který to davaj najevo, jsou nejlepší, naši je to fuk a hlásí až potom spis nahodile, teď v poslední dobe vrti hlavou na primej dotaz, ze nic nebylo, asi ji otravuje ta akce potom 

já jsem to fakt zkoušela, protože u těch holek zvlášť mi to přijde nějaký lepší, když to nekončí v kalhotach, ale nějak na to ani jedna nemáme talent 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2022 14:54

Karja já mám narozeniny na jeho svátek, to nezapomeneon teda má všechno v mobilu, takže třeba na výročí spíš zapomenu já.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 16:10

Malenge kafe nedavam a nahrazuju vodou

Offline Malenge
4850 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 18:08

žluťásek díky za info i nabídku, kdybych po tom hodně toužila, tak by určitě lžičku mohl slohnout někde v práci muž  ale očividně to nebude třeba, když jde i to presso Mrakoplas 

711990 a nebo tak, pekne bez kafe

diky vsem, třeba se nekdy odhodlám, i když to u nás vlastně nikdo nejí... kluci jako dort k narozeninám chtějí perník s oříšky a rozinkami do srdíčkové formy. Tak to mám skoro bez práce.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 18:17

Prihodim sem nove poznatky zo skolky. tento tyzden sme s ucitelkou pracovali na synovych odchodoch. bol strasne vzdorovity a krical a buchal ma (nikdy nikoho okrem mna neudrel - ja som jeho filter ked je najhorsie a svoje emocie neovlada). robil to aj v predchadzajucej skolke. mne samotnej sa to vyriesit nepodarilo. pomohla az ucitelka. je to na dobrej ceste. uz len trucuje a frfle ze sa nebude obliekat ale ja mam cas a trpezlivost a on sa nakoniec obsluzi sam. neviem aky maju zvycajne program ale vcera im tam doniesli prenosne planetarium a dnes mali indiansky den a velmi sa mu to pacilo aj ked mi nevedel povedat co vlastne robili :) no a spanok budeme skusat o tyzden. uz sme riesili neoddelitelnu sucast spanku - oblubenu hracku si zobrat moze a aj ine decka maju (v predchadzajucej skolke zakazane). ak by nezaspal tak s hrackou bude kludnejsi a vacsia sanca ze vydrzi byt ticho a nevyrusovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2022 18:19

eless to jsou super zprávy